The Sonics - Here Are the Sonics! (1965)

Label: Norton

1. The Witch (2:41)
  2. Do You Love Me (2:19)
  3. Roll over Beethoven (2:49)
  4. Boss Hoss (2:24)
  5. Dirty Robber (2:02)
  6. Have Love, Will Travel (2:40)
  7. Psycho (2:18)
  8. Money (2:01)
  9. Walkin' the Dog (2:45)
  10. Night Time Is the Right Time (2:58)
  11. Strychnine (2:13)
  12. Good Golly Miss Molly (2:09)
  13. Keep a Knockin' * (1:56)
  14. Don't Believe in Christmas * (1:47)
  15. Santa Claus * (2:52)
  16. The Village Idiot * (2:38)
ElMeroMero
Dit schijnen de inspirators te zijn (geweest) van tal van garage-rockbands uit de buurt van Detroit. Hun sound is behoorlijk vettig en broeierig, dus precies zoals ik mijn rockmuziek opgediend wil zien.

Met andere woorden: alleen luisteren als je een wasmachine tot je beschikking hebt.

avatar van EmDee
Veel nummers werden ook gesppeld door de Golliwogs (voorloper CCR) en mijn favoriete band The Brandos

avatar van Toon1
in één woord: ge-wel-dig. Rauwe, luide rock 'n roll. Zo moet het. Komt dat horen!

avatar van dudehere
Dit is inderdaad echt onvervalste rauwe RocknRoll.

Die Schreewtjes tussen de muziek whaa. Dat geram op die piano. Die primitieve drums. Die distorted oude gitaar. Die gruizige sound (alsof er een laag vuil in de groeven van de lp ligt)

Beste nummers: The Witch, Do You Love Me, Psycho, Strychnine

Deze band is inderdaad van enorme invloed geweest op de garagerock.

avatar van Brain Stew
Wauw, hoe rauw wil je het hebben. Dit smaakt naar meer. Ik spring hier door de kamer. Twee duimen omhoog voor The Sonics.

avatar van Dielie
lekkere garage baby!!

draait nog eens, fantastische nummers met een eigen ziel, deze plaat hoest stof uit '65 door de boxen! FANTASTISCH om op te dansen, versieren, drinken, shaken, douchen, watersurfen, enz,

dikke vijf voor deze supercoole band uit de golden sixties!!

Do You Love Me??

ow yeah! 5 sterrekies

avatar van gemaster
Tsja, erg leuke band met een hoop energie, maar een echt hoge waardering blijft uit. Uiteindelijk zijn maar 6 van de 16 nummers geschreven door The Sonics zelf en dat zorgt ervoor dat de originaliteit soms ver te zoeken is.

Overigens zitten er tussen die 6 origineeltjes wel een paar ongelooflijk lekkere nummers.

gemaster schreef:

Tja, blijf dan maar beter weg bij alles wat garage is. Want daar draait het niet om originaliteit maar om energie . Covers zijn eigen aan het genre.

(er zijn trouwens toch maar drie zelf geschreven nummers? Die laatste drie nummers zijn bonustracks en tellen niet mee, ze staan niet op de LP)

avatar van gemaster
The Witch, Boss Hoss, Psycho en Strychine zijn allen origneel. Het zijn ook meteen de beste nummers van het album.

avatar van Reint
Ik ben hier eigenlijk wel benieuwd naar, het werd namelijk hoog geschreven in Het Raw Power-topic.

dudehere schreef:
Dit is inderdaad echt onvervalste rauwe RocknRoll.

Beste nummers: The Witch, Do You Love Me, Psycho, Strychnine
Deze band is inderdaad van enorme invloed geweest op de garagerock.

Juist, heeeel gaaf album, en dan met de invloed op de latere bands meegerekend: 5 sterren.

Mojo Pin
Have Love, Will Travel is echt een geniaal rock 'n' roll nummer.
Alleen al die solo!!!

Woutt
rawwww, heerlijk

avatar van George
The Sonics trokken zich nergens wat van aan. Dit is sixties punk -garagerock en met tomeloze energie gespeeld. Hier hoef je niet meerdere keren naar te luisteren om het serieus te beoordelen.
Deze muziek pakt je gelijk of niet. Rock And Roll in optima forma.

Een ' underground ' beatkelder in '65. Een band speelt of hun leven er vanaf hangt. Simpel , wild en vooral hard.De meters slaan ver door in het rood. Dat zijn nou The Sonics !

Leuke plaat dit. Hard, ruig en met veel humor gespeeld.

avatar van Frank Booth
Rock'n Roll hoe ik het graag hoor vuig, rauw en smerig swingend en dat al in 1965! Er luisterde toentertijd natuurlijk geen hond naar(evenals VU, MC5 en The Stooges), maar dat zal ze een zorg zijn geweest.

avatar van niethie
Blijf steeds twijfelen tussen een drie en een drie en een half. Aan de ene kant echt grensverleggend voor zijn tijd en bovendien ook behoorlijk energiek met een dikke invloed op de punk rock maar aan de andere kant behoorlijk monotoom en nergens echt heel bijzonder. Ga dus toch maar voor-

3 sterren

niethie schreef:
maar aan de andere kant behoorlijk monotoom en nergens echt heel bijzonder.

met andere woorden; het genre punk is niet bijzonder?

avatar van niethie
Dat zeg ik niet. Ik bedoelde dat het mede dankzij het monotome niet echt interessant klonk, nou is punk vaak best monotoom en struikel ik daar ook vaak over maar dat wil (wat mij beterft) nog steeds niet zeggen dat het punk genre niet interessant is.

bowi01
zo snoei hard voor die tijd, maar damn wat dik

avatar van music4life
erg lekkere rauwe garagerock band! wat een goed, energiek album. grappig dat ze too much monkey bussiness hebben veranderd in 'don't believe in christmas' XD.
santa claus lijkt erg op een ander garage nummer: farmer john van the premiers (zie: de eerste Nuggets)

avatar van music4life
zeekr een van de beste garage rock bands! vier iedere sixties rock / garage rock liefhebber is dit album verplichte kost.

ook zeer zeker een goede aanrader binnen dit genre is dit albu,
other half - other half (1968)

Stijn_Slayer
Muzikaal niet erg interessant, maar het rauwe en energieke karakter van de muziek compenseert dat.

avatar van George
@Stijn , ik blijf het bijzonder , interessant en leuk vinden dat jij je zo verdiept in muziek van ver voor jouw tijd. Veel van mijn generatiegenoten hebben zelfs nog nooit van The Sonics gehoord !

avatar van Arrie
Hier nog een!
Ik vind The Sonics een erg leuk bandje, vooral Strychnine vind ik geweldig!

avatar van George
Ongelooflijk zeg , jij ook al , Arrie ?
Waar moet dat heen ?

avatar van LucM
The Sonics kende ik maar dit album moet ik nog eens aanschaffen, rauwe en energieke garagerock lust ik wel.

avatar van Arrie
George schreef:
Ongelooflijk zeg , jij ook al , Arrie ?
Waar moet dat heen ?

Ik vond het al meteen geweldig toen ik Strychnine voor het eerst hoorde. Meteen het album gedownload. Nou vind ik de rest grotendeels niet van dat niveau, maar desondanks toch nog erg leuk. En ik was op Strychnine gekomen omdat het in een of andere toplijst stond van 60s-singles.

avatar van avdj
Toch wel erg lekker dit.
Het klinkt ongepolijst en rauw, iets wat bij moderne Amerikaanse bands nogal eens ontbreekt.

De covers zijn vaak erg sterk, met name Money vindt ik erg strak gespeeld. Strychnine is denk ik mijn favoriet.

Overall vindt ik dit trouwens minder interessant dan bijvoorbeeld het debuut van The Who, al spat de energie er wel vanaf. 4*

avdj schreef:
Toch wel erg lekker dit.

Ik weet niet wat jouw definitie van modern is, maar ben je bekend met de alternatieve rockbeweging die zo rond 1982 op kwam zetten in Amerika en de volgende prachtige bands veroorzaakte: R.E.M., Husker Du, The Replacements, Dinosaur Jr., Sebadoh en Pavement?