Wovenhand - The Threshingfloor (2010)

Folk
Label: Glitterhouse

1. Sinking Hands (3:23)
  2. The Threshingfloor (3:06)
  3. A Holy Measure (4:19)
  4. Raise Her Hands (3:54)
  5. His Rest (3:16)
  6. Singing Grass (3:55)
  7. Behind Your Breath (4:50)
  8. Truth (4:54)
  9. Terre Haute (4:00)
  10. Orchard Gate (5:39)
  11. Wheatstraw (0:52)
  12. Denver City (3:35)
avatar van Dridge
Aaahhh! , nieuw werk van David , hier kijk ik naar uit.
In ieder geval twee data ingelast in Nederland ,te weten :
16 mei Paradiso, Amsterdam
18 mei De Spot, Middelburg

avatar van thelion
Kijk da's weer eens iets om naar uit te kijken zowel het album als het optreden in Middelburg.

avatar van Sith Lord
Ik heb nu van alle liedjes de eerste 30 seconden gehoord en op basis hiervan denk ik dat deze cd minstens zo goed is als Mosaic.

beaster1256
wordt zeker aangekocht !

zo'n fantastische band , nog nooit een slechte plaat ! kijk ik zeer naar uit !

avatar van Dridge
Sith Lord schreef:

Waar kun je dit beluisteren dan?

(verwijderd)
Hier kan je sowieso Truth in zijn geheel beluisteren ueberzahl - Wovenhand - Truth - SoundCloud

(verwijderd)
En nu helemaal op de luisterpaal

avatar van Sith Lord
Geweldig! Ik hoop dat ze op 16 mei ook nummers van dit album gaan spelen. Ik verheug me er nu nog meer op!

avatar van Sith Lord
Ik dacht dat de cd pas 31 mei uit zou komen. Ik heb hem vandaag in de Plato in Zwolle gekocht!

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Sith Lord schreef:

Europese releasedatum is inderdaad wat vroeger, 12 mei.
Volgende week ga ik hen bekijken in de 4AD Diksmuide, nog nooit live gezien, benieuwd.

Milestones
Alleen al dat titelnummer knalt uit je speakers.

P.S. Misschien kunnen we ook de groepsnaam weer eens wijzigen in Wovenhand.
Zie deze hoes !!

avatar van deek
vind dit toch wel een heel erg goed album, nu op luisterpaal aan het luisteren. 4 sterren

avatar van Sith Lord
Gisteren het weergaloze concert in Paradiso mogen meemaken! Veel nummers van deze cd werden gespeeld en live zijn nog veel overtuigender dan op cd.

avatar van scabiosa
lekker plaatje, vorige week gezien in de 4ad en ook daar kon ie overtuigen
ik hoor wat ten stones maar ook wel weer wat van zijn debuut....
mooi mooi

Nihilisme
Na vier nummers verkocht. Ik ben niet zo bekend met het werk van 16 Horsepower en Woven Hand, maar dit klinkt erg, erg goed.

Ga eens hoarse luisteren . Mooiste dwarsdoorsnede van 16 horsepower.

@ Nihilisme

Of schaf direct `Secret South` en `Sackcloth` aan.
Dat zijn namelijk de ultieme 16H albums.

Nihilisme
Haha, die twee ken ik dan toevallig wél. Maar alsnog bedankt!

Over deze: Truth... bloedmooi. Fantastisch nummer. Weliswaar een cover van New Order, maar toch.

avatar van Castle
Sinking Hands: Heerlijke opener, duister ademende sfeer. Dit nummer zuigt je gelijk op in de cd.
The Trashingfloor: Titelsong, lekker up-tempo. Een nummer wat snel er doorheen gaat, lang genoeg om ff het gevoel te krijgen je richting het midden oosten af reist.
A Holy Measure: Bijna aangekomen in het bruisende midden oosten. Met Bulgaarse invloeden even nieuwsgierig luisteren naar alle geluiden. De volgende luisterbeurt maar beter op de tekst letten.
Raise her hands: Zware troms die de mars begeleiden door dit zwoele nummer, geweldig!
His Rest: Dromerig weg zweven, goed nummer, maar voor mijn gevoel het minste op dit album.
Singing grass: Eerste nummer, waar ik van begin gelijk door de tekst wordt getriggered.
Maar bij volgende luisterbeurten toch de schoonheid van de muziek laten mee slepen.
Behind your breath: Opent met heerlijke drums, maar sleep je gelijk via 16HP (secret South) invloeden, naar de indianen die een regendans doen. Opperhoofd Eugene bezweert met zijn teksten je gedachtengang… Geweldig!
Truth: Bezwerende New Order cover. Zo mooi New Order de steriliteit in het nummer heeft bewaard, is nu juist een warm kloppend hart in het mechaniek geplaatst. Knap!
Terre Haute: Haakt in het uitlopen van Truth gelijk lekker in met een prachtige fluit.
Het nummer weet je uit de vorige dromirige nummers weg te trekken, echter zonder het stort.
Orchard Gate: Het nummer pent dat je voor een poort staat, de gong laat je naar binnen zweven. De schoonheid die je verwacht is er warempel aanwezig. Ik kom oren te kort om het nummer te doorgronden.. She’s turning!
Wheatstraw: Knap niemendalletje om je na Orchard Gate, je klaar te stomen voor Denver City.
Denver City: Rock, je verwacht Elvis, maar Eugene houdt bij zijn oude microfoon.
Je zou maar in de trance van het mooie album blijven, nee we rock n rollen je weer naar de werkelijkheid…

Na 3 luistersessies blijf ik op een 5*, Wovenhand did it again!

avatar van AOVV
'Denver City' doet me in de verte wat denken aan 'Can't You Hear Me Knocking' van The Rolling Stones. Prima plaatje, dat wel hoor!

avatar van AOVV
Plaatje vol mooie muziek, zoals ik al kende van 16 Horsepower (vorige band van Eugene). Woven Hand (of Wovenhand) was me dan weer niet bekend. Maar dit smaakt zeker naar meer.

Vreemd: 'His Rest' vind ik één van de beste nummers, het heeft zo'n heerlijk dromerig sfeertje. Ook de New Order-cover 'Truth' is goed uitgevoerd.

3,5 sterren

avatar van DikkeDarm
Na 16 Horsepower vond ik na de Mosaic het allemaal wat minder worden, deze cd brengt mij terug op het pad en hij flikt het weer, wat een geluid wat een trance/ambience zitten er in deze nummers samen met zijn zweverige stem maakt hij het compleet Wovenhand of Woven Hand het maakt mij niet uit het is weer juweeltje een aanwinst in mijn collectie.

Concertbericht verplaatst naar Woven Hand
En een bericht in hoofdletters verwijderd.

Milestones
What can I say ? Woven Hand stelt nooit teleur.
Gewoonweg briljant !

Ik moest even wennen aan de Oosterse invloeden en die fluit tussendoor.
Maar nu vind ik het steeds mooier klinken.
Nog steeds geen 16 Horsepower, maar wel een van de leukere albums van dit jaar.
Misschien dat ik 14 december om ben, dan zie ik ze live.
Hopelijk spelen ze toch nog een 16 Horsepower klassieker.

Misterfool
heerlijke plaat, mijn broertje kwam een tijd terug met Woven hand aanzetten,maar ik vond er toen weinig aan. De oosterse invloeden van dit album vind ik daarentegen helemaal het einde. Geweldige Plaat

avatar van Madjack71
Die Oosterse invloeden komen meer uit de richting van de Griekse volksmuziek dan ergens anders naar mijn mening. Getuige ook het voorprogramma destijds in Roepaen en de gastmuzikanten die bij het optreden een rol vervulden. Daarnaast heeft het ook wel wat weg van shamanisme en heeft het ook wel een hypnotisch effect...of misschien in zijn geval psychotisch effect, wie zal het zeggen. Religie is ook hier weer een belangrijk bestandsdeel van de muziek.
Laatst het album op 180gr vinyl gedraaid op een prachtige set bij een goede vriend van mij en daar leek het toch alsof het geluid niet echt uit de speakers kwam, de dynamiek leek wat te ontbreken en getuige de mooie muziek die toch op dit Threshing Floor staat is dat wel een gemiste kans. Daarnaast is de voorkeur om door een 'distortion' microfoon te zingen wel een beetje veel van het goede als dit zowat het hele album zo door gaat. Hij beschikt over een prachtige stem en het is jammer dat hij daar niet wat meer op leunt. Nu gaat het soms wat ten koste van de zeggingskracht en weet het mij niet altijd te bereiken.
Evengoed, prachtige muziek van een intrigerende muzikant.

avatar van Don Broccoli
Ik vind dit toch duidelijk de minste Wovenhand. Pas tegen het einde van de plaat komen ze los.