Ein Abend in Wien (1991)

Label: CPG

1. Freedy Johnston - Innocent (2:27)
  2. Dinosaur Jr. - The Wagon (4:54)
  3. De Raggende Manne - Het Rijdt Niet! (1:41)
  4. Gotcha! - Words and Music from da Lowlands (4:11)
  5. N.W.A - The Dayz of Wayback (4:15)
  6. Last Crack - My Burning Time (4:18)
  7. Fishbone - Pray to the Junkiemaker (4:02)
  8. Jesus Jones - Who? Where? Why? (3:34)
  9. The Wonder Stuff - Maybe (4:12)
  10. James - Sit Down (4:06)
  11. World of Twist - Sons of the Stage (3:46)
  12. Charmin' Children - Chew It (4:05)
  13. Into Paradise - Burns My Skin (3:45)
  14. Paris - The Devil Made Me Do It (4:12)
  15. Shabba Ranks - The Jam (3:19)

met KRS-One

16. 808 State - Spanish Heart (3:51)
  17. Quazar - Here and Now (4:18)
  18. Miranda Sex Garden - Away, Thou Shalt Not Love Me (1:13)
avatar van Kos
Kos
rare compilatie.

Bands speelden allemaal op het Ein Abend In Wien festival in Rotterdam.

avatar van Kos
Kos
Ah, dat verklaart een hoop.

Lijkt me een leuk festival, nooit eerder van gehoord.

Lijkt mij ook een leuk festival, helaas bestaat al zeker 10 jaar niet meer.

Het was op dit festival dat bands als Nirvana (dacht ik tenminste), Smashing Pumpkins en The Prodigy voor het eerst optraden in Nederland.

avatar van Yak
Yak
Deze plaat was echt een gigantische eye opener. Quazar en 808 State stonden nu eens zij aan zij met rock, hiphop, funk, wat niet al. Als je deze plaat nu nog opzet hoor je wel dat sommige nummers/bands de tand des tijds niet hebben kunnen doorstaan, maar puur om de impact verdient dit album al 4 sterren.

Mijn grootste fout ooit !!!!! Het niet gaan naar Ein Abend in Wien. Ik was toen net een grote fan van de Smashing Pumpkins en die traden daar op. Ook Sonic Youth gaf acte de présence, dus ik zag het wel zitten. Alleen vrienden die aanvankelijk mee zouden gaan niet, dus liet ik het ook maar (alleen naar een festival is ook zo wat).
De Pumpkins moesten dus even wachten tot het Metropolis festival waar ik ze voor het eerst live zou zien, maar wat ik ook niet wist was dat ik met een beetje geluk Nirvana had kunnen zien optreden. Die kans acht ik overigens niet eens zo heel groot, want Nevermind was nog net niet uit en de hype rondom de band was er ook nog niet, of het moest zijn dat ze berucht waren om het vernielen van de instrumenten. Dus of ik daar zou zijn binnengewandeld is nog maar de vraag. Nee ik zou gaan voor de Pumpkins, Sonic Youth en ook Chris Whitley zag ik toen wel zitten.

Blur speelde hier trouwens toen ook; waren toen ook nog niet bekend.

Hee. Deze cd heb ik ook!
Die moet ik maar eens onder het stof vandaan trekken, for old time sake.

avatar van stephan73
Ik had deze CD.. Heb 'm met m'n domme kop toendertijd weggedaan.. Ach..

Erg leuke cd; vooral James met Sit Down is een pareltje.

Weet een van jullie de setlist van de optredende bands?
Ik had deze cd gekocht nadat ik een verslag hiervan op televisie zag; ben er dus helaas niet bij geweest.

Ik zie dat ik wel meer van die vreemde verzamelaars heb waarvan ik blij ben dat ik ze nog heb.

rayman schreef:

Zoals??

Van die vreemde verzamelaars van mijn werk. Promo-materiaal voor weet-ik-veel-wat-voor-actie. Bagger en briljantjes op één schijfje.

rayman schreef:

Yabba Dabba Dance

Ik heb nog een leuke van de OOR.
Play It Again OOR!
En de oorgasm cd's zijn over het algemeen ook wel aardig.
King Konk van Konkurrel is ook leuk. Met o.a. De Kift, Victims Family en The Ex.

deric raven schreef:
Ik heb nog een leuke van de OOR.
Play It Again OOR!

Heb ik ook, zo'n klein schijfje. Met o.a. dat geweldige nummer van New Fast Automatic Daffodils!

En Front 242 en The Pixies!!

avatar van VanDeGriend
Geen idee meer hoe ik aan dit schijfje gekomen ben. Ongetwijfeld gratis ergens bij gekregen. Staan wel aardige dingen op maar typisch iets wat je een keer scant en nooit meer draait. Net als die 19 oorgasm schijfjes die ik heb liggen. Nu moet ik zeggen dat dat scannen wel gezorgd heeft voor leuke ontdekkingen dus zijn nut hebben dit soort schijfjes voor mij zeker gehad.

andré schreef:
dat geweldige nummer van New Fast Automatic Daffodils!
Stockholm

VanDeGriend schreef:
Stockholm

nee, Fishes Eyes (maar Stockholm is ook een geweldig nummer inderdaad!)

avatar van VanDeGriend
Niet Stockholm ?. Waar heb ik dat dan opgepikt?. Vast van een oorgasm dan. Anyway...na het horen van dat nummer direct t album Body Exit Mind aangeschaft en dat is een prima album...zie mijn commentaar aldaar

fredpit
heee !! leuk dit verzamelaartje op mume !!

Geen idee hoe ik er aan kom volgens mij kreeg je het bij aanschaf van een x-bedrag bij de platenboer of zat het bij een oor

Niet alles is even goed, maar het is wel leuk om eens te kijken wat er van de bandjes die toen als grote beloften bekend stonden, terecht is gekomen.

avatar van rzasa
Volgens mij heb ik ook nog het magazine van dat festival ergens liggen. Jammer dat het eenmalig was. (niet geweest overigens).

11. World Of Twist - Sons of the Stage
12. Charmin' Children - Chew It
13. Into Paradise - Burns My Skin

Lekker rijtje.

En goed om te lezen dat er meer New Fads fans in de zaal zijn.

avatar van judgepaddy
Ah, nostalgie! (nostalgie is niet meer wat het vroeger was)
Deze toen voorn 10tje gekocht. leuke dwarsdoorsnede van begin jaren 90 van de vorige eeuw. Miranda Sex Garden was toen nog ff een hypeje kan ik mij herinneren

avatar van mafketel
VanDeGriend schreef:

Waarschijnlijk van zo'n andere HFL 9,95 CD uit begin jaren 90 :

Play It !, een PIAS ( Play It Again Sam ) - compilatie uit november 1992.

Leuk toen, dit soort CD's aanschaffen voor weinig.
Leerde je toch e.e.a. kennen.

Op deze vind ik o.a. Dinosaur Jr, Last Crack, World of Twist, 808 State en Miranda Sex Garden de moeite waard.

avatar van henksluis
Ik heb deze cd toendertijd gekocht bij een festival in de Rotterdamse Doelen - ik meen nog te herinneren dat de Gunclub zou optreden, die heb ik overigens niet gezien.

henksluis schreef:
een festival in de Rotterdamse Doelen
Genaamd Ein Abend in Wien dus

wijsneus
De nummer 13 hierop is toevallig gisteren langsgekomen in het Topic : Album v/d Dag New Wave/Postpunk.

Daardoor deze CD weer eens opgezocht; toch wel een leuke verzamelaar die me destijds op het spoor zette van een aantal artiesten, o.a. NWA, Dinosaur Jr en De Raggende Manne.

Het Rijdt Niet ! ! Het Staat Stil ! !

File-frustratie fantastisch verwoord door Bob Fosko !

avatar van mafketel
wijsneus schreef:

Het Rijdt Niet ! ! Het Staat Stil ! !

File-frustratie fantastisch verwoord door Bob Fosko !

In de Kampioen (ANWB) die ik gisteren binnen kreeg, stond een stukje waarin het beste file-nummer wordt gezocht !

Mss moet je die maar inzenden dan ?