Children of Bodom - Hate Crew Deathroll (2003)

Finland
Label: Century Media

1. Needled 24/7 (4:08)
  2. Sixpounder (3:24)
  3. Chokehold (Cocked 'N' Loaded) (4:12)
  4. Bodom Beach Terror (4:35)
  5. Angels Don't Kill (5:13)
  6. Triple Corpse Hammerblow (4:06)
  7. You're Better Off Dead (4:11)
  8. Lil' Bloodred Ridin' Hood (3:24)
  9. Hate Crew Deathroll (3:35)
  10. Silent Scream * (3:19)
miloz
Geweldig album. Veel melodie, keiharde stukken en geweldige solo's. Teksten zijn beetje slap en de zang is ook niet geweldig. Maar voor een death metalband is dit geweldig. Na deel is wel dat het album op een gegeven moment gaat vervelen. Maar dat is met bijna alle death metal zo vind ik.

Kopen dat album en je zult versteld staan!

avatar van Eddie
Dat vind ik het grote nadeel van CoB ik heb de eerste twee platen en vind dat wel zat, niet dat dit niet goed is in tegendeel, maar het is steeds meer van het zelfde, met wat andere details.

Bobiej
Word er op dit album alleen gegrunt of ook clean gezongen?

Bobiej
D'r word aangebeld. Ik doe open. Ik krijg een pakketje in mijn hand gedrukt. Ik betaal en loop naar boven. Ik rag het schijfje in mijn stereo en zet het geluid vol open...

...en nog geen 5 tellen later ben ik betoverd door de mix van melodie, hardheid en grunts in de nummers. Wauw. 4,5* en in mijn top 10.

Vehoog naar 5*:)

Ik heb precies hetzelfde gevoel als Bobbiej. (al werd er bij mij niet aangebeld)

godlydevil7
ik heb precies hetzelfde gevoel als eddie, ik heb deze dan toch maar gekocht door de positieve reacties, en toen ik 'm in m'n stereo stopte had ik eigenlijk het gevoel dat ik naar hatebreeder aan het luisteren was(de andere die ik heb van CoB), ik vind 't opzich wel goed maar ik denk niet dat ik nog een andere ga kopen

100ste bericht trouwens

godlydevil7
godlydevil7 schreef:

hmm ziet er toch naar uit dat ik mezelf moet tegenspreken, ik vind deze na veel keer luisteren toch veel beter dan hatebreeder, had gewoon wat luisterbeurten nodig, maar hatebreeder is imo dan toch weer wat zwakker

Bobiej
Jep, Hatebreeder is minder dan Hate Crew, maar Hate Crew staat gelijk aan Follow The Reaper, met het prachtige Everytime I Die.

Tip!

bendrino
een geweldig album, echt geweldig!
een betoverend geluid, en zalige zang.

met als toppers het titelnummer en bodom beach terror

brecht geers
prachtige gitaarsolos waarvan ik kippevel krijg.
zelf door de cd 3 keer vlak achter elkaar te beluisteren ben ik hem nog niet beu.

hoogtepunten met Chokehold (Cocked 'N' Loaded), Hate Crew Deathroll en Sixpounder

brecht geers schreef:
prachtige gitaarsolos waarvan ik kippevel krijg.

Vergeet niet Needled 24/7, een geweldige opener!

avatar van bennerd
Deze cd kun je als metalfan gewoon niet over het hoofd zien, want dit is echt geniaal!
Van de geweldige opener Needled 24/7 tot op de laatste minuut van Hate Crew Deathroll betoverd Children of Bodom je met geweldige riffs en een wel heel passende zang.

Er zit 1 groot hoogtepunt bij, en die duurt 39 minuten en 51 seconden.

5*, en een verdiende eerste plaats in mijn top 10 en op mijn rotatielijst.

brecht geers schreef:

helemaal met eens!
zoals bobiej zeg hoort needled ook wel bij de top.
needled is echt lekker hard en snel , amaai m'n voeten!
daar kunnen heel wat bands nog wat van leren.(ik denk zelf bijna allemaal )

avatar van bennerd
Hij blijft gewoon de beste cd die ik ooit gehoord heb, hij is (voor mij althans) ongeëvenaard.

Bodom Beach Terror blijft een zalig liedje!

Ik vind dat Children of Bodom helemaal niet grunt!

Kerry King schreef:
Ik vind dat Children of Bodom helemaal niet grunt!

Vind ik ook, het zijn meer screams.
Vanwaar haal je dat?

avatar van CharlieWatts
Van deze CD vind ik met name het nummer Angels Don't Kill heerlijk om naar te luisteren.

CharlieWatts schreef:

ja luisterd lekker weg maar niet het beste. ik vind het wel nogal storend dat het rustige ritme odnerbroken word door een solo die echt niet in het liedje past.

avatar van Mr. Rock
bennerd schreef:

Vind ik ook, het zijn meer screams.
Vanwaar haal je dat?

Zelfs dat vind ik niet echt. Cradle of Filth (op de oude albums) dat is screamen. Cannibal Corpse, dat is grunten. Om maar even twee willekeurige voorbeelden te noemen. Ik vind dit meer schreeuwerige zang, met enkele momenten dat het richting een scream gaat. Desalniettemin een behoorlijk goed album.

Bobiej
Schreeuwerige zang, mwoah, een kruising dan met growlen á la Chuck Shuldiner. Alexi Laiho kan ook echt Death Metal grunten, te horen op de eerste demo's van de band, toen nog Inearthed geheten. Dat neigte nog wat meer naar Death en Black Metal, voordat het melodieuze belangrijker werd.

Death Metal grunts, alias gebulder, is niet iets wat nou in de muziek van Children of Bodom zou passen, daar is Alexi's gegrowl perfect voor.

Bobiej schreef:

jazeker, en daardoor ontwikkelen ze nog eens een heel eigen sound

avatar van freitzen
Als hun teksten nou ook nog wat volwassener werden...

bro
ah, valt goed mee hoor. bijna de helft versta ik trouwnes toch niet dus... mij deert het niet

Bobiej
Tja, de teksten van Alexi zijn jammer genoeg niet zo sterk als zijn gitaarwerk. Na 10 jaar nog steeds nogal zwak, maar de muziek van Children of Bodom gaat vooral om het gitaar en solo werk, minder om de solo's.

Joy
teksten zijn idd kompleet ruk, bewust onverstaanbaar gemaakt volgens mij

muzikaal wel ok

tip voor de liefhebbers:

Darkane - Expanding Senses

zelfde lijn met verstaanbare zang

Come on!

Hey! Don't tell us what you want,
cuz we don't give a fuck about you and your kind.
You! You better take a step back where ever the fuck you came from.
No! You ain't one of us and to be tag along you're too ugly and blunt.
Why?! Is it so hard to get that we don't need you, stupid cunt!

you may think of us or what you may not.

Stop! Are you ever gonna stop tryin' to be on the way that we wanna go?
Fuck! It's pissing the fuck out of us when you don't understand the word 'no' !
Now, you're tellin' that you'll win the war that's only battled cuz you're
too dumb to die. That's right! You can take your war and shove it up your ass,
then close your eyes and say goodbye.

you may think of us or what you may not.

We're the hate crew, we stand and we won't fall...
We're all for none and none for all.
Fuck you! We'll fight til' the last hit
And we sure as hell ain't takin' no shit!

FUCK YOU!

Darkane - Expanding Senses

zelfde lijn met verstaanbare zang

Come on!

Hey! Don't tell us what you want,
cuz we don't give a fuck about you and your kind.
You! You better take a step back where ever the fuck you came from.
No! You ain't one of us and to be tag along you're too ugly and blunt.
Why?! Is it so hard to get that we don't need you, stupid cunt!

you may think of us or what you may not.

Stop! Are you ever gonna stop tryin' to be on the way that we wanna go?
Fuck! It's pissing the fuck out of us when you don't understand the word 'no' !
Now, you're tellin' that you'll win the war that's only battled cuz you're
too dumb to die. That's right! You can take your war and shove it up your ass,
then close your eyes and say goodbye.

you may think of us or what you may not.

We're the hate crew, we stand and we won't fall...
We're all for none and none for all.
Fuck you! We'll fight til' the last hit
And we sure as hell ain't takin' no shit!

FUCK YOU!

gezellige tekst.

Joy

Joy. schreef:

eruit schoppen dat manneke en ene fatsoenlijke zanger binenhalen

de zang is inderdad een minpunt maar als je de zang op deze cd vergelijkt met hun nadere cd's vind ik dat hji hier nog redelijk klinkt. stem zwak of niet, deze is 5* waard zonder twijfel

Joy schreef:

eruit schoppen dat manneke en ene fatsoenlijke zanger binenhalen

Toch niet, de zang vult hier perfect aan bij de muziek, Alexi's zang is ongelooflijk agressief, en maakt het geheel gewoon veel sterker.