Bun B - Trill O.G. (2010)

Label: Rap-a-Lot

7. Countin' Money (3:34)

met Gucci Mane en Yo Gotti

8. Speak Easy (4:03)

met Bluesman Ceddy St. Louis en Twista

9. Lights, Camera, Action (3:34)
  10. I Git Down 4 Mine (4:07)
  11. Snow Money (4:34)
  12. Ridin' Slow (5:09)

met Play-n-Skillz en Slim Thug

13. Let 'Em Know (4:11)
  14. Listen (0:24)

met Bluesman Ceddy St. Louis

15. All a Dream (3:23)

met LeToya Luckett

16. It's Been a Pleasure (5:46)

met Drake

19. Real Live * (4:45)

met Gator Mane en GLC

20. Git In *

met Big Capp en Young Money Moe

21. The Best Is Back * (3:34)
  22. Untitled Flow (58 Bars) * (2:54)
avatar van SvV
SvV
Na een paar luisterbeurten al een iets positievere mening over dit album maar nog steeds niet wat ik gehoopt had. Er staan wel een aantal lekkere tracks op als Let Em Know, All A Dream en Countin' Money. Voor de rest weinig verrassends. Wel een aantal lekkere en knallende producties maar meer ook niet.

Vind II Trill een stuk beter dan Trill O.G. Ook de features met Drake kunnen me niet echt boeien, de Drake-hype is niet voor mij weggelegd. Vind hem helemaal niet zo bijzonder. Verder moet ik wel zeggen dat er eigenlijk ook geen enkele track is die ik slecht vind. Gewoon veel net-niet tracks. Het blijft bij de eerst genoemde 3 tracks en Trillionaire die wel het herbeluisteren waard zijn.

avatar van Yestsida
Ondergewaardeerd album.

Trill OG (woordspeling op Trilogy) mikt op een groter publiek dan haar twee voorgangers als we naar collaborateurs Drake (2x), T-Pain, J.U.S.T.I.C.E. League, Drumma Boy, Boi-1da, Play-N-Skillz en zelfs een strofe van wijlen 2Pac kijken maar dat betekent niet dat dit zoveel slechter is als zijn vorig solowerk.

Chuuuch!!! opent zoals we gewoon zijn van een Bun B-album met een woordje van J. Prince en naar goede gewoonte is dit ook één van de toppers op dit derde soloalbum. Put It Down is een heerlijke single met Drake (al beluister ik liever Cook It Down van Pusha T). Right Now is een feel-good nummer dat UGK en Trey Songz op dezelfde track zet met legende 2Pac. Speak Easy met Twista knalt heerlijk door de speakers met die heerlijke beat. Ridin' Slow is een fijne collaboratie met H-Town collega Slim Thug. Legendarisch producer DJ Premier mag de beat verzorgen van Let 'Em Know en die combinatie werkt goed.
Just Like That, Countin' Money en Snow Money zijn bescheiden bangers die je zou verwachten op het album van een Trap-rapper.

I Git Down 4 Mine vind ik wat nietszeggend en Trillionaire met T-Pain is een single dat een product van zijn tijd is. De andere nummers zijn gewoon oké.

Trill OG is gewoon een goed album, niet zo memorabel als haar twee voorgangers (en het werk van UGK) en is absoluut niet de perfecte score van The Source waard maar nog steeds een onderhoudend plaatje.