Robbie Williams - Swing When You're Winning (2001)

Label: EMI

1. I Will Talk and Hollywood Will Listen (3:17)
  2. Mack the Knife (3:18)
  3. Somethin' Stupid (2:50)

met Nicole Kidman

4. Do Nothin' Till You Hear from Me (2:58)
  5. It Was a Very Good Year (4:28)

met Frank Sinatra

6. Straighten Up and Fly Right (2:36)
  7. Well Did You Evah? (3:50)

met Jon Lovitz

8. Mr. Bojangles (3:17)
  9. One for My Baby (And One More for the Road) (4:17)

met Bill Miller

10. Things (3:22)
  11. Ain't That a Kick in the Head (2:27)
  12. They Can't Take That Away from Me (3:07)

met Rupert Everett

13. Have You Met Miss Jones? (2:34)
  14. Me and My Shadow (3:16)

met Jonathan Wilkes

15. Beyond the Sea / Outtakes (28:14)
  16. The Lady Is a Tramp * (2:57)
  17. That's Life * (3:08)
Vind het wel ontzettend leuk en origineel. Maar aangezien ik geen grote fan ben van dit genre muziek, ging de cd toch wel snel vervelen. DVD Live at the Albert Hall was wel prachtig om te zien.

Kos
Zo vreselijk pijnlijk dit. Echt plaatsvervangende schaamte. Hoe komt zo'n non-artiest als Robbie Williams erop om een zanger met een echt goede stem te imiteren

En dat zoveel mensen het dan nog leuk vinden ook

Sterker nog, meerdere malen gehoord dat ze het beter vonden dan Sinatra zelf

avatar van Jordy
Kos schreef:

En dat zoveel mensen het dan nog leuk vinden ook

Vind het ook zeer vermakelijk. Het enthousiasme straalt er van af.

Kos
Dat enthousiasme valt me niet echt op als ik iemand met zo'n matige stem 1 van de beste stemmen ooit hoor proberen na te doen.

avatar van Jordy
Okee, ben dan ook niet zo'n Sinatra kenner/liefhebber

Kos
Nee, en dat is bij de meeste mensen het geval helaas.

Erg slim verder wel dus van Robbie.

Ach ik vind het wel een leuk album. Zo wist ik helemaal niet dat Sinatra al deze nummers ook al eens gecoverd had...

avatar van pauljojo
Vind het niet heeeel slecht eigenlijks. Wel geinig. Vooral om na het beluisteren van dit album er weer achter te komen wat échte muziek is...

Goede manier op ook het jongere publiek in aanraking te laten komen met de muziek waar ouders of grootouders naar luisterden. Persoonlijk vind ik Robbie een entertainer pur sang, maar technisch gezien nooit zo geweldig als zanger. In dit genre muziek komt zijn stem beter naar voren.

avatar van Eddie
Persoonlijk vind ik dat Robbie Williams dit geweldig doet, het is geen Sinatra maar hij slaat helemaal geen slecht figuur, zijn stem heefd een mooi vol berijk en hij haald met gemak alle tonen zowel de hoge als de lage.

Dit vind ik dus werkelijk GE-WEL-DIG!!! Als ik hier naar luister is mijn dag gelijk weer goed. Wat een supergoede entertainer. De dvd is nog mooier, vooral de emotie van meneer Williams aan het einde...Het enthousiasme en het plezier is te horen (en te zien op de dvd).

Newborn
Robbie op zijn best ... lees: zoals ik zijn studiowerk kan waarderen. Ik vind zijn albums niets, maar een geweldig performer. Ik geniet van zijn concertregistraties.

Relax
Nee, geef mij de originele nummers maar.. het nummer van Frank Sinatra It Was a Good Year vind ik echt geweldig geweldig.. Robbie Williams heeft het helaas verpest.

the_watcher schreef:

Umm, sorry, ik wil niet jouw ongetwijfeld originele spitsvondigheid teniet doen, maar Sinatra heeft dit dus allemaal geschreven!

Pink Queen
Sinatra schreef zijn muziek toch niet zelf? Waarschijnlijk op enkele uitzonderingen na.

fastpulseboy
Pink Queen schreef:

idd, net robbie williams, hehehe. Alleen met dit voordeel..dat Sinatra in iedergeval kon zingen en niet z'n blote bast nodig had om de vrouwen naar z'n optredens te lokken.

avatar van Wib0__
Niet z'n beste werk; Het duet met Nicole Kidman is dan nog wel te pruimen..

avatar van Daaf
Ik vind deze toch wel lekker om soms te luisteren. =]

Op momenten als deze dus.

avatar van Rickepick
hte mag dan wel niet perfect zijn en ook is het niet helemaal als het origineel,
Wij hebben er veel plezier aan ( ik en een paar mensen die ik vlug zag staan.)

echt een album dat met liefde is gemaakt, en dan hoeft niet super te zijn.

3.5!

EVANSHEWSON
Een zalige croonersplaat is dit. Niet dat Robbie's stem even sterk is als bijvoorbeeld Frank Sinatra, Tony Bennet of Harry Connick Jr. om meteen wat sterke crooners op te sommen, maar zijn versies hier klinken wel overtuigend. De begeestering en de inleving zijn er absoluut en dit is een zalig plaatje om af en toe eens uit te halen en je lekker bij te ontspannen.
Zéér goed gedaan!

****1/2

De nummers komen me zo bekend voor ook al ben ik nog geen 20, en ken ik niks van Sinatra e.d.

Misschien dat deze muziek is blijven hangen uit een vorig leven

EVANSHEWSON
ja, jungske, dit zijn dan ook overbekende songs, die hun deugdelijkheid al lang bewezen hebben.

Ik zit momenteel in een crooners-revival periode, dus ik luister veel Sinatra, Connick Jr, Michael Bublé, Tony Bennett en dergelijke, en oo deze schitterende plaat van jeugdvedette Robbie Williams moet niet veel onderdoen voor de grote voorbeelden, Robbie weet er echt wel weg mee.

Ik vind de gemiddelde waardering hier nogal aan de lage kant hoor!

avatar van Reijersen
Een bijzonder geslaagd project van Robbie. Hij weet de goede vocale toon te raken om de covers in leven te houden. Vooral Mr. Bojangles vind ik fantastisch gedaan, samen met I Will Talk and Hollywood Will Listen.

avatar van Ben Post
Dit is natuurlijk een klassieker. Gedurfd van Williams. Hij zet zich hiermee echt neer als de absolute top van pop. Groter dan Michael Jackson. Zonder deze plaat geen 'Dancing with the stars'

avatar van master-rens
Nummer 5 is grappig om is te horen

avatar van lennon
1,0
Leuk idee dit, maar je moet toch echt goed kunnen zingen wil je hier een heel erg speciaal album van maken.. en dat kan RW niet...

avatar van The Voice
Ik denk niet dat dit album serieus is bedoeld om Frank Sinatra's succes te evenaren. Dat is sowieso onbegonnen werk. De stem van Sinatra is uniek. Er is in Nederland wel een heel goede soundalike(Frank In Person), maar dat is het dan ook wel.

Ik vind de uitvoeringen van Robbie Williams wel aangenaam om naar te luisteren. Ook zijn show in de Royal Albert Hall vind ik erg stijlvol.
Er zijn natuurlijk meer zangers die dit genre doen, maar Robbie Williams doet dit naar mijn mening beter dan bijv. Michael Bublé.

avatar van master-rens
Beste album van Robbie Williams naar mijn mening.

avatar van Madonna
Good job van Robbie. Kan het zeker waarderen. Zo op een zondagmiddag is het goede muziek. Hans Teeuwen doet dit genre ook zo goed ...by the way...

-3-

avatar van Darkzone
lennon schreef:

Ben blij dat je in de minderheid bent met die mening. Hij heeft namelijk een erg goede stem voor deze muziek. Luister maar eens naar het hier helaas niet aanwezige My Way (live in Royal Albert Hall).