Black Moon - Enta da Stage (1993)

Label: Wreck

1. Powaful Impak! (4:02)
  2. Niguz Talk Shit (4:19)
  3. Who Got da Props? (4:24)
  4. Ack Like U Want It (4:52)
  5. Buck 'em Down (4:37)
  6. Black Smif-N-Wessun (4:18)

met Smif-n-Wessun

7. Son Get Wrec (3:26)
  8. Make Munne (4:23)
  9. Slave (2:47)
  10. I Got Cha Opin (4:10)
  11. Shit Iz Real (3:53)
  12. Enta da Stage (2:49)
  13. How Many MC's... (3:53)
  14. U da Man (4:18)

met Dru Ha, Havoc en Smif-n-Wessun

avatar van Dielie
classic!! "Who Got da Props?" "I Got Cha Opin" :

Improvision
heb alleen nog maar How Many Emcees gehoord, zeer relaxt

avatar van Collect Call
Goeie cd, like the beats and rhymes.

Improvision schreef:
heb alleen nog maar How Many Emcees gehoord, zeer relaxt

Is mijn favo van dit album

avatar van schizodeclown

Is mijn favo van dit album

Jah man mijne ook

Harco
Make munne, munne, make munne, munne, munne!

Een album dat de eastcoast weer terug op de kaart zette, samen met albums als Illmatic en The Sun Rises in the East.

Mijn favoriete Boot Camp Clik gerelateerde album uit begin- en midjaren negentig. De beste blijft toch wel Monkey Barz van Sean Price.

4,5.

avatar van MJ_DA_MAN
Harco schreef:

Een album dat de eastcoast weer terug op de kaart zette

In 1993?

avatar van P Jay
MJ_DA_MAN schreef:

In 1993?

Ja, dat zou wel eens kunnen. '93 was ook het jaar van Wu-Tang, het jaar dus dat het allemaal wat grauwer werd... Wu Tang voltrok deze evolutie op een iets commerciëler niveau, maar het ontstaan van de Boot Camp en dan specifiek de release van dit album voltrok deze evolutie in de East-Coast dat het allemaal wat grimey'er en rough'er werd eerder op het niveau van de Underground...

Na de G-Funk hegemonie in '92 begon eind '93 en '94 de focus weer wat meer op East Coast te liggen en dit album zat er zeker voor iets tussen, al was het mss op het eerste zicht niet echt merkbaar...

avatar van MJ_DA_MAN
De eastcoast is naar mijn mening vanaf het begin van hiphop t/m pak hem beet, eind jaren 90 nooit echt weggeweest. In die tijd was het zowel mainstream als underground de baas, vanaf grof gezegd eind jaren werd het dus wat minder (mainstream vooral) maar op de dag van vandaag komt de beste underground nog steeds uit het oosten. O ja btw, ik ken dit album niet verder . Ik zal hem maar eens in de wachtrij zetten.

avatar van herbertwest
echt weg geweest niet natuurlijk, maar zoals de laatste 2 jaar ineens de Dirtysouth zo dominant was in de amerikaanse hiphop, zo was de Westcoast dat begin jaren 90 (tot de wu-tang, nas etc de eastcoast weer in de picture zette) met Ice Cube, Dr Dre, Snoop Dogg.

avatar van P Jay
Zeker doen, MJ_DA_MAN !!! Een échte aanrader! Staat in mijn Top 10 en heb er geen spijt van...

Jazzy, maar harde streetproductie, die nog dansbaar is ook en Buckshot heeft een heerlijke flow + de eerste twee optredens van Smif-N-Wessun. Ook Havoc van Mobb Deep heeft een cameo op "U Da Man"...

Is idd erg goed. Als ik een top 15 mocht maken van albums stond deze er ook in

Dat bedoel ik dus.

avatar van Osiris Apis
Ik luisterde een aantal jaar terug naar Cocoa Brovaz. In die periode heb ik dit album ook geluisterd, maar het is toen niet blijven hangen.

Ik heb net het album weer geluisterd. Ik heb 6 nummers geluisterd en de rest van het album in fragmenten en het toen maar afgezet.
Deze stijl hiphop is niet voor mij bestemd. In de beats zit te weinig melodie en teveel bas. En hierdoor vind ik het te eentonig worden.

Misschien dat ik het ooit nog een keer oppak en wel ga waarderen.

Is idd erg goed. Als ik een top 15 mocht maken van albums stond deze er ook in

Dat geloof ik graag. Ik kom hier terecht via jouw Top 10... Dus dan zal hij ook wel in je top15 zitten

avatar van herbertwest
Haha ja hij is er ingeslopen na dat berichtje. Stond er toen nog niet in

avatar van Niek
Phoe! Ik heb een vermoeden dat dit weleens een hele hoge waardering van Niek gaat worden. Pin me er niet op vast, maar het eerste beste nummer dat ik luister krijg ik al nekpijn van (om maar eens een originele uitdrukking te gebruiken).

avatar van herbertwest
Who got da props, Buck em Down, Son Get Wrec, I Gotcha Open, gewoon het hele album is heerlijk. Maar How Many Mc's blijft mijn favo. Je moet ook eens Da Shinin van Smif N Wessun proberen als dit je bevalt Niek

Niek schreef:

Jaaaaa, deze vind 'ie toch wel leuk.

avatar van herbertwest
Hehe Black Moon, Sean Price, Smoothe da Hustler, Smif N Wessun, Trigga da Gambler, M.O.P., Agallah, lekkere hiphop daar in Brownsville Brooklyn hoor.

avatar van Niek
Sean Price' Monkey Barz vond ik BARZlecht. Maar Sean Price is toch niet te horen op deze plaat ofwel?

Harco
Nee, wel op Heltah Skeltah - Nocturnal, en die moet je wel even beluisteren.

Harco schreef:
Nee, wel op Heltah Skeltah - Nocturnal, en die moet je wel even beluisteren.

Is goed. Maar dat is voorlopig genoeg... Eerst ff deze drie (Black Moon, Smif N Wessun, Heltah Skeltah) goed beluisteren voor ik nog meer in deze hoek ga zoeken. Allen bedankt voor de tips ed..

Harco
Doe dan ook nog O.G.C. - Da Storm. Dan heb je de vier klassieke Boot Camp albums gehad.

avatar van herbertwest
Nee, maar Sean Price is van Heltah Skeltah. En Heltah Skeltah is samen met Smif N Wessun (ook bekend als Cocoa Brovaz), Original Gunn Clappaz en Buckshot (de rapper van Black Moon) weer Boot Camp Click. Komen allemaal uit hetzelfde deel van Brooklyn. Brownsville dus. Maar Goed, Monkey Barz is een soloalbum 10 jaar na Enta Da Stage, Dah Shinin, Da Storm etc.
Mss moet je ook eens Once Upon A Time In America van Smoothe Da Hustler proberen.

avatar van Niek
Nou, ik begin er nu een plaatje bij te krijgen. Moet nu gaan. Binnenkort gaan we zien of ik Brownsville kan waarderen...

Spannend...

avatar van herbertwest
Ik kom er net pas achter dat Powafull Impact gesampled is van Busta Rhymes in Scenario. Altijd leuk om zelf achter een sample te komen

raffael77
Ben ik met je eens herb. je moest eens weten hoveel die nieuwe gasten van hun gebruiken. oldskool rules the newskool. Een vette album van de BCC crew met het ozo super clipje How many Mc's. Straight from the streets

avatar van Niek
Ik ga nu de stem uitbrengen die deze plaat de hiphoplijst intilt . tWord voorlopig een 4. Who Got da Props vind ik de sterkste track, en ik ben nog lang niet uitgeluisterd. Zou nog kunnen stijgen. Dalen denk ik niet. 4*