Stat Quo - Statlanta (2010)

Label: Dream Big

met Raheem DeVaughn en Devin the Dude

10. Alright (5:02)

met Talib Kweli

11. What I Like (3:40)
  12. Penthouse Condo (3:47)
avatar van Game
Ik heb het gevoel dat ik een hele goede Stat Quo mixtape aan het luisteren ben, heel jammer, want dat gevoel hoort niet bij een album. Zeker een debuut. Ik ben een Stat Quo fan, dus ik ben blij dat Statlanta eindelijk is uitgekomen. Als hij nog bij Aftermath zat, kwam het album pas in 2013 uit.

Het album kent zwakke en sterkere punten. Stat Quo zelf is een van de meer inhoudelijke rappers van het zuiden van Amerika, en dat laat hij hier ook zien op Ghetto USA en Cry. Helaas laat hij ook het meest typische en stereotype Dirty South track horen op What I Like. Space Ship is ook een mislukte track, ik val bijna in slaap. De beats zijn verder wel oké, vooral de laatste 2 tracks. Waar mensen over kunnen struikelen is het aparte stemgeluid van Stat Quo, anders kun je dit wel leuk vinden denk ik. Jammer dat tracks zoals G.R.I.T.S. of Washed Away er niet op staan, dat zijn echt pareltjes.

3,5*, omdat Stat Quo na al die jaren toch een degelijk debuut album heeft afgeleverd. Na al die jaren elke maand een mixtape te hebben gedropt. Ik ben er zeker van dat hij op het volgende album wel gewoon Dre producties heeft, de twee waren de laatste maanden in de studio en lijken elkaar weer in de armen hebben gesloten.

avatar van UmindC
Jammer dat Dr. Dre zo met zijn artiesten omgaat, als dit project namelijk daadwerkelijk onder Aftermath was uitgekomen, was het misschien wel een heel goed album geworden. Hetzelfde geldt voor artiesten als Focus en Bishop Lamont. Neemt niet weg dat dit toch nog wel een knap debuut is, met toch wel vrij goede producties van Boi-1da en Che Vicious, en leuke gast-bijdragen van o.a Talib Kweli.
Toch heb ik niet echt het gevoel als of ik naar een album aan het luisteren ben, maar - zoals Game al zei - meer een soort streetalbum/mixtape. Een gevoel wat je absoluut niet mag hebben bij een debuut album.
Goed, een redelijk album dus, waar veel meer ingezeten had als dit onder Aftermath was gereleased. Met heerlijke tracks als Get Low - ge-wel-dig, die beat - en G.R.I.T.S.

Ik ga maar beginnen met een 3,5, met de hoop dat al die Dre tracks ooit nog uitgebracht worden.

KILLERBEE99 schreef:
Heeft niemand de fout gehoort in nummer 6? In het laatste stuk van het nummer (zo rond 3:16), net alszo iemand met z'n hand tegen een houten plank slaat ofzo, je hebt er echt geen oren voor nodig, want het gaat best hard.

Wel gehoord, maar ik stoor me er niet echt aan, wel amateuristisch natuurlijk.