Blackalicious - Blazing Arrow (2002)

Label: MCA

1. Introduction: Bow and Fire (1:06)
  2. Blazing Arrow (2:39)
  3. Sky Is Falling (2:26)
  4. First in Flight (4:32)

met Gil Scott-Heron

5. Green Light: Now Begin (3:12)
  6. 4000 Miles (4:35)

met Chali 2NA en Lateef

7. Nowhere Fast (6:41)
  8. Paragraph President (5:09)
  9. It's Going Down (3:44)

met Lateef en Keke Wyatt

10. Make You Feel That Way (3:26)
  11. Brain Washers (6:22)

met Ben Harper

12. Chemical Calisthenics (3:21)

met Cut Chemist

13. Aural Pleasure (4:47)

met Jaguar Wright

14. Passion (3:54)

met Rakaa en Babu

15. Purest Love (4:03)
  16. Release (9:26)

met Saul Williams en Lyrics Born

17. Day One (4:52)
RedLightCityBoy
Ik vind dat The Gift Of Gab zwaar overrated is hier.
Ik zelf vind de beats wel leuk en aardig, maar The Gift Of Gab vind ik niet een hele bijzondere aanvulling.

Improvision
RedLightCityBoy schreef:
Ik vind dat The Gift Of Gab zwaar overrated is hier.
Amazin phase your days your hazy ways my Blazing Arrow
The rays that range from Asia way to Rio De Janeiro
A craze you crave? but work today's the day that in a major way
I'll make you say oh look he saved the day and also paved the way (hooray)
Rockin? my crew like razor blades today and days away from now okay, okay
I'm like a laser ray keepin the stains? away
and dangerous ways rappin the phrase that pays
all things just ain't a phase but ageless ways a cagey great displays
yo hey, this ain't a game, so stays awake
cause if you came to play you'll all behave insane
After we change the game it won't reamin the same
(I'll fade away!!!) So make your disc and play this tape in your Camaro
Amazin phase your days your hazy ways my Blazing Arrow

RedLightCityBoy
Zijn stem... is minder vind ik.

avatar van J.C.
Ik vind Gift of Gab op technisch gebied misschien wel de beste emcee die ik ken. Zijn breath control, flow en rijmkunsten zijn gewoon onnavolgbaar. Maar waarom dan een 2.5* kun je je afvragen, tja dat vind ik moeilijk om te formuleren. Ik voel het gewoon niet. Misschien is het wat te experimenteel voor mij of misschien ligt de productie van Chief Xcel me gewoon niet. Bottom line is dat ik dit album grotendeels niet voor mijn plezier kan luisteren.

Ik ben hem vandaag weer eens goed aan het luisteren, en ik vind het tot nu toe echt heerlijke muziek. Gift of Gab is een fijne mc, en zijn stem is een kwestie van wennen denk ik. Chief Xcel maakt goede beats die goed bij Gift of Gab passen

Heerlijke positieve hip-hop. Hier kan nog best een hoog cijfer uit rollen

Social_Mask
Heb Blackalicious herontdekt. Héérlijk om dit in dit weer op te zetten. Gift of Gab is één van de beste rappers en de combinatie met de beats is haast perfect. Komende maanden zal ik hier wel van genieten.

Nowhere Fast

Of yester-day girl your really gone I guess that's how it just should be
I had big plans for us today but now you're history
Today's a mystery you took pieces I miss of me
I keep on diggin deep tryin to find that kid in me
We had some really good discussions back then didn't we?
Befriended me but now we don't speak like we're enemies
And all I got is memories

avatar van principal2000
Wederom een zeer goed album van Blackalicious. Ik zie dit album als (weliswaar net iets minder) verlengstuk van NIA.

Social_Mask
Vind deze juist een stuk beter en vooral evenwichtiger dan NIA.

avatar van principal2000
Tussen deze twee albums krijg je hetzelfde verhaal als met bijvoorbeeld It Takes A Nation Of Million en Fear Of A Black Planet. Van die 2 vind ik de laatste beter dan de eerste, maar het verschil is minimaal. Hier hetzelfde verhaal. Er zijn ongetwijfeld mensen die het net omdraaien, maar de kern is dat het beide erg sterke albums zijn.

avatar van maxinator
Chali 2na is echt dope op 4000 miles, jammer jammer jammer dat hij geen dope soloplaat kan neerzetten

avatar van Silky & Smooth
Gift of Gab en Chief Xcel, wat voelen deze twee elkaar heerlijk aan! Een album vol met vrolijke beats met leuk gekozen en toepasselijke samples. De raps van Gift of Gab zijn echt heel erg goed. Soms zit ik met open mond te luisteren naar zijn flow, want die is eigenlijk gewoon perfect. Naast dit duo zijn er nog bijdrages van o.a. Chali 2na en Gil Scott-Heron, die goed passen bij dit album. Echt een lekker album van een duo waar ik nog veel meer van wil (en ga) horen! 4,5*

(Tip voor Chali: ga met Chief Xcel een album maken! 4000 Miles is meesterlijk!)

avatar van kobe bryant fan
1,0
Ze begonnen met de eerste 4 tracks op een zeer hoog niveau track 2 en 3 zelfs maar ruim 2 minuten maar er zat tempo in en Gift of Gab rapte uitstekend en Chief Xcel maakte heerlijke beats.
Maar in het midden zakte het wat in de songs duurden te lang en mijn aandacht ging wat verloren maar met de laatste 3 tracks kwam die aandacht terug maar niet zo goed als bij de eerste 4 tracks, als ze hier een ruim 40 minuten lang album van hadden gemaakt met de beste nummers was mijn score veel hoger, maar nu geef ik een 3.5*

avatar van RebelINS
Wat een lekker plaatje zeg! Lekkere soulvolle beats en Gift of Gab zorgt voor geweldige raps met zijn zeer fijne flow. Dit kan wel eens mijn zomerplaatje gaan worden.

avatar van Boermetkiespijn
Een hard en vooral stevig album dat staat als een huis. Hiermee is hiphop erg toegankelijk.
Van begin tot eind vind ik het heerlijk wegluisteren. Vette samples, ijzersterke beats en zoals we al konden verwachten: goede raps en flows.

In de titelsong is ook gaaf gebruik gemaakt van een sample (Harry Nilsson). Verder zijn mijn favorieten "4000 Miles", "Make You Feel That Way", "Chemical Calisthenics" (GAAF!) en "Passion".

Deze ga ik zeker nog vele malen luisteren.