Steve Winwood - Back in the High Life (1986)

Label: Island

1. Higher Love (5:48)

met Chaka Khan

2. Take It as It Comes (5:22)
  3. Freedom Overspill (5:34)
  4. Back in the High Life Again (5:34)
  5. The Finer Things (5:49)
  6. Wake Me Up on Judgement Day (5:51)
  7. Split Decision (5:58)
  8. My Love's Leavin' (5:21)
avatar van sq
sq
Met het heerlijke ´Higher Love´. Rest van het album is redelijk vergelijkbaar. Goede melodieen, en (helaas) loodzware productie. Bij Higher Love stoort het me minder, maar bij de meeste stukken zijn de beats veel te zwaar voor deze muziek. Typische Mid-80´s. Dit zou ook nu nooit meer zo gemaakt worden, denk ik.

avatar van musicfriek
Titelsong Back In the Highlife Again ligt zeker in de lijn van While You See a Chance, sterker nog, de intro's lijken erg veel op elkaar. Dat succes wilde hij natuurlijk evenaren. Ikzelf heb er totaal geen problemen mee (het is mijn favoriete track van dit album), maar kan me voorstellen dat men het op "safe" vinden van Steve Winwood. Ben gek op zijn stem en zal zeker vooral nog achter zijn oudere werk aangaan (Traffic o.a.).

Ceedeetje uit mijn jeugd trouwens, mee opgegroeid