The Walkmen - Lisbon (2010)

Label: Fat Possum

1. Juveniles (4:27)
  2. Angela Surf City (3:23)
  3. Follow the Leader (2:01)
  4. Blue as Your Blood (4:16)
  5. Stranded (4:27)
  6. Victory (4:06)
  7. All My Great Designs (4:42)
  8. Woe Is Me (3:29)
  9. Torch Song (4:07)
  10. While I Shovel the Snow (4:00)
  11. Lisbon (5:56)
avatar van Bart
Inmiddels zijn er vier nummers te beluisteren van dit nieuwe album van The Walkmen. Veelbelovend! 'Angela Surf City' klinkt als vanouds, maar een nummer als 'Stranded' verraste me. In positieve zin. Blazers voeren de boventoon in dit nummer - erg sfeervol! Het wachten is op het volledige album!

(verwijderd)
De vorige The Walkmen deed mij niet zo heel veel en heeft dan ook niet echt veel speelduur gehad. De eerste kennismaking met deze plaat is toch heel anders en zal zeker meer speeltijd krijgen. Blue as Your Blood heeft een heerlijk dwingend lijntje en voor een song als Stranded kan je alleen maar stil worden.. Heerlijk dat koperwerk!

avatar van nelis
Wat een geweldig album!!

Marko
Heerlijk inderdaad dat koperwerk, Stranded is een feestje om naar te luisteren. Lisbon vind ik ook een heerlijke afsluiter.

Aparte band wel, The Walkmen. Ik vind hun muziek altijd klinken alsof ze het leuk vinden alle liedjes altijd in één dag te schrijven en vlak voor het opnemen nog een paar toeters en bellen afspreken. Dit levert vaak onvoorspelbare en soms ook gekunstelde liedjes op, maar het is altijd weer een verrassing hoe het volgende liedje zal zijn. Mooie muziek!

avatar van Sandow
Na een eerste keer luisteren geef ik dit al meteen 4,5 sterren en ik denk dat dat aantal enkel nog kan stijgen! Wat een plaat!

numnumnum
Enerzijds vind ik hem wel heel goed, maar anderzijds weet ik het nog niet helemaal. Desalniettemin blijft het een Walkmen plaat, dus het niveau is altijd weer even constant en dus hoog. You & Me was dan ook wel heel goed. Hij moet denk ik nog even bezinken.

avatar van Slowgaze
Interessant, die labelverhuizing. Zeker niet het minste label, zo te zien.

avatar van OmeWillem
Dit kan nog wel eens het sterkste album van deze band zijn.

avatar van Kaaasgaaf
In mijn wekelijkse radio-rubriek 'De Keuze van Kas' op AmsterdamFM heb ik vandaag dit album besproken, beluister het hier.

OmeWillem schreef:
Dit kan nog wel eens het sterkste album van deze band zijn.

Ja dat ga ik ook steeds vaker denken. Had na het overigens sterke "you and me" gehoopt op een wat meer furieus album, maar "lisbon" groeit per luisterbeurt. Kaaasgaaf verwoord het mooi in zijn radio rubriek.

avatar van AOVV
Heerlijk stukje muziek om eens lekker te relaxen na een lange dag op de studiebanken..

avatar van AOVV
(verwijderd) schreef:
Heerlijk dat koperwerk!

Inderdaad!

ThereThere
nu "lisbon" op vpro's luisterpaal staat, het voor het eerst in zijn geheel achter elkaar kunnen beluisteren. Maakt het een nog groter genot. En wat mij betreft inmiddels echt het sterkste van The Walkmen. Overtreft de voorganger, mede ook omdat het wat compakter is en meer 1 geheel vormt, en bovenal ieder nummer raak is.

(verwijderd)
Pff wat wordt 2010 saai.. de ene na andere heerlijke plaat in het 'alternatieve rock-hoekje' vliegt je om de oren.. ach mij hoor je niet klagen , dat komt wel wanneer ik mijn eindejaarslijstje moet gaan maken, want dat wordt dit jaar een hels karwei.. Lisbon is echt een uitzonderlijke mooie plaat geworden en kan niet wachten om hem zometeen als vinyl op de speler te leggen

AOVV schreef:
Heerlijk stukje muziek om eens lekker te relaxen..

Je kan hier echt voor gaan zitten en genieten van de oh zo mooie muziek. Ik kende the Walkmen al van hun Bows + Arrows: een echt goed album met prima indierock. Op Lisbon laten ze een wat meer gevoelige kant horen van hun muziek. Veel prachtige melodieën, mooi gezongen en - zoals altijd bij deze band - muzikaal mooi uitgevoerd. Ook dit album heeft weer zo'n fraaie eigen sound: de muziek wordt op een originele wijze gelardeerd met allerlei instrumenten en foefjes.

Er staat geen minder nummer op en het album vormt een echte eenheid. Ik wil er wel een aantal hele mooie tracks uitpikken: Blue As Your Blood, Angela Surf City, Stranded, Woe Is Me, Torch Song & While I Shovel The Snow (mogen we binnenkort weer doen...). Je zou dit album enigzins kunnen vergelijken met een ander topalbum uit 2010, die van the National, High Violet. Alleen staat daar nog een enkele mindere track op. Vandaar dat ik dit Lisbon zelfs nog beter vind.

avatar van BoToX
Mooie plaat, maar wat is dat 'Follow the Leader' een pretentieus baggernummer. Ben de plaat pas een weekje geleden echt gaan luisteren omdat ik hem daarvoor uit principe af moest zetten bij het horen van track 3.

Je kan 'm ook gewoon skippen de volgende keer...

avatar van jannesvd
de klankleur van de gitarist en de zanger zijn op elk album weer typisch Walkmen, dat vind ik heel knap

west schreef:

Had deze soortgelijke gedachte ook West, maar dan vooral door het prominente optreden van de drummers. Zij stuwen de muziek op identieke wijze naar grotere hoogten met hun energieke manier van doen.

avatar van douwef
wat een fijne plaat dit. Ik vindt het hele album van ontzettend hoge kwaliteit vooral de wat op tempo nummers knallen lekker. Zanger heeft ook een goede stem. Deze plaat is wel mijn eerste kennis making met deze band, ben benieuwd hoe de andere albums klinken. Ik hoor in veel recensies dat dit hun beste is, ga me ook maar eens verdiepen in hun andere albums. ik heb het album een 4,5 gegeven met de neiging om er nog een halfje bij op te gooien.

Prachtige plaat wederom na het bijzondere You and Me.
toch wel een uniek stemgeluid, de gitarist is fantastisch, hypnotiserend. Eindelijk weer een band die een echt eigen geluid heeft.

Gisteren bij Crossing Border een geweldig optreden gezien (voor een meer dan half lege zaal omdat iedereen in de rij stond voor the National), zeer indrukwekkend, de gitarist(en) waren groots, dansend gind ik uit mijn dak.

ThereThere
tja, niet iedereen stond in de rij voor the national (hoewel ik graag wat van ze had meegepikt)...Had mijn hele avond op het optreden van the Walkmen afgestemd, kwam waarschijnlijk net te laat uit de schouwburg om nog naar binnen te kunnen...wat een deceptie, wat een organisatie...ben jaloers op je grootfaas.

De organisatie liet inderdaad niemand meer binnen, terwijl de zaal halfleeg was. Ook een beetje stom van CB om zo'n grote band als The National te boeken, da's meer iets voor de HMH tegenwoordig.

dvk
Crossing Border kon ik helaas niet bij zijn, maar in Tivoli waren ze in ieder geval super! Verder een erg mooi album. De blazerarrangementen in bijvoorbeeld Stranded zijn erg goed, jammer dat ze dat live (nog) niet kunnen laten horen.

avatar van Booyo
Aiai, wat een heerlijk album! Net op tijd ontdekt voor de eindlijst van 2010, goeie kans dat ie in mijn top-10 terecht komt. Vrolijke rock, met een uiterst aangename zanger. Victory voorlopig torenhoge favoriet van het album.

avatar van bommel
Op de valreep (voor mij althans) van 2010 een topper.
Weer zo´n CD waarbij het moeilijk is 3 favoriete tracks te kiezen -
ze zijn vrijwel allemaal erg mooi.
Goede zang , en prima begeleiding van met name drum en guitaar
Jammer dat ik hun optreden in Tivoli gemist heb.

avatar van Rogyros
Blijkbaar moet je hier van houden. Mij raakt het niet. Ik heb het gevoel dat de muziek vaak 'niet echt op gang komt'. Gezapig is zeker het verkeerde woord, maar inspirerend vind ik het zeker niet. Het komt teveel over op voortkabbeling en ik vind het eigenlijk saai.

Sorry...

avatar van WesleyX16
Ik ken deze band eigenlijk van een split-single met Calla en ook een beetje van 3WK.

Ze kunnen mij helaas niet overtuigen. Ook dit album niet. Het is wel okay. Maar meer ook niet.

Juveniles vind ik hierbij een uitschieter naar boven. En Stranded vind ik daarentegen weer een vervelend nummer.

ThereThere
24/05 as concert in de melkweg!!! (nieuwe kans na crossing border fiasco)

avatar van Reint
En vandaag in Vera (Groningen). Welk fiasco trouwens? Het feit dat ze tegelijkertijd met The National speelden waardoor er weinig publiek was ofzo?