Reflection Eternal - Revolutions Per Minute (2010)

Label: Warner Bros.

1. RPM's (1:05)
  2. City Playgrounds (4:43)
  3. Back Again (3:25)

met Res

4. Strangers (Paranoid) (2:51)

met Bun B

5. In This World (3:36)
  6. Got Work (4:16)
  7. Midnight Hour (4:39)

met Estelle

8. Lifting Off (5:21)
  9. In the Red (3:00)
  10. Black Gold (Intro) (0:17)
  11. Ballad of the Black Gold (5:33)
  12. Just Begun (3:36)

met J. Cole, Jay Electronica en Mos Def

13. Long Hot Summer (2:22)
  14. Get Loose (5:33)

met Chester French

15. So Good (3:32)
  16. Ends (3:22)

met Bilal

17. My Life (Outro) (3:27)
avatar van Rhythm & Poetry
Het komt ook wel voor dat er dode artiesten op een album staan hoor Niek.

avatar van kemm
Niek schreef:
Edit: En leuk om te zien dat Bilal nog leeft...

Meer dan dat zelfs: je mag dit jaar een nieuw album van 'm verwachten!

Deze cd zegt me helemaal niks. Train of Thought was erg goed, maar voor mij niet de klassieker waarvoor hij doorgaat. Om maar ongeveer on topic te komen.

avatar van Kill_illuminati
Ik vond het eerste album al niet zo goed. Vraag me af wat ik hier van ga vinden.

avatar van Game
Ik heb het eerste album (nog) nooit beluisterd, dus ik denk dat dit voor mij erg gaat meevallen.

avatar van thgryda
Ik vind dit toch nog erg meevallen hoor. Mijn verwachtingen waren laag door die wacke cover en het de lage scores hier. Ik ben echter altijd een fan geweest van de man. Vooral zijn oudere werk zoals blackstar, quality maar vooral train of thought, het eerste reflection eternal album konden mij zeer bekoren. In tegenstelling tot de meeste mensen vond ik beautiful struggle een erg dope album, zei het wat commercieel. Eardrum vond ik wat minder maar nog steeds erg vermakelijk door de flow en het stemgeluid van Talib. Hi Tek daarentegen daalde de laatste jaren erg in mijn achting, de uitstekende producties op traing of thought, het doom album en hi teknology kon de man niet meer evenaren. Hij werd steeds meer en meer commercieel en hoewel dit met hi teknology II nog leidde tot een erg dope album, was het derde deel in die reeks een draak van een album.

Op dit album produceert Hi Tek echter terug op het niveau van het tweede hi teknology album. Een beetje te commercieel dus maar toch nooit echt ondermaats. Ik kan me dan ook vinden in de kritiek dat het album nergens geniaal wordt, er zit niet een track bij als the blast die het album naar hogere hoogtes tilt. Maar wel veel uitstekende producties zoals op in this world, the ballad of the black gold of got work. Het blijft natuurlijk jammer dat er nergens een track is die je meteen meesleurt zoals je dat nog wel had op eardrum... Kortom wat normaal erg teleurstellend zou moeten geweest zijn, is door de lage verwachtingen een meevaller geworden. Een 3.5 al zal het eerder 3 worden dan 4 na verloop van tijd maw het niveau van de eerste plaat wordt in de verste verte niet benaderd maar erg slecht is het zeker niet.

avatar van fabblwaps
Ik ben het helemaal eens met thgryda, maar wat mij betreft mag Just Begun ook wel als een van de betere producties genoemd worden.

avatar van J.M.
Hmmm. na 1 keer luisteren valt die toch wat tegen. Wel een voldoende denk ik.

alles wat ik tot nu toe heb gehoord (4 tracks ofzo) waren heerlijk, dus ik ben toch wel enigszins verbaasd over deze lage score. Gelijk maar even opzoeken..

avatar van fabblwaps
Zijn wel meteen de beste tracks, verder zijn er een paar matige tracks en een paar leuke tracks.

avatar van Raul
nog maar 1 keer gehoord, klinkt wel oke, kan me nog niet zo vinden in die overdreven negatieve commentaren hier maar het is in ieder geval geen Train of Thought (maar dat mochten we natuurlijk ook niet verwachten)

stem volgt na meederde luisterbeurten.

raffael77
Ziek slecht album maar kan ook niet anders. Hi-Tek maakt al lang geen goede beats meer en Talib is zwaar ondermaats bezig op dit album. Het lijkt erop dat Talib even slecht bezig is net als zijn vervolg plaatjes na hun eerste debuut.

Een album om snel te vergeten

Relax
raffael77 schreef:

Een album om snel te vergeten

Pffff...

Social_Mask
Ik ben het anders wel, min of meer, met hem eens. Het cijfer is wat overdreven, maar Hi-Tek en Kweli stellen beide teleur.

avatar van BZN
BZN
Geen album dat ik ga luisteren, dit is meer zo'n album dat iemand een keer opzet, tenminste als het een beetje aan te horen is.. maar verwacht hier bar weinig van

avatar van J.M.
And Tones beats are bangin' . En dat durft die dan te zeggen op City Playgrounds lol.

Edit: Midnight Hour zuigt trouwens ook echt te hard... Die track van Estelle met Kanye vond ik nog wel dope, maar dit is egt pijnlijk voor me oren.

avatar van Djurdjen
Albumnaam is genakt van Rise Against

Social_Mask
Genakt nog wel. Niet zomaar gestolen, maar genakt! Het blijft dus niet bij samplen (lees: nakken) van muziek. Het lef..

Kweli komt toch lekker op Black Gold..

avatar van PJC
PJC
dit is echt kut, hi-tek kan het niet meer en kweli is vervelend. zijn stemgeluid is er ook serieus op achteruit gegaan. let op het verschil tussen train of tought en dit! zijn stem is schel en nazaal geworden, vreemd.

avatar van Kill_illuminati
Misschien drinkt en rookt hij teveel. Daarnaast zal hij ook te weinig stem training krijgen. Iets waar wel meer rappers last van krijgen.

avatar van PJC
PJC
nee man, dat doet ie niet meer sinds get by

Voor mij (tot nu toe) de grootste teleurstelling van 2010. Wat een slecht album, met name door de verschrikkelijke slechte en simpele beats. Kweli gaat nog wel maar kan nog zoveel beter. Het lijkt wel alsof Hi-Tek ook z'n creativiteit en/of talent heeft verloren. Wat maakt die man de laatste 2/3 jaar verschrikkelijk kut beats. Net als oa. Kanye West, Timbaland, Neptunes, Dr. Dre. Maken de laatste 2/3 jaar allemaal verschrikkelijk slechte muziek. Ooit fenomenaal, nu nog een schim van wat ze waren. Zo verschrikkelijk zonde en ik snap het gewoon niet.

Enigste tracks op dit album die goed zijn vind ik Back Again, In This World, Lifting Off (zowat de enige goede beat van Hi-Tek op dit album), Ballad Of The Black Gold, Just Begun, Ends en My Life. De rest had voor mij achterwegen kunnen blijven

avatar van AOVV
Ballad Of The Black Gold vind ik ook best een leuke track.

DBTim schreef:

Droog dat je het album zo slecht vindt maar toch de helft van de tracks weer goed vind

Ik blijf het toch een aardig album vinden. Klopt zeker dat het niet het niveau haalt van Train of Thought. Maar ter vergelijking met Eardrum en Hi-Technology 3 vind ik het voor beiden heren toch een vooruitgang. Ben toch ook wel verast over de lage scores hier. Vooral omdat het op andere forums (en critici) toch positief ontvangen is.

avatar van tovast
Ik denk dat iedereen zich laat meeslepen in de negatieve beoordelingen.
als je het album luistert zijn er genoeg leuke tracks.
Ballad of the Black Gold, Liftin' Off, Outro, Just Begun zijn allemaal hele goede nummers.

avatar van josbosvos
Deze plaat mag in ieder geval genomineerd worden voor lelijkste cover van het jaar .

Social_Mask
De muziek is niet veel beter.

avatar van discipline
In This World is echt geweldig! Heerlijke sample!

Tyn
Al die artiesten met hun geniale debuut..
We zitten echt in zo'n "part II" tijdperk.. met alle tragische gevolgen van dien..

avatar van thgryda
Ja dit is niet zo een heel sterk album maar toch niet zo slecht als de meesten hier opperen. Nu jah je mag van deze heren ook meer verwachten als van de doorsnee jongens in de game zeker maar ik ken toch slechtere albums met een hogere score