Riot - Riot Live (1989)

7. Narita (3:53)
  8. Tokyo Rose (4:49)
  9. Overdrive (8:30)
  10. Rock City (4:52)
  11. Back on the Non-Stop (4:17)
  12. Kick Down the Wall (4:34)
  13. Train Kept a Rollin' * (5:43)
  14. Road Racin' * (7:35)
Zeer goed live album van deze band. Op mijn exemplaar staan nog twee extra nummers namelijk The Train Kept A Rolling en een extra lange uitvoering van Road Racin`
Hard Rock van een niveau wat helaas tegenwoordig niet meer gemaakt wordt.

avatar van Rockfan
Huhhhhhh???????????? Geen nummers van Fire Down Under?

avatar van jailhouserocker1
Nee, geen nummers van Fire Down Under. Heel simpel. Dit is van hun 1980 tour en Fire is van 1981. Was dus gewoon nog niet uit. Ben het wel met dakhaas eens: geweldig live-album (wat mij betreft een klassieker) met de gitaartandem Ventura-Reale en Speranza op zang. Helaas allen overleden inmiddels.
Zeker een dikke aanrader voor wie van hun eerste 3 albums houdt.

avatar van Rockfan
Ik wist niet dat opnames uit 1980 waren...dat verklaard alles, hoewel????

Waarom zo lang gewacht met uitbrengen? Er zitten ondertussen twee studioalbums tussen

avatar van jailhouserocker1
Waarom ze hem niet eerder uitgebracht weet ik ook niet. Wat ik wel weet is dat ze rond die tijd veel problemen hebben gehad met hun platenmaatschappij, die Fire niet uit wilde brengen omdat die te hard zou zijn. Na een lange juridische strijd zijn ze toen ook van maatschappij gewisseld. Hij is in eerste instantie ook alleen in Japan uitgebracht (1989) en pas in 1993 in de rest van de wereld. In 1982 is er ook een "Riot Live" uitgebracht, alleen dit was een EP met Rhett Forrester, niet te verwarren met deze dus.

Kleine nuance trouwens: een aantal nummers zijn in 1981 opgenomen in Hammersmith en een aantal in 1980 tijdens monsters of rock in Donnington.

avatar van Rockfan
Ah, weer opgehelderd, leuk al die weetjes.

avatar van jailhouserocker1
Blijkbaar kennen maar weinig mensen dit album (gezien de slechts 3 stemmen hier). Dit is echter één van de beste live-albums van de jaren70/80 en kan zich makkelijk meten met bv strangers, unleashed, tokyo tapes, gonzo e.d.. Riot heeft in deze samenstelling (met zanger Guy Speranza) maar 3 studio albums en één live-album uitgebracht maar was in deze bezetting wel één van de beste hardrockbands uit de late jaren 70/begin jaren 80, wat ze dan ook laten horen op deze cd. Helaas begon het verval na het vertrek van Speranza maar deze 4 albums (en deze zeker) zijn toch wel echt verplichte kost voor elke hardrockliefhebber!!!

avatar van gigage
Met Narita onder de arm voor het eerst naar GB. Guy Speranza die de vocalen hier nog voor zijn rekening neemt in Hammersmith en Donnington Monsters of Rock (1980) - zal het een hele gewaarwording zijn geweest voor de New Yorkers. En dan moest het magnum opus ( fire down under) nog gemaakt worden. Ik heb een soft spot voor Speranza en daardoor is dit veelste laat uitgebrachte live album een lust voor het oor. Voor de ouwe metal heads een must listen.

Edit: De aankondiging van dit concert is ook terug te horen in " Flashbacks"