Scarface (1983)

Pop / Score
Label: MCA

1. Paul Engemann - Scarface (Push It to the Limit) (3:11)
  2. Deborah Harry - Rush Rush (3:38)
  3. Amy Holland - Turn Out the Light (3:31)
  4. María Conchita - Vamos a Bailar (3:42)
  5. Giorgio Moroder - Tony's Theme (3:11)
  6. Amy Holland - She's on Fire (3:44)
  7. Elizabeth Daily - Shake It Up (3:44)
  8. Beth Anderson - Dance Dance Dance (3:01)
  9. Elizabeth Daily - I'm Hot Tonight (3:14)
  10. Giorgio Moroder - Gina's and Elvira's Theme (4:27)
Diesel
Veel leuke jaren 80 nummers die goed bijdragen aan het warme, zwoele Miami sfeertje in de film. Vooral She's On Fire vind ik een hele lekkere nummer.

neo
Vreselijke jaren 80 nummers die niet goed bijdragen aan het warme, zwoele Miami sfeertje in de film, wat de 8 min Moroder (enorm weining, dit verdient meer op cd) wel doen

Kai
Ik vind "Push It To The Limit" perfect gekozen voor scarface.

avatar van brooklyn
ik moet bij dat nummer altijd denken aan die briljante south park aflevering...

avatar van BoordAppel
Is dat het montage nummer? Dat is in de film wel een vrij lachwekkend scene, mede door dat foute nummer.

Lekkere nummers ook gebruikt in GTA3

avatar van Conway Twitty
Kai schreef:
Ik vind "Push It To The Limit" perfect gekozen voor scarface.

hehe geweldig jah, asspen was dat toch?

Snowman
Muziek past perfect in de film

Snowman schreef:
Muziek past perfect in de film

die mening deel ik

verder is deze soundtrack het grootste raadsel op aarde na de "davinci code"

hoe kan het toch zijn dat een film met zo een grote aantal fans en klassieke status bezegeld is met een soundtrack waarop artiesten staan, waarvan ze in de tijd van release al dachten van
um ja wie is dat nu weer (uigezonderd Morroder en Harry) en die nu al helemaal wenkbrauwen doen fronsen want ik geloof niet dat ik ze verder ken dan alleen van de film.

ik bedoel DePalma had grote en redelijk grote namen als spelers, konden hij of moroder dan niet kiezen uit wat bekendere artiesten?

neo
Grote kul aangaande die bekendere artiesten. Het ging De Palma om muziek die hij het meest effectief beschouwde voor in de film, of dat nu bekend of onbekend was doet er niet toe.

avatar van brooklyn
Was ook leuker geweest met Moroder op deze soundtrack

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Poeh dat valt niet mee, deze cd. Niet echt een hoogtepunt qua jaren-80 muziek. Is echt al deze muziek in de film te horen?

in de scarface film hoor je een mooi stukje muziek als tony voor het eerst in 5 jaar weer eens bij zijn moeders en zus huis gaat kijken, dat staat zeker niet op dit album of wel? alvast bedankt

poisonpen1234
Nope staat er niet bij

eazyfan
Eén van mijn favoriete films, ik wou eens de soundtrack ervan luisteren. De HipHop/2de-soundtrack bestaat ook, maar deze is de originele. Leuke 80's muziek, ik waande me 25 jaar terug, klinkt gewoon zoals die radiomuziek van GTA Vice City, ik kreeg tijdens het luisteren van deze Cd zo het gevoel dat ik als ik straks naar buiten zou gaan ik opeens aan de zee zou staan in de 80's zoals in de film. Klinkt gewoon mooi, 10 leuke tracks. Scarface (Push it to the limit), Tony's Theme en Gina's and Elvira's Theme zijn 3 leuke tracks (wel zijn de 2 Theme's soundtracks), de andere tracks vielen ook goed mee, geen mindere tracks. 3* dan maar, niet mijn soort muziek maar wel erg vermakkelijk . Die fluitbeat van Peruvian Cocaine, weet iemand waarom deze hier niet op staat? Vind ik erg jammer.

Raekwon the chef
die is wel goed inderdaad, ik vind Tony's Theme en Gina's and Elvira's theme twee goede nummers maar de rest trekt me niet echt

avatar van orbit
Prachtige soundtrack! Heeft die mooie onheilspellende sfeer uit de film in die typische 80s industrial synthesizers.. klinkt af en toe alsof je zelf door de neon onderwereld doolt.

Raekwon the chef
nog eens beluisterd en eigenlijk nergens ECHT slecht. een paar matige nummertjes, en een stel topnummertjes, goed te doen album.

Dr.Greenthump
Ik sluit me aan bij orbit en Raekwon. Puur als score misschien minder interessant, maar als ''verzamelaar'' van eightties erg vermakelijk. Misschien wat karakteriserend en daardoor kan het gedateerd overkomen, maar het blijft vermakelijk. Wat kan zo'n Push it to the Limit mij toch in die ''tony-sferen'' brengen

avatar van snoopy
Tony's Theme heb ik op mijn MP3.

avatar van Arno
Soundtrack die wat op en neer gaat. De meeste nummers klinken weer erg goed in de film, maar apart is dat een stuk minder. Vooral Vamos a Bailar vind ik vreselijk. Twee uitschieters zijn wat mij betreft Push It to the Limit en She's on Fire.

Eigenlijk hopeloos gedateerde muziek, maar op een haast Tarantino-achtige manier gegoten in een fraaie vorm in de film.
Dat geeft deze soundtrack dan ook zeker z'n meerwaarde. Zoals Orbit al aangaf: Je ziet haast zo de lijntjes coke op te kleine glazen tafeltjes liggen als je dit hoort!

poisonpen1234 schreef:
Nope staat er niet bij

Het is de soundtrack en gecomponeerd door Giorgio Moroder, waarom staat het dan niet op de CD?

avatar van dynamo d
1,0
De muziek is zo slecht dat die echt stoort bij de overigens erg goede film. Gedateerd klinken is niet erg maar dit klinkt gewoon niet goed.

avatar van Djarune
meer 80s dan dit gaat het haast niet worden. Briljante soundtrack!!

avatar van WeztSide
Valt me wel op dat er veel nummers van in GTA III zaten

avatar van Demon.
Tony's Theme en Push it to the Limit:

De Schaafkaas
Giorgio Moroder

avatar van jellecomicgek72
Push it to the Limit is idd

avatar van He$$el_01
Tony's Theme

Het grootste gedeelte van de muziek past goed bij de sfeer van de film en werkt hier uiteraard ook aan mee, maar is niet heel speciaal. Dit nummer is echter geweldig. Kippenvel!