Bun B - Trill O.G. (2010)

Label: Rap-a-Lot

7. Countin' Money (3:34)

met Gucci Mane en Yo Gotti

8. Speak Easy (4:03)

met Bluesman Ceddy St. Louis en Twista

9. Lights, Camera, Action (3:34)
  10. I Git Down 4 Mine (4:07)
  11. Snow Money (4:34)
  12. Ridin' Slow (5:09)

met Play-n-Skillz en Slim Thug

13. Let 'Em Know (4:11)
  14. Listen (0:24)

met Bluesman Ceddy St. Louis

15. All a Dream (3:23)

met LeToya Luckett

16. It's Been a Pleasure (5:46)

met Drake

19. Real Live * (4:45)

met Gator Mane en GLC

20. Git In *

met Big Capp en Young Money Moe

21. The Best Is Back * (3:34)
  22. Untitled Flow (58 Bars) * (2:54)
avatar van Rhythm & Poetry
Bun B heeft een aangename stem, maar dat is het dan ook zo'n beetje. Producties zijn te cliché, te aanwezig en eigenlijk lijken ze allemaal sterk op elkaar. Dat de gastartiesten er weinig van bakken was natuurlijk te verwachten; hoewel ik Gucci Mane het nog zeer verdienstelijk vind doen. Aan Drake heb ik vooralsnog ook geen grote hekel, hoewel hij mijn inziens beter kan dan dat hij op Trill O.G. laat horen. Kan er weinig anders van maken dan dat dit een erg eentonig album is, Bun B rapt zelfs over zijn favoriete onderwerp (geld) met weinig passie.

avatar van Flipm0de
Moet em nog grondig luisteren, maar klinkt na de eerste spin weer als een typisch Bun B solo album met echt dirty south producties en de standaard onderwerpen. Geen verkeerd iets, maar weinig vernieuwend. Dit album zal dan ook wel rond de 3* komen voor mij.

Let 'Em Know al wel meerdere keren gehoord (en de reden dat ik zin kreeg in dit album) en die klinkt toch wel erg dope!

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, vond die track eerst erg matig maar nu kan ik die goed waarderen. All a Dream vind ik ook een prima nummer.

MJ_DA_MAN schreef:
ook Pimp C kan/kon gewoon niet rappen.

Dat je het niks vindt, tot daar aan toe, maar ga niet zeggen dat de man nooit heeft kunnen rappen. Dit is een klassiek voorbeeld van wat de beste man in huis had. Zijn dood is het grootste verlies in de hiphopscene ever. Period.

avatar van The SS
Niet het grootste verlies ever man. Vind dat weer een beetje overdreven

avatar van Game
Harco schreef:

Ik ben het met je eens, als UGK liefhebber, dat Pimp C wel degelijk kan rappen. Maar het grootste verlies in de hiphopscene gaat een tikkie ver. Dan doe je toch wel tekort aan een, pak 'm beet, Big L ofzo.

avatar van Leander1991
wat een vreselijke cover

Harco schreef:
Pimp C klonk in de 90's wat beter (lees: minder slecht) dan later, maar nee, ook vroeger vond ik hem niet goed. De Pimp C van de laatste jaren van zijn leven was gewoon een slechte versie van Lil' Wayne, en ik ga dat echt niet terugnemen omdat ie toevallig dood is en veel heeft betekent voor het zuiden. Ik blijf dus bij mijn woorden, wat logisch is, want ik zeg nooit zomaar iets.

Game schreef:

Man was overgewaardeerd, net als 2Pac, B.I.G., Pun en al die andere dode rappers die altijd de hemel in worden geprezen.

MJ_DA_MAN schreef:

Ik zeg ook niet dat je het terug moet nemen; ik vind het gewoon onzin. En omdat iemand dood is iemand de hemel in prijzen vind ik zulke onzin, dus dat heeft er niets mee te maken.

avatar van MJ_DA_MAN
Oh maar ook jij hebt recht op je eigen mening, Harco.

Echt?

De Schaafkaas
modknip

Ontopic: heb dit album 1x beluisterd en klonk niet echt verkeerd. Ga het binnenkort eens wat grondiger luisteren. Vind Bun B altijd wel te pruimen eigenlijk.

avatar van SvV
SvV
Eerste luisterbeurt, niet echt wat ik had gehoopt. Was toch wel erg nieuwsgierig naar dit album. Er kwamen begin van dit jaar enekele aardige freestyles en een mixtape van Bun uit.

Vond het minder dan II Trill na de eerste keer luisteren. Maar het album krijgt natuurlijk nog tijd. Kon helaas nog niet echt een topper ontdekken zoals Keep it 100 en If I Die II Night op zijn vorige album.

Harco
Oh ja, trouwens: ik vind dit album best wel wack hoor. De leukste tracks zijn die met Drake.

avatar van VanDeGriend
Off topic berichten verwijderd

Ben 'm nog aant beluisteren, maar bij een eerste vlugge skipbeurt vond ik veel te weinig rechttoe, rechtaan bangers.
Ik wil alleen 'Countin Money' beats en Bun en wat compadres die verse na verse droppen zonder hook...

avatar van Flipm0de
Na een aantal luisterbeurten ben ik er uit. Een weinig boeiend album van Bun B, dat wel een aantal leuke tracks bevat. Denk niet dat ik naast Let Em Know nog andere tracks vaak ga luisteren.

2,5* vind ik meer dan genoeg.

Dit album heeft trouwens van de Source wel 5 mics gekregen

avatar van Game
En daarmee komt het album in het rijtje van Illmatic, Reasonable Doubt en The Fix. Onbegrijpelijk. Maar goed, sinds The Source ook Lil Kim 5 sterren zijn die niet serieus te nemen

Neemt niet weg dat dit een goed album is, maar geen 5 sterren waard.

Flipm0de schreef:
Dit album heeft trouwens van de Source wel 5 mics gekregen

idd

De Schaafkaas
Game schreef:

Neemt niet weg dat dit een goed album is, maar geen 5 sterren waard.

Vond persoonlijk The Fix al vrij twijfelachtig, maar Lil Kim en deze zijn al helemáál geen 5 waard.

Hoe kan zo iets?

avatar van Boy
Boy
Waarschijnlijk ben ik de enige die Reasonable Doubt ook niet in dat rijtje had geplaatst. Maar dit album er aan toevoegen draagt nou ook niet echt bij aan de geloofwaardigheid van The Source.

avatar van MJ_DA_MAN
Geld en relaties (Lil' Kim ging met iemand van The Source toentertijd).

avatar van SvV
SvV
Na een paar luisterbeurten al een iets positievere mening over dit album maar nog steeds niet wat ik gehoopt had. Er staan wel een aantal lekkere tracks op als Let Em Know, All A Dream en Countin' Money. Voor de rest weinig verrassends. Wel een aantal lekkere en knallende producties maar meer ook niet.

Vind II Trill een stuk beter dan Trill O.G. Ook de features met Drake kunnen me niet echt boeien, de Drake-hype is niet voor mij weggelegd. Vind hem helemaal niet zo bijzonder. Verder moet ik wel zeggen dat er eigenlijk ook geen enkele track is die ik slecht vind. Gewoon veel net-niet tracks. Het blijft bij de eerst genoemde 3 tracks en Trillionaire die wel het herbeluisteren waard zijn.

Relax
Ik moet zeggen nadat ik al die features van Bun B hoorde op al die albums van dit jaar had ik veel hoop voor dit album...
Helaas is dit album gewoon cliché dirty south met een played out sound.
Jammer jammer.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb me vergist met het cijfer, later blijkt wel waarom.

Mr_White
Erg middelmatig allemaal. Klinkt meer als een compilatie van nummers dan een echt goed in elkaar gezet album. Die twee nummers met Drake bijvoorbeeld klinken compleet misplaatst op dit album, en al die features zijn om te janken. Bun B is een best goede rapper maar een heel album dragen kan hij absoluut niet.

avatar van KILLERBEE99
Aardig albumpje, heb dit album vooral om 2 redenen geluisterd. Nieuwe rappers leren kennen en natuurlijk de 2Pac verse.

Right Now is eigenlijk een best vet nummer, zouw zo maar in mijn top 4 van beste tracks van dit album kunnen gaan, maar Trey Songz verpest het nummer nogal. Heb hem er dus niet ingezet

Let 'Em Know verdient natuurlijk een dikke vette

Chuuch!!!, Trillionaire en Put It Down vind ik ook heel leuk.

avatar van thgryda
Harco schreef:

Dat je dit durft neerschrijven een dikke maand na de dood van guru... Ik ben niet zo thuis in die UGK scene omdat het mijn ding niet is. Maar wat ik van pimp c gehoord heb doorheen de jaren is niet goed en al zeker niet vergelijkbaar met legendes als biggie of big L en in mijn ogen pac en pun. Ok je kan ze gehypet vinden na hun dood en dat klopt maar ze overstijgen pimp c moeiteloos.

Grootste verlies in hip hop ever ??? J dilla hands down PERIOD

avatar van thgryda

Is jouw top tien for real