Blackalicious - Blazing Arrow (2002)

Label: MCA

1. Introduction: Bow and Fire (1:06)
  2. Blazing Arrow (2:39)
  3. Sky Is Falling (2:26)
  4. First in Flight (4:32)

met Gil Scott-Heron

5. Green Light: Now Begin (3:12)
  6. 4000 Miles (4:35)

met Chali 2NA en Lateef

7. Nowhere Fast (6:41)
  8. Paragraph President (5:09)
  9. It's Going Down (3:44)

met Lateef en Keke Wyatt

10. Make You Feel That Way (3:26)
  11. Brain Washers (6:22)

met Ben Harper

12. Chemical Calisthenics (3:21)

met Cut Chemist

13. Aural Pleasure (4:47)

met Jaguar Wright

met Saul Williams en Lyrics Born

17. Day One (4:52)
avatar van Onderhond
thomzi50 schreef:
Intussen al iets meer gedraaid of hierbij gelaten?

Het heeft een aantal schuchtere pogingen geduurd maar vanavond ben ik een keertje lekker door het album geraced. Af en toe vallen nummertjes een beetje mis. De intro van "It's Going Down" en "Purest Love" bijvoorbeeld. Hou niet van de melige zangstemmetjes.

Maar verder vind ik dit een erg gezellig album. Wat BoordAppel zegt, je wordt er inderdaad best vrolijk van. Hou mij niet zo bezig met teksten enzo, maar ook daar voelt het allemaal iets solider dan menig hip-hop project.

Make You Feel That Way blijft voor mij alsnog een uitschieter, maar het beste nummer vind ik eigenlijk Chemical Calestenics. Daar gebeuren muzikaal (en vocaal - maar beiden perfect in elkaar verweven) erg mooie dingen.

Erg luchtig album met een paar kleine uitschieters, daarom begin ik redelijk veilig op 3.5*. Kijk verder wel of het nog hoger uitkomt, maar vind dit zeker leuk

avatar van Reijersen
Dit album is elke seconde genieten. Gift of Gab is één van de meest begaafde MC's die ik ooit gehoord heb en de producties van Chief Xcel (dat is toch zijn naam?) zijn ook extra-ordinary. Ben dan qua basis geen hiphopluisteraar, maar Blackalicious weet me altijd te boeien en laat me altijd genieten.

5 sterren.

avatar van Boermetkiespijn
Een hard en vooral stevig album dat staat als een huis. Hiermee is hiphop erg toegankelijk.
Van begin tot eind vind ik het heerlijk wegluisteren. Vette samples, ijzersterke beats en zoals we al konden verwachten: goede raps en flows.

In de titelsong is ook gaaf gebruik gemaakt van een sample (Harry Nilsson). Verder zijn mijn favorieten "4000 Miles", "Make You Feel That Way", "Chemical Calisthenics" (GAAF!) en "Passion".

Deze ga ik zeker nog vele malen luisteren.