Tired Pony - The Place We Ran From (2010)

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Rock / Country
Label: Fiction

1. Northwestern Skies (3:49)
  2. Get on the Road (4:45)

met Zooey Deschanel

3. Point Me at Lost Islands (3:11)
  4. Dead American Writers (2:34)
  5. Held in the Arms of Your Words (6:40)
  6. That Silver Necklace (3:49)
  7. I Am a Landslide (5:43)
  8. The Deepest Ocean There Is (4:58)
  9. The Good Book (3:04)

met Tom Smith

10. Pieces (6:56)
Marko
Een samenwerking tussen Gary Lightbody (Snow Patrol), Peter Buck (R.E.M.), Zooey Deschanel (She & Him) en Tom Smith (Editors), benieuwd hoe dát klinken gaat. Het schijnt nog een countryplaat te worden ook.

avatar van laboomzaa
Oelala...ben ook benieuwd!!!

Wat op de site te luisteren valt klinkt wel goed.

avatar van midnight boom
Deze ga ik zeker kopen!

avatar van rkdev
"Point Me at Lost Islands" is te beluisteren op de officiele website http://www.tiredpony.com en is veelbelovend moet ik zeggen.

avatar van barrett
Klinkt idd veelbelovend...

avatar van RestLove
Soms wekken bandnamen nu niet bepaald je interesse op. Van Tired Pony had ik nog nooit gehoord, maar nu ik dit zie kan dit wel eens een hele fijne plaat gaan worden. Klinkt een beetje alt-country/indie; me likes. Als de gehele plaat zo goed is, staat 'ie zo in de kast.

avatar van Luky12
HALLEJUHA! sommige nummers staan op youtube en wat een goede nummer! BESTELLEN!

avatar van vigil
Marko schreef:

Plus Richard Colburn van Belle & Sebastian.

Een echte countryplaat is het natuurlijk niet. Beetje singer-songwriter en een beetje Americana door elkaar met wat indie invloeden. De bands waar de deelnemende muzikanten normaal gesproken deel van uitmaken hoor je in ieder niet echt terug in deze plaat (al ken She & Him niet).

Het is in ieder geval een erg leuk initiatief van deze mensen!

avatar van djarend
Prachtige plaat !!

avatar van battersea
de namen scheppen een verwachting die tot nu toe (luisterpaal) niet wordt beschaamd. Errrug lekker en kwalitatief plaatje dat het midden houdt tussen pop-folk en de liedjes-liedjes van Snow Patrol. Het stemgeluid van Lightbody in een scene waar die zeer goed in past.

avatar van rkdev
Mooie luisterplaat die in het verlengde ligt van de laatste Snow Patrol plaat. Moet hem nog wat vaker gaan horen maar 1e indruk is erg goed. Wel even dit: wat is "Good Book" met Tom Smith een geweldig nummer !

avatar van battersea
inderdaad ook een van mijn favorieten, The Good Book.

avatar van Braam502
Goede samenwerking en lekkere gastartiesten als Zooey Deschanel en Tom Smith. Veel albums van "superbands" vallen tegen. Deze overtreft de verwachtingen.

avatar van Luky12
mmmmmmmmmmm wat een lekker album! Ligt inderdaad in verlengde van laatste Snow Patrol album. Ik draai hem nu steeds vaker omdat hij echt heel er lekker begint te worden. De samenwerkingen zijn ge-wel-dig! Voor met Tom Smith is erg lekkker maar ook met zooey Deschanel is goed. Sommige nummers hadden ook op een snow patrol album kunnen staan. Nu wachten op het nieuwe album van Lightbody en zijn mannen! Word vast weer een album om niet te vergeten!

avatar van Thomzic
Beginnen bij het begin. Tired Pony bestaat uit een bij elkaar geraapt zooitje muzikanten. Niet de eerste de beste zijn van de straat geplukt. Gary Lightbody is de stuwende kracht van Snow Patrol, zo ook hier bij Tired Pony. Vanuit Snow Patrol zijn ook Troy Sewart en Iain Archter van de partij. Hij wordt bijgestaan door Peter Buck en Scott McCaughey van R.E.M. en drummer Richard Colburn van Belle & Sebastian. Zelfs Tom Smith (Editors) komt om de hoek kijken, daar later meer over. Een hele aardige verzameling aan muzikanten, dat schept verwachtingen.

Bij een superformatie zet ik vaak snel mijn vraagtekens, met Them Croocked Vultures nog vers in het geheugen liggend. Maar Tired Pony is gelukkig wel bijzonder goed geslaagd om een album met klasse af te leveren. Godzijdank is het mijn inziens geen plaat geworden die in het verlengde ligt van Snow Patrol.

Tijdens de nummers dwalen de gedachten regelmatig af naar de States. Op je dooie gemakje in een truck rijden op eindeloze wegen. Exact de sfeer die het moet oproepen volgens Lightbody. Een citaal van Lightbody spreekt boekdelen: 'It's inspired by my love of Wilco, Calexico, Lambchop, Palace, Smog, these bands that look at the darkness in America'. Het album is een mengelmoesje van Amerikaanse Roots, (alt)country, en de poppy kan van Snow Patrol. Het levert een bijzonder en authentiek geluid op.

Of dit album ook in de bovenstaande categorie van artiesten mag worden geplaatst moet de tijd uit wijzen. Alle nummers blijven fier overeind. Maar bij beluistering dwalen de gedachten soms weg. Ja, naar die prachtige en indrukwekkende landschappen. Maar soms ook naar niemandsland. De zang van Lightbody kan me namelijk niet altijd blijven boeien, terwijl ieder nummer wel van een hoog niveau is. Soms neigen de nummers ook net iets te veel naar Snow Patrol, helaas. Maar dat mag de pret niet drukken. Tom Smith komt dan ook telkens op het juiste moment binnen om me weer wakker te schudden.

Bijzondere aandacht verdiend de bijdrage van Tom Smith op het nummer The Good Book waar hij de vocalen voor zijn rekening neemt. Door zijn intrigerende stem is het welkome afwisseling en meteen één van de hoogtepunten.

Als het aan mij ligt gaan ze door op de ingeslagen weg, maar mag de nadruk meer op de roots en country kant worden gelegd in plaats van Snow Patrol. Desalniettemin een zeer, zeer geslaagd project.

Prachtig zeg!

ik vind I am a landslide het mooist. Jammer dat I finally love this town er niet op staat. Is me een raadsel waarom, want het had er makkelijk bij gekund.

En die Tom Smith weet nu eindelijk weer wat zijn stiel is: het "kleine", ingetogen zingen op sobere, briljante, akoestische begeleiding kan hij veel beter dan die geaffecteerde, gejatte, electro-poseur-pop die hij vandaag de dag maakt met zijn eigen bandje. Jakkes.

En Lightbody is een perfect voorbeeld van hoe je groot kan worden door klein te blijven. Pretentieloos zoeken naar "echte" muziek. Als hij dan ook een electro-hobby-project wil beginnen heeft hij dat wat mij betreft verdiend. Ga ik dan niet naar luisteren, maar als je dit in 1 week kan opnemen, kun je heel veel, en dat mag dus vaker.
Applaus.

Mark0990
shackinup schreef:
Prachtig zeg!

Applaus.

Is dit in 1 week opgenomen? Wow, dan wil ik niet weten wat je krijgt als ze er maanden aan werken. Misschien wel het beste album van het jaar. Nja, dat kan het nu al worden.

MasterRRR
Wie zingt het lied 'I am a landslide'?

Edit: Iain Archer

MasterRRR schreef:
Wie zingt het lied 'I am a landslide'?

Edit: Iain Archer
Bedankt, was me namelijk gisteravond hetzelfde af aan het vragen, maar kon het niet vinden.

MasterRRR
Astu..schijnt ook bij Snow Patrol te hebben deelgenomen..en The Reindeer Section

avatar van vigil
Mark0990 schreef:

Dan is de spontaniteit verdwenen die hier juist zo lekker aanwezig is

avatar van Oldfart
Vannacht aantal malen achter elkaar gedraaid.
Collega had de plaat meegenomen.

Hoewel ik het accent van de zanger soms een beetje vind 'wringen' met de muziek ( genre), zeker geen verkeerde eerste indruk.
Zou wel eens een groeiplaat kunnen blijken te zijn.
Vooral de nummers waar in duet wordt gezongen bevallen goed.

Vind dit helemaal niks, zelfde saaie 13 in een dozijn muziek die Snow Patrol maakt.
Zelfs het nummer met mijn persoonlijke held Tom Smith weet me niet te raken.

avatar van Oldfart
Ik weet niet hoe vaak je dit album hebt gehoord SOAD, maar ik hoor het nu voor de vijfde keer, en her en der vallen er toch diverse kwartjes.
Werd bij eerste beluistering ook niet van m'n stoel geblazen, maar er groeit toch iets...ik houd het voorlopig op die 3,5 ...maar wie weet

SOAD schreef:
Zelfs het nummer met mijn persoonlijke held Tom Smith weet me niet te raken.

Rare combinatie: "13 in een dozijn-Snow Patrol" en "persoonlijke held Tom Smith"....Hmmm hoeveel jaren 80 bands gaan er in 1 editor?

Kom op, SOAD, er broeit iets op dit plaatje als je het de kans geeft.

avatar van philtuper
Vind dit in ieder geval geen Snow Patrol gedrocht want daar heb ik helemaal niks mis mee. Wat ik er wel van vind moet ik nog ondervinden.
Tot nu toe klinkt de combinatie van de bijdragers me verrassend okay in de oren.

avatar van philtuper
Update: Held in Your Arms of Words...
Yuck! Daar gaat ie weer. Vind zijn stem gewoon niks. Vleesch nog visch!
Achtergrondzang vind ik dan weer wel mooi...

avatar van fish
Hoewel I am a landslide en Good book er boven uitsteken, en hoewel dit genre me normaal gesproken ligt, moet ik me aansluiten bij SOAD. Deze plaat raakt me werkelijk nergens echt; de liedjes lijken weinig uitgedacht, missen verrassing en bezieling en dit album sleept zich dan ook voort als (vergeef me deze woordspeling) een uitgeput paard.

Ik heb hem nu een paar keer beluisterd, hopende op dat eerder genoemde broeien of groeien, maar er gebeurt niets. Jammer.

Mark0990
fish schreef:

Inderdaad. Dit is zo'n album dat in eerste instantie veelbelovend klinkt, maar uiteindelijk in elkaar zakt als een plumpudding. Ik geef nu toch echt de voorkeur aan Arcade Fire.