menu

Faithless - Sunday 8PM (1998)

Alternatieve titel: Sunday 8PM / Saturday 3AM

mijn stem
3,46 (265)
265 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Dance / Electronic
Label: Cheeky

 1. The Garden (4:27)
 2. Bring My Family Back (6:22)

  met Rachael Brown

 3. Hour of Need (4:36)

  met Rachael Brown

 4. Postcards (4:01)

  met Dido

 5. Take the Long Way Home (7:13)
 6. Why Go? (3:57)

  met Boy George

 7. She's My Baby (5:48)

  met Rachael Brown en Pauline Taylor

 8. God Is a DJ (8:01)
 9. Hem of His Garment (4:07)

  met Dido en Pauline Taylor

 10. Sunday 8PM (2:42)
 11. Killer's Lullaby (6:10)
 12. God Is a DJ [Live] * (6:12)
 13. Bring My Family Back [Live] * (5:04)
 14. Do My Thing [Live] * (1:19)
 15. If Lovin' You Is Wrong [Live] * (4:53)
 16. The Garden (End of Summer Intro) * (1:30)
 17. Killer's Lullaby [Nightmares on Wax Mix] * (5:24)
 18. Take the Long Way Home [End of the Road Mix] * (6:32)
 19. Bring My Family Back [Paul van Dyk Mix] * (7:17)

  met Rachael Brown

 20. Sunday 8PM [A Time for Lovin' Mix] * (4:08)
 21. Hour of Need [Skinny Mix] * (3:47)

  met Rachael Brown

 22. Postcards [Rewritten Mix] * (3:32)

  met Dido

 23. God Is a DJ (Yes He Is) * (8:38)
 24. Thank You * (9:28)
 25. Why Go? [Radio Mix] * (3:49)

  met Boy George

toon 14 bonustracks
totale tijdsduur: 57:24 (2:08:57)
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
3,0
God is a Dj is natuurlijk een geweldige track, maar als je meer van dit soort stampers verwacht valt deze cd toch wel tegen. Ik kan me wel prima vermaken met de rustigere songs, maar ik denk dat als je meer hits zoekt als genoemde hit dat je toch ietwat bedrogen uit komt.

avatar van Zachary Glass
2,0
Ik vermoed dat mijn muzikale ziel een griepje had toen ik overging tot de aankoop van deze schijf

God is a DJ was zondermeer een uiterst effectief ambiance nummer, maar nu evoceert het evenveel gevoel bij mij als een rondzendbrief van het lokale waterzuiveringsstation.

Ik blijk dus ook een probleem te hebben met dat geluid van Rollo Armstrong. Het is danig salonfähig dat ik er haast onmakkelijk van word - het is als een arme hond die krabbend aan mijn voordeur jankt: "Laat mij erin! Laat mij erin! Laat mij erin!".

En die sérieux die door deze muziek waaiert (b.v. in I want my family back ) - sjonge, sjonge. Even geloofwaardig als de politieke flyers die snel-snel voor de verkiezingen worden rondgedeeld als waren het jodiumtabletten voor de behoeftige slachtoffers van een nucleaire ramp.

Toch nog twee sterren? Ja - omdat het uitermate geschikte muziek is om je kamerplanten bij te zien groeien. Je vergeet überhaupt dat er zelfs muziek opstaat

avatar van Onderhond
het is als een arme hond die krabbend aan mijn voordeur jankt: "Laat mij erin! Laat mij erin! Laat mij erin!".

De nagel op de kop Zachary

Vindt dit absoluut het beste album dat ze hebben gemaakt, het is allemaal niet briljant maar klinkt prettig!!
Uitschieters zijn God is a DJ, Take the long way home en The Garden.

avatar van ChrisX
Laat ik nou I Want My Family Back al vanaf het begin een erg sterk nummer vinden. Vind juist de beelden die daar in met de woorden worden geschetst erg treffend.

4,0
Hem of His Garment mag er ook best wel zijn !

2,0
Tja, hoe je soms het slachtoffer kan zijn van een hype en enthousiaste vrienden... God is a DJ is natuurlijk een dijk van een nummer maar de rest vind ik slappe koffie. Doe mij maar een kopje Massive Attack.

3,5
prima album, een oude jeugdzonde maar doet het nog goed bij mij


tijdens de koffie

Goede muziek. M'n zus heeft dit album en heeft het vroeger ook vaak gedraait, kan me nog herinneren dat er een heel mooi lang nummer op stond. Ik neem aan dat dat 'Killer's Lullaby' is. Ga hem binnenkort weer even luisteren. En 'God is a Dj' blijft een goede.

4*

avatar van tnf
tnf
Ik ben het een beetje met de oude review van Zachary Gloss eens (leuk geschreven, trouwens). Ik vond het vroeger allemaal erg leuk, zo ook deze cd, maar anno 2007 zijn er slechts twee Faithless-tracks die me nog enigszins raken:

1 - De allereerste versie van 'Salva mea', op single uitgebracht in 1995 en veel minder bekend dan de tweede, eveneens op single uitgebrachte versie .
2 - 'Bring my family back' in de Bluebottle Remix (in de originele versie is die op het hier besproken album te vinden).

Geen God is a dj of Insomnia, dus, hoewel ik afgaande op House/dance top ... - aller tijden-lijsten zowat de enige lijk te zijn...

Feit is dat ik het gewauwel van Maxi Jazz inmiddels wel een beetje gehoord heb. En Rollo's typische soundje bevalt me bij meerdere andere projecten beter. OT Quartet - Hold that sucker down en Sphinx - What hope have I, bijvoorbeeld. Misschien is het Faithless-gedeelte van zijn ouvre inderdaad nét iets te verantwoord.

avatar van Simon Smith
Ik heb een versie van deze cd met een extra cd, getiteld Saturday 3AM. Het lijkt een speciale versie. Weet iemand daar meer van?

avatar van LeRoi
4,0
...begin deze band toch wel steeds meer te waarderen....... ooit (idd heeeeeel lang gelden) alleen Reverence aangeschafd en altijd gedacht dat dat wel afdoende zou zijn......verschillende Live-kicks later (echt GEWELDIG om deze band Live te zien) inmiddels toch ook No Roots en sinds afgelopen week ook deze in mijn bezit...en tja, ze hebben onmiskenbaar een eigen sound waarvan je kunt zeggen dat ie op een gegeven moment niet zo spannend meer is, maar tja, ik vind de sfeer en de adreline die er soms (lang niet bij alle nrs.) uit spettert erg lekker....10 jaar na haar verschijning al met al voor mij toch echt wel de aanschaf waard dus...

avatar van FunkStarr
als God een DJ was, had hij deze slappe hap nooit gemaakt, dat is mijn algemene mening over "Fatless".
Ik heb ze nooit live gezien, maar heb daar eerlijk gezegd ook helemaal geen behoefte aan.
Ik vind de recensie van Zachary Glass heel goed trouwens
Ieder z'n ding, ik ga dit trouwens ook niet beoordelen want ik ken maar een paar nummers hiervan, de rest wil ik niet kennen.
Maar ik wordt hier in ieder geval niet warm of koud van.

avatar van LeRoi
4,0
Idd ieder zijn ding (en commentaar)....maar binnen het genre toch echt 1 van de betere acts, zeker Live (zelden zo'n uitbundige menigte gezien als op Lowlands eind '90).....
N.b. Niet alles is van even hoog niveau; mij bekruipt wel eens het gevoel dat het beter ware dat ze minder platen maken maar dan wel met de nummers die het er toe doen (zoals 1, 2, 4 en 7 van deze plaat).

Simon Smith schreef:
Ik heb een versie van deze cd met een extra cd, getiteld Saturday 3AM. Het lijkt een speciale versie. Weet iemand daar meer van?


Dit is een live opname van Pinkpop 1998.

avatar van dj maus
3,0
Simon Smith schreef:
Ik heb een versie van deze cd met een extra cd, getiteld Saturday 3AM. Het lijkt een speciale versie. Weet iemand daar meer van?


Die bevat allerlei remixen van tracks van dit album, en een extra nummer, Thank You.

http://www.discogs.com/release/619194

dVTB
Faithless' beste album, vind ik. Het bevat een paar uitstekende singles: God Is A DJ en het ondergewaardeerde Take The Long Way Home; één van mijn favoriete Faithless-tracks. Ook Why Go met Boy George was erg geslaagd. De single Bring My Family Back kon me niet boeien, totdat ik de Bluebottle remix op de radio hoorde. Sindsdien hoort ook dat nummer bij mijn Faithless-favorieten.

Maar wie Bluebottle nou eigenlijk precies was... Echt duidelijk is dat nooit geworden. Het klinkt wel héél erg als een werkje van Rollo & Sister Bliss zelf.

avatar van Hanszel
4,5
Van een vriend 'to all new arrivals' gekregen en daarom deze ook weer eens opgezet. Destijds vond ik 'm mwah/oké, maar nu vind ik 'm veel beter. Herinner me idd dat ik het destijds jammer vond dat er niet meer 'salva mea'-achtige tracks op stonden, maar met het verstrijken der jaren lijkt dit wel wijn die beter wordt naarmate ze ouder wordt.
Heb overigens de tekst van Bring my family back er eens bijgepakt. Prachtig! Vanuit drie perspectieven een scheiding en de gevolgen daarvan beschreven. Geniaal! Ik verhoog nu m'n stem naar bijna maximum.

4,5
Wat is dit toch een goede plaat. Dit niveau heeft Faithless later niet meer kunnen halen, hoewel Outerspective nog redelijk in de buurt kwam. De cd is opswepend met nummers als God is a DJ en The long way home tot depresief met Bring my Family back en Killer's Lullaby. Ik kan me dan ook niet vinden in de kritieken die spreken over hype, want deze cd is gewoon tijdloos.

Overigens is de pinkpop versie van deze cd beter dan die matige mixen.

4,5 sterren voor de Pinkpopversie

5,0
blijft gewoon goed...

avatar van Snakeskin
3,5
...en de waardering blijft achter......

avatar van Booyo
3,0
FunkStarr schreef:

Ik heb ze nooit live gezien, maar heb daar eerlijk gezegd ook helemaal geen behoefte aan.


Volgens mij zijn ze inmiddels gestopt met optreden, maar mocht je toch ooit de kans krijgen: gaat dat zien. Het is misschien niet de allerbeste band, maar ze hebben wel een fantastische live-act. Heb ze ooit mogen aanschouwen, en sindsdien zal ik altijd een zwak voor ze hebben. Outrospective vind ik eigenlijk hun enige echt goede album, deze is ietwat saai, maar staan weldegelijk een aantal zeer behoorlijke nummers op.

3*

avatar van pureshores
heb ze wel in 2007 in Gelredome gezien en live is het op zich wel de moeite waard.
Maar tijdloos kan ik dit album niet noemen. God is a DJ is wel leuk (vind ik ook leuker dan Insomnia) maar de geluidjes van Faithless stampers zijn echt jaren 90 en klinken nu out of place, de downtempo nummers zijn me ook te nikserig

avatar van IllumSphere
Oh, ik vind dat God Is A DJ eigenlijk niet echt jaren '90 klinkt.

avatar van Shelter
4,0
Lekker album hoor, fijne ambient geluiden gemixt met trance achtige dingetjes.
Bring my family Back vind ik goed en vooral Hour of Need (mooi met dat koor en zo).
Postcards is niet mijn ding wellicht door Dido, wat een slaapverwekkende stem heeft zij.
Take the Long Way Home vind ik een van de beste tracks. Why Go ook goed.
God is a DJ ook vet. Totaal 4*

avatar van tymuu
5,0
Geniaal album. Een muzikale trip van begin tot eind.

avatar van Ronald5150
3,5
Faithless is een van de weinige dance acts die ik wel kan waarderen. Dat komt waarschijnlijk, omdat Faithless op mij als een band overkomt, en niet alleen als een producer achter een computer en allerlei andere electronica. ”Sunday 8PM” vind ik dan ook een prima album. Wel iets minder als ”Reverence” overigens. Opener ”The Garden” is direct erg fijn met die zware basbeat. Grote klapper en hit op dit album is uiteraard ”God Is a DJ”. Dit nummer is niet echt representatief voor de rest van het album. Daar moet je dus wel even doorheen prikken. De meeste andere liedjes zijn meer op sfeer en ambiance gericht dat op het meer op de beat en dance gerichte ”God Is a DJ”. De langere nummers trekken het meest mijn aandacht. ”Take the Long Way Home” en ”Killer’s Lullaby” zijn daarmee voor mij de andere favorieten. ”Sunday 8PM” is iets minder consistent als het debuut in mijn ogen, maar daarmee nog steeds meer dan genietbaar. Zeker voor een niet dance liefhebber als mijzelf, is ”Sunday 8PM” zeker een album dat ik met enige regelmaat beluister.

avatar van james_cameron
4,0
Beste album van Faithless, alhoewel zeker niet perfect. Sterke tracks als Bring My Family Back, Take The Long Way Home en God Is A DJ overheersen echter gelukkig het mindere werk. Afsluiter Killer's Lullaby is ook top. Eén van de sterkste troeven is de voortdurende wisseling van sfeer en tempo, waardoor het album als geheel niet snel verveelt. Pluspunt is ook de toevoeging van de bonusdisc 'Saturday 3 AM', voorzien van negen prima remixen en één uitstekende nieuwe song, Thank You. Laatstgenoemde is een fijne op en top Faithless-stamper.

avatar van adri1982
3,5
Omstreeks 2011 (6 jaar geleden) kocht ik deze plaat op cd in een Kringloopwinkel. Ik werkte daar destijds voor, maar de cd draaide ik toen maar één keer. Daarna verdween het in een vakje van mijn kast en rekende ik het niet tot mijn verzameling. Ik vond de plaat gewoon niet zoveel aan, op o.a. God is a DJ na.

Maar gisteren de plaat toch maar weer opgepakt en opgezet.

Ik moet zeggen dat er meerdere mooie nummers op staan, zoals het prachtige lange introThe Garden, dat mij aan Moby doet denken, Bring My Family Back, een typisch Faithless-nummer, met vioolwerk en gospelzang van Rachael Brown, die ook te horen is Hour of Need, een van de mindere nummers. Dan horen wij Dido als medwerkend artiest op Postcards, en dan...

Dan volgt het mooiste nummer van dit album, Take the Long Way Home, een new-age achtige trancenummer, met een lange inleiding en zang van Maxi Jazz op de tweede helft van het nummer.

De albumversie Who Go?, in samenwerking met Boy George klinkt veel beter dan de houseversie die in 1999 op single verscheen. En ook She's my Baby mag er met de beatmelodie zeker zijn. Daarna volgt de albumversie van God is a DJ, die een beetje dezelfde inrichting heeft als 'Insomnia' op Reverence, het debuutalbum. De laatste drie nummers Hem of His Gardent (met Dido) en Sunday 8PM en vind ik helaas minder, maar Killer's Lullaby heeft wel weer een mooi melodiestuk.

3,75* ster-geval, voorlopig en 3,5.

avatar van DjFrankie
4,0
Gratis gekregen en geen spijt van. Gevarieerd album wat mij best wel verraste in positieve zin dan wel te verstaan.

avatar van trebremmit
4,0
Blijft een prima album, zelfs God is a DJ vind ik nog tof na honderden keren gehoord te hebben. Vroeger had ik die op single samen met Take the Long Way Home, op die eerste single stond een remix van Serious Danger die ik misschien nog wel beter vind. Helaas heb ik die singles verkocht, dom. Maar dit album heb ik gelukkig nog wel op cd.
Faithless vond ik trouwens live nooit zoveel aan met die band erbij, tenminste de keren dat ik ze op een festival zag, dat gehos en gespring deed altijd afbreuk aan de muziek , ik hoorde ze liever in een dj set.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:21 uur

geplaatst: vandaag om 04:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.