Katy Perry - Teenage Dream (2010)

Label: Capitol

1. Teenage Dream (3:47)
  2. Last Friday Night (T.G.I.F.) (3:50)
  3. California Gurls (3:55)

4. Firework (3:48)
  5. Peacock (3:51)
  6. Circle the Drain (4:32)
  7. The One That Got Away (3:47)
  8. E.T. (3:26)
  9. Who Am I Living For? (4:08)
  10. Pearl (4:08)
  11. Hummingbird Heartbeat (3:32)
  12. Not Like the Movies (4:01)
  13. If We Never Meet Again * (4:23)

met Timbaland

14. Starstruck * (3:22)

met 3OH!3

15. California Gurls [Passion Pit Remix] * (4:11)

met Snoop Dogg

16. California Gurls [Armand van Helden Remix] * (5:48)

met Snoop Dogg

17. Teenage Dream [Kaskade Remix] * (6:28)
  18. The One That Got Away [Acoustic] * (4:20)
  19. Part of Me * (3:36)
  20. Wide Awake * (3:41)
  21. Dressin' Up * (3:44)
  22. E.T. * (3:50)

met Kanye West

23. Last Friday Night (T.G.I.F.) * (3:59)

met Missy Elliott

24. Tommie Sunshine's Megasix Smash-Up * (7:03)
1,0
Ik vind ET het enige leuke nummer

5 x #1 op naar de 6 met Hummingbird Heartbeat als volgende single.

avatar van pureshores
Fireworks = 1 van de irritantste radionummers van het laatste half jaar
Daarentegen zijn ET en Last Friday night een stuk leuker

6 e single op komst? is dat niet teveel van het "goede"

Niet als alle voorgaande singles het tot de eerste positie behaalden. En The One That Got Away is de 6e single... Excuses...

avatar van catdog
Die 6e nummer 1 hit zit er niet meer in hoor. De enige leuke popplaatjes van dit album bevinden zich in de eerste 5 singles en wellicht nog NLTM. Met TOTGA gaat het niet lukken hoor.

We shall see.... (:

avatar van Style.Girl
Ik dacht echt dat Peacock een single zou worden, aangezien dat ook een erg leuk nummer is. The One That Got Away is overduidelijk minder, en ik snap ook niet dat, dat nog een single word.

TOTGA is tekstueel één van de betere nummers van het album hoor...

1,0
Beter dan haar vorige album, maar het blijgt een zeer slechte album. En volgens mij kan zij niet live zingen. Van de meeste nummers krijg ik koppijn van. Steeds zelfde trucjes, zelfde effecten en ga zo maar door.
Ik kan nog steeds niet geloven dat zij met dit album 5 nr. 1 single´s heeft gehaalt.

Kijk naar het verschil:
Katy Perry´s Teenage Dream
Michael Jackson´s Bad
???

avatar van bennerd
Weinig popartiesten overleven een vergelijking met Michael Jackson (no pun intended).

avatar van Style.Girl
Wie gaat dan ook Katy Perry met Michael Jackson vergelijken ?

avatar van Gloeilamp
Dat is inderdaad een rare vergelijking. Ik betwijfel zoiezo of MJ geevenaard kan worden door popartiesten van nu.

avatar van Angelo
Michael Jackson had met z'n Bad album toentertijd vijf nummer één hits op de Billboard Hot 100, net als Katy Perry nu heeft. Dat zal ThePrinceOfPop vast bedoelen. Verder is dat natuurlijk irrelevant voor dit album, al kan moet ik hem gelijk geven: ik kan niet begrijpen dat dit album vijf nummer één hits weet te produceren. Ik kan haar hits niet aanhoren. Haar matige stem is zelfs met autotune niet te verbloemen.

avatar van Gloeilamp
Oke dan snap ik wat hij bedoelde, al had een hit in die tijd naar mijn idee meer waarde dan nu.

Ik vind Katy Perry live eerlijk gezegd niet om aan te horen.

1,0
Yep dat bedoel ik, dankje Angelo.

Misschien had het toen meer waarde (veel meer eigenlijk), maar nu staan ze wel samen genoteerd in de record books en binnenkort komt een 6e single van haar las ik ergens of we gaan met ze alle Smooth Criminal kopen . (wat ook een nr.1 plek verdiende eigenlijk(

avatar van Gloeilamp
Ja daar heb je helemaal gelijk in.
En ik hoorde dat de nieuwe single Pearl ging worden. Ik ken dat nummer niet heel erg goed, maar ik vind het wel iets beter dan haar laatste single Friday Night.

YouTube - Katy Perry - X Factor Exclusive Performance -The one that got away Ja, zo slecht live.... En nieuwe single is TOTGA niet Pearl.

avatar van Gloeilamp
Oke, dan zullen we daar binnenkort wel weer doodgegooid mee worden.
Het titelnummer vind ik nog wel iets hebben.

1,0
Nou LionVI dit is wel beter dan normaal, maar goed zal ik het niet noemen.
Laten we hopen dat haar nieuwse nummer geen nr.1 wordt.

Laten we hopen van wél. (: En zoals het er nu uitziet gaat het ook gebeuren.

1,0
Nou volgens mij zou 98 procent willen dat het niet gebeurt.

avatar van Gloeilamp
Mee eens,, voor 1 keertje is het te doen, maar haar nummers worden veel te veel gedraaid.

avatar van pureshores
dat van die singles slaat ook nergens op, bij MJ Bad moesten mensen echt naar de winkel om een single of 12" te kopen en dus 6.50 of 15 gulden neertellen. Toen werd er door de platenmaatschappij een keus gemaakt van dit wordt een single.
Nu wordt elke single van Jan Smit ook een nr 1, dat zou in de fysieke single tijd ook niet gelukt zijn

Bij downloads vind ik de term single niet echt meer relevant, als iedereen in NL vandaag Circle the drain gaat downloaden komt dat ook de charts in terwijl het niet als single bedoeld is. Als een download 6.99 zou kosten zoals een cdmaxi kostte zou de top100 ook anders worden, plus dat er wss ook tigduizend illegale downloads gedaan worden

Nu download een heel groot deel illegaal wat een negatief effect heeft voor de verkoop van muziek. (wat tevens ook niet meetelt voor verkoop, als je dat soms dacht...) Daarnaast zou het zo kunnen gaan ja, maar komt het vaak voor? Nee. Daarnaast zijn de meeste hitlijsten niet alleen gebaseerd op digitale verkoop, maar heeft airplay ook een grote rol. (en worden singles speciaal uitgegeven op radio stations) Ook is de concurrentie tegenwoordig veel groter, is het publiek veel sneller op iets uitgekeken en zijn er trouwens ook nog steeds fysieke singles.

avatar van Angelo
pureshores schreef:
Bij downloads vind ik de term single niet echt meer relevant.

Gedeeltelijk mee akkoord, maar in deze context niet helemaal. De 'status' van Katy Perry in haar thuisland, én het downloaden van 'singles' moet je niet onderschatten. Kijk maar eens naar de verbluffende certificaties die haar 'singles' tot op heden hebben opgeleverd in de US. Eén platina certificatie staat gelijk aan 1.000.000 betaalde downloads. Doordat de single zo goed als afgeschaft is (in Dld en de UK bijv. is de fysieke cd-single nog gewoon te koop), neemt de verkoop van individuele hits wel toe. Geloof maar niet dat Michael Jackson met zijn singles toentertijd zoveel exemplaren/units verkocht. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat Michael's Bad miljoenen exemplaren verkocht, terwijl dit album het moet doen met 'slechts' twee miljoen verkochte exemplaren in de Verenigde Staten.

California gurls : 4x platina
Teenage dream : 3x platina
Firework : 4x platina
E.T. : 4x platina
Last friday night : 2x platina+ (+/- 2.500.000 betaalde downloads)

Dit zijn de gegevens van alleen de Verenigde Staten! Best knap, dacht ik zo.

Dat doen weinig huidige artiesten haar na. Voor wat betreft de Nederlandse Single Top 100: die is natuurlijk hartstikke makkelijk fraudeerbaar. Met 500 betaalde downloads kom je op de eerste plaats terecht. Dat verklaart ook die vele gruwelijke Nederlandstalige nummer 1 hits van de afgelopen jaren.

LionVI schreef:

De concurrentie tegenwoordig groter???

avatar van Gloeilamp
Tja, ik denk juist aan het omgekeerde..

rabbit
Ik moet zeggen dat ik de meeste singles van dit album wel goed vind, op E.T. na dan. Ik snap ook niet waarom dat nummer een grote hit is geworden. Totaal overgeproduceerd, plus een oninteressante feature van Kanye West maar vooral niet catchy.

ThePrinceOfPop schreef:
De concurrentie tegenwoordig groter???

Dat lijkt me nogal logisch, er wordt tegenwoordig véél meer muziek uitgebracht dan toen. Het is veel makkelijker een plaatje op de markt te brengen en er zijn veel meer verschillende promotiekanalen. De doorloopsnelheid van de hitlijsten ligt nu ook hoger dan 25 jaar geleden.

avatar van Gloeilamp
Ik vind Katy Perry eigenlijk altijd wel catchy. En ik denk dat alles wat ze uitbrengt wel een hit zal worden, ze kan op dit moment nou eenmaal niet veel fout doen