Over wat ik nu wel en niet leuk vind aan producties kan ik inderdaad nog wel eens een boompje opzetten. Het feit dat Snowing veelal cleane gitaar speelt bevordert hier zeker en vast de luisterbaarheid. De drums vind ik ook goed meevallen, de cimbalen komen er bijvoorbeeld aardig door - beter dan pakweg op Terrible Love, opener van High Violet van The National, dat toch wel een duurdere productie zal hebben gehad. Luister maar eens naar de intro van Methuselah Rookie Card, die eerste fill klinkt toch geweldig! Verder gewoon excellent drumwerk met een duidelijk geprofileerde stijl - veel fills (waarbij de toms inderdaad soms wat rommelig klinken door de productie), de steeds terugkerende flams op de
anacrouse , de her en der gestrooide ride-belletjes... cfr. Sam Rudich, daar komen ze alledrie veelvuldig terug. Sowieso vind ik Snowing muzikaal erg spannend - hoe Kirk Cameron Crowe iets na halfweg plots ontploft... gewoon geweldig !
Maar waar deze muziek helemaal rond draait is natuurlijk de zang. Beetje nasaal, vrij hoog (naar het schijnt praat de zanger in het echt ook met zo'n hoog stemmetje), en een ontzettend gevoel voor intonatie en melodie. Voeg daarbij absurde, way-too-personal lyrics als "
I did some funny things with my best friend Patrick"; snelle en felle dynamiek, en ik ben een fan. Naar mijn smaak beter dan Cap'n Jazz, al kan ik er zeker inkomen als iemand het omgekeerde vindt.
Ze noemen als een van hun grootste invloeden Nirvana, en dat hoor ik er ook in. Korte en intense nummers, schijnbare nonsens teksten die wel lekker meebekken, en een fijne schreeuw.
Op hun
blog staat nu een nieuw, nog niet-gemixt nummer, Malk It genaamd (

). Voorsmaakje van het volwaardige album, ik heb er al zin in.