Monster Magnet - Mastermind (2010)

Label: Napalm

1. Hallucination Bomb (5:30)
  2. Bored with Sorcery (4:04)
  3. Dig That Hole (5:36)
  4. Gods and Punks (5:34)
  5. The Titan Who Cried Like a Baby (3:38)
  6. Mastermind (5:11)
  7. 100 Million Miles (5:03)
  8. Perish in the Fire (4:44)
  9. Time Machine (5:32)
  10. When the Planes Fall from the Sky (5:48)
  11. Ghost Story (5:22)
  12. All Outta Nothin (4:29)
  13. Watch Me Fade * (3:05)
  14. Fuzz Pig * (3:13)
avatar van james_cameron
Prima album, een hele verbetering ten opzichte van het wat wisselvallige 4 Way Diablo. De sound en songs zijn hier weer op en top Monster Magnet, met zanger Wyndorf eindelijk weer optimaal goed bij stem. Unaniem sterke songs, krachtig geproduceerd. Geen verrassingen, maar dat is geen probleem gezien de kwaliteit van de songs.

avatar van RuudC
Ik kan nu natuurlijk roepen dat Monster Magnet langzaam maar zeker de weg omhoog weer heeft gevonden, maar ik ken de laatste twee albums goed tot redelijk goed. Hier ben ik weer iets vaker onder de indruk dan bij de voorganger het geval was. Vooral Perish In Fire en Time Machine zijn gave tracks waar het space element weer wat terugkomt. De openers dragen ook wel mijn goedkeuring weg, maar verder merk ik dat er momenten zijn die me weinig doen. Het mist snelheid en energie, maar bovenal gevatheid. De riffs zijn niet meer zo goed. De teksten slaan niet meer aan. Het heilige vuur ontbreekt een beetje. Soms heb ik ook de indruk dat Wyndorf niet goed weet wat hij met de nieuwe richting moet. Het vette geluid komt dan vooral uit zijn keel en ik weet natuurlijk dat hij ten tijde van deze plaat al niet meer de rockgod was qua figuur die hij wel ooit was. Verder: niet slecht hoor.

Tussenstand:
7. Mastermind 3,5*
8. Monolithic Baby 3,5*
9. 4-Way Diablo 3*

avatar van lennert
Voor mij weer een flinke stap terug naar de kwaliteit van voor de zanger nuchter werd. Mastermind heeft op de eerste helft vooral opzwepende, rauwe en bovenal punky rocksongs waarbij de meeschreeuwer Gods And Punks er helemaal bovenuit springt, om halverwege weer een behoorlijke portie psychedelica terug te laten keren. Vooral Time Machine en When The Planes Fall From The Sky zijn hierbij wonderschoon. Wyndorf klinkt sowieso rauw en het gitaarwerk is simpeler maar doeltreffend. Wat mij betreft een ijzersterke terugkeer naar vorm na de vorige wat teleurstellende plaat.

Tussenstand:
1. Powertrip