Black Milk - Album of the Year (2010)

Label: Fat Beats

1. 365 (4:04)
  2. Welcome (Gotta Go) (3:58)
  3. Keep Going (4:35)
  4. Oh Girl (3:26)

met AB

5. Deadly Medley (3:42)

met eLZhi en Royce da 5'9"

6. Distortion (6:15)

met Melanie Rutherford

7. Over Again (3:36)

met Monica Blaire

8. Round of Applause (5:27)
  9. Black and Brown (5:22)

met Danny Brown

10. Warning (Keep Bouncing) (3:27)
  11. Gospel Psychedelic Rock (3:19)
  12. Closed Chapter (7:15)

met Mr. Porter

avatar van Timo710
Okay, maar uhh, No Limit?

avatar van MJ_DA_MAN
Ja, zo'n label is hier simpelweg niet gezien Nederland daar te klein voor is. Oneerlijke vergelijking dus, NL vs. USA qua covers.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind de cover niets en doet me denken aan een radiostation.

Rene1979
Dit klinkt lekker... Trekt de Tronic stijl wat door. Met de live drumsets..

avatar van Seedorf
Vind eigenlijk alleen Black and Brown echt goed.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik hou niet zo van die overdreven aanwezige drums, elke beat. Ik heb liever een harde, rauwe sample en daar ontbreekt het toch echt aan op Album of the Year. Jammer, want Black Milk kan echt veel beter, maar op deze LP laat hij het niet horen. Ook zijn de raps van zowel de gastheer als de -bijdrages van een matig niveau. Black Milk kan het rappen beter overlaten aan goede mc's zoals Sean Price en Elzhi.

Black and Brown is wel erg hard.

Rene1979
Ik vind het hele album goed.. Ik hou wel van die drums... Album van het jaar is het niet. En Black als MC kan me ook prima bekoren.

avatar van Flipm0de
De eerste luisterbeurten klinken goed. Naast de eerder geleakte singles (Welcome, Deadly Medley), vallen Black and Brown en Closed Chapter mij het meeste op. Vier hele dope tracks!

Ik mis alleen wel de wat relaxtere tracks, waar de drums niet zo overheersend zijn, die wel op Tronic te vinden waren.

De eerste indruk is dat het productioneel toch ietwat tegenvalt in vergelijking met zijn vorige twee albums, maar dat het album zeker goed weg te luisteren is.

Improvision
Tweede luisterbeurt nu, klinkt toch best wel lekker allemaal.

Relax
Valt tegen, beetje saaitjes... net als voorgaande albums.
Black Milk heeft een ontzettend eentonig geluid in zijn beats en raps.

Rene1979
Een ovoldoende wordt het zeker niet. Ik twijfel nu tussen de 3.5 en 4...

JWA
vind het een lekker album hoor! Black Milk fans van het eerste uur missen misschien wat die soul samples maar hij is als rapper opnieuw gegroeid en ook de beats zijn allemaal erg sterk. lekker uptempo. Gospel psychedelic rock is echt een topper!

Voorlopig 4 sterren.

JWA schreef:
Black Milk fans van het eerste uur missen misschien wat die soul samples.

Nu ga ik het niet eens checken, ben een beetje allergisch voor artiesten die opeens hip willen gaan doen door electronische invloeden e.d. te gaan toepassen.

avatar van Flipm0de
Ben groot Black Milk fan, en het is zeker wel het checken waard. Het is niet dat hij ineens "commercieel" is gegaan.

Of je moet Deadly Medley en Welcome ook al helemaal niks vinden, dan is het misschien niet de moeite waard.

MJ_DA_MAN schreef:

Ik vind het qua stijl aansluiten bij Tronic, dus erg opeens is het niet wat mij betreft.

RealTom schreef:
Toentertijd ''opeens'' . Vandaar dat ik Tronic ook links heb laten liggen.

MJ_DA_MAN schreef:

Daar is op dit album geen spraken van. Drums overheersen wel, maar dit zijn typische hiphop-drums. Samples zijn wat op de achtergrond geplaatst, maar op enkele tracks spelen ze wel een belangrijke rol.

Gospel Psychedelic Rock is wat mij betreft de hardste track van Album of the Year.

Improvision
They love when I'm performin', they laugh at your performance
My sh*t is Martin Luther, your sh*t is Martin Lawrence

Wàt een album zeg. Black Milk's beste tot dusver.

Ik luister hem nu weer... En ga toch naar een 4

avatar van Rhythm & Poetry
Dit album begint mij beter te bevallen. Toch wel erg veel harde producties van Black Milk. Hij is weliswaar niet de beste rapper, maar toch wel erg vermakelijk. Toch mis ik enkele gastartiesten waardoor het nog beter had kunnen zijn.

avatar van Timo710
3 Maal is scheepsrecht.

Minder abstract als Tronic, wat muzikaler als Popular Demand, Black Milk is wederom gegroeid in vergelijking met 2 jaar geleden.

Rhythm & Poetry schreef:

Rob we zitten op 1 lijn zowaar

Misterfool
een album met zo'n titel kan je natuurlijk niet negeren.
in de downloadlijst ermee.

avatar van Delars
hard album.

avatar van Flipm0de
Ik zit te twijfelen tussen 3,5 en 4...

De verwachtingen waren voor mij torenhoog (helemaal na het horen van de eerste geleakte tracks) en ze zijn grotendeels ingelost. Net niet van het niveau van Tronic, maar toch genoeg om van te genieten.

Ik geef hem de voordeel van de twijfel en dus een 4.

P-DawG
Groffe beats man, daymn! Die van Black and Brown kan echt niet.

avatar van thgryda
MJ tronic links laten liggen, was super dope. Ik ben normaal ook niet voor 'elektronische invloeden'. Al gebruikt black milk zoals R&P aangaf meer hip hop drums. Het klinkt allemaal een beetje onconventioneel, ook weer op dit album maar in dit geval is dit zeker niet slecht. Ik had liever ook wat meer gastbijdrages gezien aangezien black milk veel beter is in het leveren van producties dan in het leveren van rijms... Niet dat hij storend slecht, er zijn veel slechtere mcs , hij is gewoon redelijk maar kan de tracks daardoor ook niet naar een veel hoger niveau tillen.

Het album bevalt me na de eerste luisterbeurt uitstekend, wellicht zal het net als bij tronic een 4 worden. Al merk ik toch dat dit album beter in elkaar zit. Waar bij tronic het niveau hoog was in de eerste helft van het album en het daarna wat omlaag ging, blijft het niveau hier constant aangenaam...

avatar van thgryda
De uitschieters trekken het geheel naar een krappe 4

avatar van InnerFreedomInt
Ik vind Black and brown wel heel goed klinken maar ik weet het nog niet zo over de rest....
Nog even meer de tijd geven

avatar van Flipm0de
Ietwat off-topic, maar ik wil Black Milk producties zien op Royce zijn volgende album! Hij klinkt altijd heerlijk op BM zijn beats, en laat nou net de beatkeuze zijn achilleshiel zijn op zijn albums...