IntoMusic schreef:
Misschien even de geschiedenis van Pink Floyd kennen en dan begrijp je waarom Darkzone de vergelijking maakt. Gaat niet om de zang of performance, maar meer rondom het solo-gedrag in een band.
Ja, dat begreep ik. En dan nòg is het vloeken in de kerk.....Pink Floyd vs. Live, Roger vs. Ed.....met alle respect voor de eerste platen van Live.
Wat betreft die niet muziekinhoudelijke reacties kan ik uiteraard alleen voor mezelf spreken; Live was ooit een topband die wat mij betreft met Throwing Copper een meesterwerk heeft afgeleverd. De band gleed daarna af tot middelmatig of erger. En tot overmaat van ramp ging Ed 'over the top' met z'n politiekcorrect esotherisch geneuzel en vervolgens bleek hij gewoon een ordinaire graaier. Dat schrééuwt wat mij betreft om een reactie.....temeer daar ik mensen in mijn omgeving heb zien afglijden naar esotherische werkelijkheden.
Heeft Ed's pathetische gedrag iets met de muziek te maken? Nee, in principe niet, maar het leidt wel af. Aan de andere kant kun je ook zeggen dat hij met zijn pathos de muziek negatief heeft beïnvloed. Ook zijn soloplaat heeft hier last van, maar dat deden de plaattitels al vermoeden.