Usher - 8701 (2001)

R&B
Label: Arista

1. Intro-lude 8701 (0:45)
  2. U Remind Me (4:27)
  3. I Don't Know (4:27)

met P.Diddy en Kelis

4. Twork It Out (4:58)
  5. U Got It Bad (4:13)
  6. Pop Ya Collar (3:39)
  7. If I Want To (3:53)
  8. I Can't Let U Go (3:35)

met Jermaine Dupri

9. U Don't Have to Call (4:42)
  10. Without U (Interlude) (0:56)
  11. Can U Help Me (5:51)
  12. How Do I Say (6:23)
  13. Hottest Thing (3:49)
  14. Good Ol' Ghetto (4:01)
  15. U Turn (3:12)
  16. T.T.P. (3:38)
  17. Seperated (4:24)
  18. U Remind Me [Remix] * (4:16)
avatar van Reijersen
is TTP toch een erg lekker R&B nummer zeg. Dit is zeker Ushers beste album.

heerlijke cd en ventxxxxxxxxxx

teutoon
qweenc schreef:
heerlijke cd en ventxxxxxxxxxx

Dat je em lekker vindt maakt de cd natuurlijk ook lekkerder. En daarmee je stem.

avatar van Discoverme
U Turn was gek genoeg het eerste wapenfeit dat ik hoorde van dit album op een mixtape: het was vooral eigenlijk alleen het gedeelte 'over Bobby Brown en The Running Man en MJ en moonwalk' dat klonk al erg lekker (alleen door die clip met zijn driekwartsbroek :S vond ik t nummers ineens wat afzwakken...

Bij Pop ya collar viel me meteen het gepikte stukje van Stevie Wonder's Pasttime Paradise op..voor de jeugd Coolio's Gangta's Paradise Erg lekker vrolijk nummer..

Ik vond het jammer dat ie daarna met het rustigere U Remind me kwam, maar eigenlijk is dat toch wel een van mijn lievelingsnummers geworden.

I Don't Know is dan weer zo'n lekker powernummer met dank aan The Neptunes, net als bij U don't have to call..nog beter!! I can't let you go en If I want to zijn ook van die lekkere dansnummers.

Relaxen kan dan weer op Twork it out en How do I say , U got it bad is super, slow maar erg muziekaal erg strak die harde snare erin...

|Joël|
U Turn vind ik zo'n geweldig nummer

|Joël|
How Do I Say vind ik trouwens het mooiste nummer van dit album. Echt heel mooi gezongen.

Goreng
ben het eens met reijersen, dit is zn beste album. Het heeft van alles wat echt genieten deze cd.

avatar van hiphopdontstop
Persoonlijk vind ik confessions net nog een klein beetje beter, maar door dit album ben ik wel fan geworden van hem

avatar van fluidvirgo
Ik heb doorgaans een hekel aan aalgladde meneren met ontbloot bovenlijf die de dames een voor een uit de kleren proberen te zingen. Ik wil het ook kunnen, maar ja, ik heb geen tijd noch zin om 50% van mijn tijd in de sportschool door te brengen, ben ik te lui voor. Maar goed, het album dan maar:

Ik zit totaal niet in de R&B scene, het meeste materiaal wat er geproduceerd wordt glibber ik ook meteen mijn kamer uit. Bij een vriend hoorde ik echter dit album, we volgden op dat moment beiden een opleiding tot producer aan de HKU(ik haakte na een jaar af), en hij was helemaal weg van de productie, vooral de tracks van Jimmy Jam en Terry Lewis moest ik hard aanhoren. En hoewel de vloer weer glibberig begon te worden moest ik bekennen dat ik de songs sterk vond. Een week later de plaat aangeschaft en uitgelachen door mijn vrienden How do I say is misschien wel het gladste werk op de plaat, maar stiekem ook mijn favoriete song op het album. Schuilt er dan toch een glijer in mij? Het bleef echter bij dit album, Confessions vond ik weinig aan. Deze plaat zal altijd een van de buitenbeentjes in mijn collectie blijven, maar toch eentje die ik altijd zal verdedigen als zijnde een prima plaat in het genre!

***1/2

avatar van Reijersen
Nog steeds het beste album wat Usher gemaakt heeft. Staan een paar top R&B songs op, afgewisseld met aardige ballads. Maar Usher is bij de up- en mid-tempo songs toch het beste. Luistert gewoon erg lekker weg.

RedLightCityBoy
Blijft toch echt een mooi album, zeker Usher's beste vindt ik.

U Remind Me
Can U Help Me
Seperated
U Got It Bad
U Don't Have To Call

Stuk voor stuk heel erg goed.
4.0*

avatar van daoneandonly
Dit albumpje stikt van de lekkere nummertjes!
Usher's beste album, zonder twijfel.

een 4,5

Super album, kan ik nog altijd helemaal luisteren zonder nummers te skippen.

avatar van Madonna
Wel een leuke CD. Voetjes van de vloer en ook wat rustigere nummers. Prima. Ook de clips zijn altijd wel gaaf van hem vooral "Pop ya collar".

-3-

avatar van kingofmusic
beste usher album, eigenlijk de enige goede album van usher.... maar dit album wordt een beetje te langdradig naar mijn mening, als er ongeveer 10/12 liedjes zou zijn zou het veel beter zijn.

avatar van ThePrinceOfPop
Lekkere album, word wel een tikkeltje overschat.
2 heerlijke nummers achter mekaar (u got it bad, pop ya collar) .

Tag
Het album waardoor ik fan van hem werd (voornamelijk door Pop ya Collar destijds), maar vind Confessions net wat lekkerder doordat daar een wat serieuzere ondertoon in zit naar mijn mening. Dit klinkt in verhouding tot Confessions mij af en toe nog iets te 'kinds' en te 'naiëf'. Maar alsnog zeker een lekkere plaat voor een mooi zomeravondje

avatar van FRNKY
Jeugdsentiment toch wel een beetje

avatar van ThingMan
Fuck it! Vanavond eindelijk de dirty version van U Remind Me te pakken gekregen met Method Man en Blu Cantrell geproduceerd door Track Masters! Heerlijke track!

avatar van MAS
MAS
U Remind Me is wel een lekker nummer. Die versie ken ik niet. Is dat een officiële remix?

Edit: Laat maar ik zie het al.

avatar van edje1969
My Way opende voor mij al het Usherpad. Topnummers hier zijn U Remind Me, U Got It Bad, U Don't Have To Call en U-Turn. Maarrrr Can You Help Me is heel mooi en erg lekker zijn ook I Can't Let You Go en I Don't Know. Pop Ya Collar flopte in de VS. Te Poppy. Ik vind het juist 1 van de beste Ushersongs. Teveel nummers op het album waardoor er ook skipmomenten zijn...

avatar van pureshores

hierin wordt uitgelegd wat er gebeurde met Pop ya collar en waarom 8701 een andere wending kreeg
Reijersen interessant voor jou (vanaf 9,5 minuut stukje uitleg Pop ya collar)

avatar van djwutru072
Meer dan solide RnB album, met producties van o.a. The Neptunes (pharrell) & Jermaine dupri.