Zabriskie Point (1970)

Rock / Score
Label: MGM

1. Pink Floyd - Heart Beat, Pig Meat (3:12)
  2. The Kaleidoscope - Brother Mary (2:42)
  3. Grateful Dead - Dark Star (Excerpt) (2:32)
  4. Pink Floyd - Crumbling Land (4:16)
  5. Patti Page - Tennessee Waltz (3:03)
  6. The Youngbloods - Sugar Babe (2:13)
  7. Jerry Garcia - Love Scene (7:02)
  8. Roscoe Holcomb - I Wish I Was a Single Girl Again (1:56)
  9. The Kaleidoscope - Mickey's Tune (1:42)
  10. John Fahey - Dance of Death (2:43)
  11. Pink Floyd - Come in Number 51, Your Time Is Up (5:01)
  12. Jerry Garcia - Love Scene Improvisation Version 1 * (6:22)
  13. Jerry Garcia - Love Scene Improvisation Version 2 * (8:02)
  14. Jerry Garcia - Love Scene Improvisation Version 3 * (7:55)
  15. Jerry Garcia - Love Scene Improvisation Version 4 * (8:10)
  16. Pink Floyd - Country Song * (4:40)
  17. Pink Floyd - Unknown Song * (6:03)
  18. Pink Floyd - Love Scene Improvisation Version 6 * (7:28)
  19. Pink Floyd - Love Scene Improvisation Version 4 * (6:46)
avatar van El Duderino
Een collectors-item, zeker voor Floyd- en Dead fans. De meeste nummers van deze bands, die op dit album staan, zijn namelijk nooit (officieel!!!!!!!) uitgebracht op hun eigen studio albums.

Come in number 51, your time is up, sluit naadloos aan op Be Carefull with that axe Eugene, zo heb je 1 grote trip!

Jammer dat de "Fingal Cave" outtakes hier niet op staan.

avatar van meyer
ah, hier zit ie verstopt
ja, op mijn versie heb ik ook meer nummers van pink floyd staan zoals:

Rain in the country (of is dat een andere titel voor country song want die mis ik)

the piano sequense (wat ongetwijfeld de voorloper was van het latere us and them),

the blues scene (pink floyd speelt the blues!)

fingal cave (misschien wel het beste nummer, psychedeliteit alom zoals we gewoon waren van hun rond die periode, komt dat gehijg van roger waters trouwens? maakt het nummer extra mysterieus),

the red queen theme (het meest toegankelijke nummer, prachtig, had zo bij de nummers van obsured by clouds kunnen staan),

funky dung (rustig nummertje met leuke gitaarsolo),...

Er is waarschijnlijk wel een kans dat ik andere titels heb want heart beat, pig meat en come in number 51, your time in mis ik onderandere.
3,5* toch wel

avatar van c-moon
Is dt nog ergens te krijgen dat jullie weten? Lijkt me wel echt héél interessant....

avatar van charlezzz
niet meer leverbaar, maar wellicht kom je hem ergens bij een specialist nog wel ergens tegen

Omayyad
meyer schreef:
ah, hier zit ie verstopt
ja, op mijn versie heb ik ook meer nummers van pink floyd staan...

Dat is een bootleg...

avatar van charlezzz
volgens mij is er een bootleg genaamd omayyad waar e.e.a. op staat.

EVANSHEWSON
Een vriend van mij heeft dit album met puike filmmuziek nog gewoon op vinyl liggen, we hebben er onlangs onder het genot van een whiskey zitten van genieten...

Ik wou dat het op cd te vinden was, dan kon ik mijn Pink Floyd Collectie tenminste eens vervolledigen... maar ook de nummers van The Grateful Dead en Jerry Garcia mogen er zijn hoor!

****

Pieter Paal
Voor zover ik weet is het als de dubbel-cd 'Zabriskie Point: Original Motion Picture Soundtrack [SOUNDTRACK] [ORIGINAL RECORDING REISSUED] [ORIGINAL RECORDING REMASTERED]' verkrijgbaar.

Dit is juist, Pieter

avatar van Toon1

Harald
Volgens mijn weten is deze nog niet (officiel) op DVD verkrijgbar.

EVANSHEWSON
Morgen in Gent eens kijken of ik film èn plaat te pakken kan krijgen, zou leuk zijn om die Pink Foyd Collectie eindelijk eens compleet te krijgen. Is hele mooi score. Film helaas nooit gezien.

Harald
CD en film zijn echte aanrader. En probeer die dubbel cd te packen te krijgen, er is ook een enkele cd in de handel

EVANSHEWSON
Het zal er later van komen, heb me het pleuris gezocht, maar nergens gevonden, misschien toch eens - het moet er toch eens van komen - via internet bestellen bij betrouwbare muziekshop??

koenenbw
Er is nog een andere album waar nummers staan van deze sessie.
Deze heet: "The Complete Zabriskie Point Sessions"
Het is op deze CD waar de outtakes van "Fingal's Cave" op staan, wat inderdaad een pracht nummer is. Ook staan er nog meerder versies op van sommige nummers van deze CD, soms onder een andere naam.

Kortom een CD met in totaal 15 mooie outtakes van deze sessie! en allemaal van Floyd.
Als je de "Zabriskie Point" al goed vond, dan is "The Complete Zabriskie Point Sessions" zeker een MUST-HAVE!

Harald
Absoluut met je eens, de complete Zabriskie Point Sessions" zijn er zeker een MUST-HAVE en ik heb deze cd ook maar het het is wel een bootleg en niet in de normale handel te koop.

avatar van jurado
Toon1 schreef:
Maar de DVD is nog niet verkrijgbaar? Ik wil deze film al tijden zien...

zeg dat dan...ik heb hem wel ( de film ,niet de dvd ) , geef maar een gilletje op slsk.

Toon1 schreef:
Maar de DVD is nog niet verkrijgbaar? Ik wil deze film al tijden zien...

Is geen moer aan, geloof me...
Hij was eens s'nachts te zien op Nederland 3.

De Pink Floyd-nummers zijn echter tof. Ook de eerder genoemde 'bootleg'-nummertjes.

avatar van charlezzz
De DVD is sinds kort officieel verkrijgbaar, via een arthouse dvd bedrijf uit Rusland. Klinkt een beetje raar maar het klopt wel

Father McKenzie
Om mijn Pink Floyd Collectie te completeren zou ik deze dolgraag op cd vinden.... mijn beste maatje heeft dit nog op elpee, zo bij de haardvuur draaien we dit nog wel eens, met gekraak en al, en de Floydtracks zijn toch wel biezonder, de andere muziek, vooral Jerry Garcia dan is ook absoluut te pruimen.

Is dit wel op cd uitgebracht, want je zoekt je te pletter, maar je vindt het nergens - internet probeerde ik nog niet, ik bedoel gewoon in shops of op rommelmarkten....of beurzen!

Staat héél hoog op mijn verlanglijstje, dit kleinood.

kaztor schreef:

Is geen moer aan, geloof me...
Hij was eens s'nachts te zien op Nederland 3.

Groot gelijk Kaztor, met uitzondering van de "Love Scene" en de slotscène is deze film geen bal aan. Saai en langdradig. Daarbij maak ik wel de kanttekening dat de slotscène werkelijk adembenemend is. De ontploffing van de villa met inventaris en de slowmotionbeelden daarvan begeleid met de muziek van Pink Floyd moet je gezien (en gehoord) hebben.

Ik wist niet dat de dubbel c.d. van de filmmuziek tegenwoordig in de detailhandel zo lastig te krijgen is. Ik heb hem al jaren in mijn bezit. Destijds voor 15 Hollandse guldens gekocht in de uitverkoopbakken van Free Record Shop.

Op Ebay is deze in ieder geval wel voor een redelijke prijs te koop.

avatar van Oldfart
Ooit de film 'gezien' in een ' open jongerencentrum ' ; heb het niet kunnen uitzitten

avatar van Von Helsing
Father McKenzie schreef:

Staat héél hoog op mijn verlanglijstje, dit kleinood.

Amazon.com: Zabriskie Point: Original Motion Picture Soundtrack: Various Artists, Pink Floyd: Music

avatar van dynamo d
Come in Number 51, Your Time Is Up is een goed Pink Floyd nummer. De andere PF-nummers kunnen er ook mee door. Voor het overige is deze soundtrack niet echt de moeite waard.

Father McKenzie
Ondertussen al màànden blij met mijn mooi blinkend exemplaar, ik vond het op import. Goede productie, ook de songs van Jerry Garcia & The Grateful Dead zijn leuk, maar mij ging het hier uiteraard om mijn Floyd collectie te vervolledigen. Hier staan best wat weird klinkende dingen op van ze.

Zijn de 18 tracks hier dan de enkele CD of de dubbel CD?

Dubbele!

Ik heb 'm nog niet gekocht, maar alvast beluisterd. Valt me niet tegen. Pink Floyd doet wat leuke dingen. 'Come in Number 51, Your Time Is Up' vind ik zelfs één van de beste Pink Floyd opnames.

Jerry Garcia's nummers zijn soms iets te langdradig, wat in de film wellicht kan werken, maar met enkel de muziek niet helemaal. Af en toe zijn ze toch wat meer geschikt als achtergrondgeluid.

Patty Page had er trouwens niet op gehoeven van mij.

De DVD ben ik aan het downloaden. Ik ben benieuwd hoe de film is en hoe deze muziek daarin tot z'n recht komt. Op CDWOW zijn trouwens de LP en de DVD te bestellen. De DVD is regio 1, maar een regio hack is zo gedaan.