Mystery - One Among the Living (2010)

Canada
Label: Unicorn

1. Among the Living (1:12)
  2. Wolf (5:53)
  3. Between Love & Hate (5:52)
  4. Till the Truth Comes Out (9:25)
  5. Kameleon Man (5:00)
  6. Through Different Eyes - I) When Sorrow Turns to Pain (3:56)
  7. Through Different Eyes - II) Apocalyptic Visions of Paradise (1:47)
  8. Through Different Eyes - III) So Far Away (5:50)
  9. Through Different Eyes - IV) the Point of No Return (2:21)
  10. Through Different Eyes - V) the Silent Scream (5:57)
  11. Through Different Eyes - VI) Dancing with Butterflies (2:42)
  12. One Among the Living (6:26)
  13. The Falling Man (7:39)
  14. Sailing on a Wing (4:56)
avatar van argus
Hier staan zeker goede nummers op (2,3,5,10,14), vooral "Between Love & Hate" is een erg goed nummer. Maar dit muziek als "Yes"? Nee, dat niet. Het is bij vlagen gewone rock muziek met veel verve gebracht, dat wel. Ik zou dit niet eens als progressief willen bestempelen meer gewoon als symofonische rock, rock muziek met symfonische elementen, maar vernieuwend is het niet echt. Sommige songs zijn vrij monotoon , i.t.t. b.v. "Kameleon Man", dat wel weer boeiend is.
Maar vanwege de goede songs toch een meevaller, dit album.
Tenslotte de stem van de zanger, die lijkt alleen op die van Jon Anderson in de hogere toonsferen. Verder heeft hij toch wel een eigen stemgeluid.