The Frames - Burn the Maps (2005)

Ierland
Label: ANTI-

1. Happy (4:56)
  2. Finally (4:53)
  3. Dream Awake (3:45)
  4. A Caution to the Birds (5:45)
  5. Trying (2:33)
  6. Fake (3:59)
  7. Sideways Down (4:36)
  8. Underglass (3:10)
  9. Ship Caught in the Bay (4:33)
  10. Keepsake (7:22)
  11. Suffer in Silence (5:37)
  12. Locusts (5:21)
avatar van Nicolage Rico
Hahaha, het kan zwaar op je maag liggen. Dat kan ik nog wel begrijpen. Maar gothic? Nee! Ik zie die donkergeklede mensen hier niet naar luisteren.

tjah, weet ook niet hoor. maar dat was het eerste wat in me op kwam toen ik naar 'a caution to the birds' luisterde.

tot nu toe iig niet my cup of tea. maar alles kan veranderen natuurlijk!

avatar van Nicolage Rico
Luister dat nummer nog 5x en je gaat genieten van heel het nummer! Vooral het einde is briljant, naar mijn idee.

avatar van HiLL
the dutchman schreef:
ik heb het album op de download. tot nu toe vind ik het allemaal erg zwaar op de maag liggen hoor. ben er nog niet over uit of dit wel mijn muziek is. vind het bij vlagen wel iets van gothic weghebben

Nou zwaar vind ik het niet. Het is donker, warm...maar echt zwaar niet.

avatar van Music4ever
Vandaag binnegekregen, ben nu bij het eerste nummer en dat klinkt echt geweldig! Als de rest van de cd ook zo is heb ik zeker een fout begaan om te zeggen dat dit matig is. Vanaf nu zal ik in ieder geval nooit meer een oordeel vellen over iets wat ik op bol 30 sec heb beluisterd.

avatar van HiLL
Music4ever schreef:

Music! Ben benieuwd, ik denk dat het je erg gaat bevallen. Dit is een Parel!

avatar van Music4ever
Inmiddels een aantal keer gedraaid en het klinkt echt erg goed! Mooie donkere stem, en erg warme muziek met hier en daar een paar felle stukken erin. (Keepsake bijv.)
Ze hebben echt een eigen geluid vind ik.
Mijn berichten over '13 in een dozijn' enz. neem ik bij deze terug.
Ik begin met 4,0 ster maar dat kan nog hoger worden, dit is een groeier. Hij wordt alsmaar beter, misschien haalt hij de 5 zelfs.

avatar van Music4ever
Ja, dit is echt goed zeg, staat de hele avond al aan.
Alleen Keepsake vind ik wat minder. Ik heb het gevoel dat dat nummer toewerkt naar een hoogtepunt, maar dat hoogtepunt komt niet. De rest is goed tot zeer goed.

mijn mening is ondertussen wel wat bijgedraaid. het is toch wel mooie muziek wat the frames maken. heb het een en ander ook geluisterd van hun vorige albums op hun homepage, klinkt erg goed hoor!

Ik vond het al een tijdje een goed album
Een weekje terug sliep ik op het balkon vanwege de warmte
Onder het naar de sterren staren had ik Keepsake op staan, het juiste nummer op het juiste moment.. maakte echt indruk

Raar is btw, dat wanneer ik naar Underglass luister ik metteen moet denken aan Live

avatar van avdj
Vrij goed album. Voorlopig 3,5 ster maar kan meer worden. Het album heeft een bepaalde sfeer, mooi gedaan.

avatar van aphexfreak
Dream awake is zooooo fokkin goed, om over Underglass nog maar te zwijgen.
Een prachtalbum van formaat, waar eigenlijk alleen maar toppertjes op staan.

aidoo
Absoluut een van mijn favoriete albums van de laatste tijd dit. Alleen de eerste twee nummers al.. zo begin je een album dus Verder verdient afsluiter Locusts ook nog even de aandacht.. wat een prachtnummer, met een schitterende tekst!

Verbrand die maps dus maar.. ik reis liever nog even verder, zonder nader genoemde bestemming.. uiteraard met deze muziek op

avatar van Zavo
Ben dit nu aan het luisteren in mijn Lowlands-voorbereiding en het bevalt me zeer goed. Ik hou het stemformulier nog even op zak, maar het gaat zeker een goede score worden.

avatar van moedermaria91
Ik vind Finally een zeer goed nummer en Dream Awake ook, maar de rest kan me niet echt bekoren.

En is er geen vroeger lid van dEUS gevraagd om bij deze groep te spelen?

avatar van Petterson
Zonder ook maar 1 nummer van deze mannen gehoord te hebben, naar ze gegaan op Lowlands. En ik moet zeggen, het was geniaal. Sympathieke zanger ook.

Ziggy007
Ja maar die regendans had hij beter kunnen laten, wat een noodweer die zondag zeg.

Haha dat was wel humor. Zeker sympathiek (hoewel wel een beetje overdreven om bij elk nummer het publiek te smeken om mee te doen).

Ziggy007
Hij kwam over als iemand die wou doen alsof hij bescheiden is, en dat ook wel is, maar zelf dondersgoed weet hoe goed hij is (en weet dat hij het publiek daarom ook op zijn hand kan krijgen).

heerlijke relaxte plaat van the frames.
de beste band op het moment naar mijn mening. dikke 5 sterren.

avatar van himpie
wat een geweldig album. mijn eerste kennismaking met the frames, maar ben nu meteen op zoek naar oude albums!

Heerlijk dat drukkende, nerveuze gevoel wat over de cd hangt. 4*

op het eerste gehoor klinkt dit zeer veelbelovend, hier moet ik maar eens nodig wat luisterbeurten aan geven

jenkoo
Een geweldig album,. echt waar.!!

avatar van bonothecat
Muziek zoals muziek bedoeld is....eindelijk besloten om deze cd de volle mep te geven. 5*

avatar van Haveaniceday
Inderdaad een goed album ja Het lijkt wat mij betreft op een mengelmoes van Thirteen Senses en Feeder, beiden topbands 4*

ik zet in op een 4.5. prachtige cd vol emotie

kan nog een 5 worden maar ook een 4, eerst nog maar weer eens luisteren

avatar van Koerok
Even als aanvulling op mijn enigszins vernietigende commetaar bij The Cost:
Dit klinkt i.i.g. al een stuk beter. Happy is een mooi nummer en dat stemt blij!

avatar van Koerok
Toch te vroeg gejuicht. De eerste drie nummers zijn aardig en Sideways Down vind ik ook nog wel gaan, maar de rest kan me wederom niet booeien. Ik ben het eigenlijk wel eens met wat Pitchfork erover zegt: "Burn the Maps often sounds like simplicity transformed into bloat in an attempt to sound interesting."
BRON: http://www.pitchforkmedia.com/article/record_review/17836/The_Frames_Burn_the_Maps

aidoo
Knap van je als na 1 dag dit hele album al kan doorgronden.. de eerste drie nummers zijn prachtig ja.. maar als je die prachtig vindt dan zou je de rest ook wel moeten kunnen waarderen denk ik.. (bij de eerste drie nummers was je aandacht er wellicht nog optimaal bij?) .. zelfde advies als bij Chutes Too Narrow: meer luisteren!

avatar van Koerok
Je hebt in zoverre gelijk dat albums er na verloop van tijd (met meer luisteren) op vooruit kunnen gaan, maar het is mijn ervaring dat er dan toch echt een bepaalde basis moet zijn. Een 3 of 3,5 wordt dan soms nog wel een 4 of een 4,5. Maar ik heb het nog nooit meegemaakt dat muziek die me de eerste keer totaal niet aanspreekt later alsnog iets gaat worden.
Chutes To Narrow heb ik inmiddels 4 keer beluisterd. Uiteindelijk ging daar een halfje vanaf, want ik had 'm aanvankelijk een 3 gegeven.