Beth Hart - My California (2010)

Label: Mascot

1. My California (4:35)
  2. Life Is Calling (3:51)
  3. Happiness... Any Day Now (4:23)
  4. Love Is the Hardest (3:44)
  5. Bad Love Is Good Enough (4:27)
  6. Drive (3:35)
  7. Sister Heroine (4:30)
  8. Take It Easy on Me (4:14)
  9. Like You (And Everyone Else) (3:36)
  10. Everybody Is Sober (4:18)
  11. Weight of the World (4:51)
  12. Oh Me Oh My * (4:21)
avatar van the sm
Ben ik de eerste...prachtig....

denk dat veel mensen op deze plaat gewacht hebben......

kippevel................
beth raakt je ziel met deze plaat.........

absuluut 5 stars ..[en ik geef dit niet snel.....]......

Weight of the World.....touched my soul.........

om 3 tracks te kiezen is onmogelijk........

avatar van Michelle_
Prachtig album inderdaad. Mijn favoriet is momenteel 'Take It Easy On Me'.
Ben blij dat ze de raad van haar producer heeft opgevolgd en een rustiger album heeft gemaakt. Het is anders dan we van Beth gewend zijn, maar daarom zeker niet minder, ook al vind ik alles wel iets commerciëler klinken. Dit is trouwens ook niet verkeerd, zo is het wat toegankelijker voor het grote publiek en krijgt ze misschien eens meer waardering. Vind het een geweldig album.

TimZor
was even wennen eerste luisterbeurd had ik het idee alsof de handrem er steeds op gezet werdt. Ik miste wel ff het stevige randje en vooral haar uithalen waar je altijd meteen kippenvel van kreeg als ze dat deed. het is wel een cd die even de tijd nodig heeft nu na aantal keer luisteren waardeer ik hem al steeds meer en meer momenteel een 4 !

Wat een hemelsmooi album. Minder schreeuwerig dan 37 Days, maar ook dat heeft af en toe zijn charme. Opent al met de kippenvel-track My California. Schitterend. En zo gaat het maar door. Sister Heroine en Life Is Calling vind ik nu even hoogtepunten. Aan het einde van de CD komen de wat sobere tracks, daar moet ik nog even aan wennen.

Beth is dus iets rustiger op deze plaat, maar zo mag ze er nog wel wat meer maken! Ook even een opmerking over de vormgeving. Ik heb de CD in een hardcover boekwerkje. Heel mooi.

mooi gelijkmatig en evenwichtig album. Mooi uitgebalanceerd, wat je niet van 37 days kon zeggen. 4 sterren!

avatar van SunnyOne
Ik kende haar helemaal niet maar dit is erg goed... en het wordt nog steeds beter bij elke luisterbeurt. My California zit al weken in mijn hoofd zonder dat het vervelend wordt. Tijd om maar weer eens punten uit te delen.

sanquin
BH heeft me weer te pakken na een hele lange tijd...wat ik nu gehoord heb is echt geweldig!

Het is weer erg goed, maar ik mis ruige nummers zoals One Eyed Chicken, Face Forward of Get Your Shit Together. Daar kon ik altijd zo van genieten!

Het klinkt inderdaad commercieler, toch jammer. De liedjes hebben bijna allemaal hetzelfde ritme en eenzelfde soort opbouw en ja ik weet niet. Je kunt dit album bijna overal wel opzetten, en dat zou ik van de bovenstaande genoemde nummers niet echt zeggen. Het lijkt zelfs wel alsof ik minder instrumenten hoor, en de instrumenten díe ik hoor klinken alsof ze zijn bewerkt. En dat terwijl 37 days live is opgenomen..
Nu zijn het echt van die meezing nummers, terwijl ik juist nummers wil horen die me altijd zo raakten en waar je helemaal inzit. Niet dat dit me niet raakt, maar het is duidelijk anders.
Dit is trouwens helemaal geen rock meer, maar gewoon pop. Goeie pop, dat wel. Maar hallo, waar is de pit en rock 'n roll gebleven?

En trouwens, hoezo moet Beth Hart bij het grote publiek bekend worden? En waarom is het goed dat dit album commercieler is zodat ze dat kan bereiken..? Rare opmerking. Dat hoeft voor mij iig helemaal niet en ik weet niet of ze dat zelfs ook wel zo nodig vindt. Ze krijgt genoeg zalen nu al vol. Ik zou het zelf jammer vinden als ineens nu iedereen naar dit album gaat luisteren en haar geweldig gaat vinden; ik vind dit album helemaal niet representief voor wat ze in zich heeft. Ik denk dat ze nu een iets ander publiek aan zal spreken, dat meer naar bravere popmuziek luistert.

Ze blijft echt ge-wel-dig, ik ben absoluut groot fan vanaf bijna moment 1 en ze is één van de beste artiesten die ik ken. Toch hoop ik dat als ze nog een ander album gaat maken, ze weer haar ruige kant meer laat horen. En dat ze weer haar eigen haarkleur en krullen heeft! Maar ik heb begrepen dat ze tegenwoordig aan de medicijnen is tegen d'r bipolaire stoornis. Denk dat dat 'r absoluut heeft veranderd, misschien wel een beetje te 'rustig' is geworden ofzo.

Maar goed, nog 1,5 week en ik mag 'r eindelijk live bewonderen; ben echt gigantisch benieuwd..!

avatar van Michelle_
Om even over het 'grote publiek' te reageren. Je hebt inderdaad gelijk, ik bedoelde dat meer om aan te geven dat Beth zo'n goede artiest is, dat ze eigenlijk meer waardering verdient.

Ik vind het zelf ook veel fijner zo en ik denk dat Beth dat inderdaad ook vindt, want ze gaf in een interview aan dat ze bang is voor een terugval, mocht ze weer zo bekend worden als in het begin. Ook denk ik dat ze sowieso in een kleine, intieme zaal beter tot haar recht komt.

Ik hoop ook dat ze het niet alleen bij deze stijl houdt voor volgende albums, maar voor een keer, als soort van uitstapje, vind ik het een erg goed album.

Okee dan zijn we het met elkaar eens.

Ik heb 'm net gekocht, en afgeloen dagen veel naar het album geluisterd en het is toch wel nog steeds Beth Hart gelukkig. Ik schrok gewoon erg en ben nog steeds een beetje teleurgesteld geloof ik. Maar als ze de nummers live speelt, zijn ze volgens mij al veel mooier, voor mij althans. Klinkt het echter.

Volgens mij wordt het album iig al erg goed ontvangen, dus ik hoop niet dat ze nu denkt dat het publiek deze stijl beter vindt dan haar vorige.

Ik wist niet wat ik hoorde toen ik het eerste nummer, My California, hoorde. Grandioos mooi! Maar zo kende ik Beth Hart niet. Nu na 2x draaien durf ik het aan om er 5 sterretjes aan te geven. Ik ga nog veel genieten van deze "nieuwe" Beth, maar koester ook haar oudere cd's.

ik vind dit ZOOOO'n prachtige CD! deze nieuwe Beth vind ik geweldig!!! vooral bij de wat rustigere nummers komen haar prachtige stem, haar overweldigende teksten en haar prachtige piano stem voor mijn gevoel het beste tot haar recht... die lyrics zijn zoo ontzettend goed! dat is gewoon eng haha!

* "My California" WOW!!! Ik heb hier gewoon geen woorden voor!

, "Take it Easy on Me" Nog zo'n WOW, en zo'n prachtige tekst waar ik nooit genoeg van zal kunne krijgen!

, "Sister Heroine" ERG MOOI, Lyrics, Boodschap (over haar zusje) zooo emotioneel!

"Life is Calling" Prachtig nummer over het leven zelf !!

"Like you and everyone else" TJA WIE is het hier nou niet mee eens

zijn mijn 5 favoriete tracks van het album, HELEMAAL GEWELDIG!!! zooo mooi, daar kan ik wel dagen naar luisteren, alleen deze tracks... kan hier absoluut geen favoriet uit kiezen!

5 sterren !

* kort daarop volgen de tracks "Weight of The world" prachtige tekst wat over haar ouders gaat, heeeeeel mooi omschreven

"Love is the hardest" zo'n nummer waar iedereen zich in kan identificeren, haar woorden zijn gewoon zo brilliant !

"Happiness Any Day Now " Vind ik het beste up tempo nummer!

ook super mooi..... maar vind ze net iets minder sterk dan de vorige 5 nummers... dus ik geef deze 4.5 ster

* Dan komen de tracks

"Drive" Iets mindere emotionele lyrics en een wat meer vrolijk nummer die ik er heerlijk tussen vind passen! deze kan ik heerlijk kei hard opzetten in de auto en KEIHARD meezingen

"Bad Love is good enough " geef ik hierbij 4 sterren samen met Drive!

Everybody is sober vind ik de minste track van het album! maar geneen nummer van beth kan slecht zijn met zo'n stem en zo'n schrijf talent... een dikke 3.5 krijgt deze ook nog van mij !

LOVE IT BETH, GOOD WORK!

unexpected_faith schreef:

LOVE IT BETH, GOOD WORK!
TOTALLY AGREE WITH YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik heb het album nu al bijna grijsgedraaid, op enkele nummers na (Drive, Everybody is sober, Bad love is good enough) die ik niet zo vaak beluister.

En ik moet toegeven: het is toch wel een erg goed, of nee prachtig album! Ik was in het begin echt heel teleurgesteld, maar ik ben helemaal teruggekomen daarvan.

Nu 4*

Edit: ik kan niet wachten tot morgen..!

avatar van Michelle_
Ja, het is echt een heel mooi album hè. Ik kan er ook geen genoeg van krijgen. Ik vind Drive juist een leuk nummer, vooral gewoon door de muziek en melodie, want de tekst vind ik niet zo bijzonder.

Ik ben er ook bij morgen. Heel veel zin in!! Ben ook in 't Paard en Tivoli.

TimZor
Las nog een recensie in een blad deze week. Het persoon in kwestie begon met dat hij zowiezo een zwak heeft voor Beth (dat kan, ikke ook haha)

Maar het stukje was eigenlijk: Tsja het is gewoon weer echt Beth Hart. Prachtige Ballads, zoals standaard afgewisseld met stevige rocknummers. Niets nieuws onder de zon maar evengoed weer leuk. Wat ik dacht was euhh ? heb je wel echt geluisterd naar de cd haha

Goh hee, wat een optreden! Rock 'n roll ten top!
Lekker lang ook!

Ik had 'r eigenlijk nog wel een handje willen schudden of een knuffel willen geven backstage na afloop (ik werk zelf in Paradiso) maar net toen ik 'r wilde gaan opzoeken bij de kleedkamers kwam er weer zo'n stomme bedrijfsleider aan lopen en eigenlijk durfde ik ook niet helemaal haha. Je weet maar nooit of zo'n artiest dat wel op prijs stelt ook.
En helemaal vergeten dat ik ook naar de soundcheck had kunnen gaan die middag..! Stomkop die ik ben.
Volgende keer beter dan maar!

Heb wel de playlist kunnen vinden vandaag (die trouwens niet helemaal klopt volgens mij?):

1. California
18. Am I the one
19. Monkey (rock)
20. Love is the hardest
21. Weight

Ik kende twee nummers sowieso niet (Ugliest House on the Block en Gimme Gimme Gimme).
Weet iemand wat 15 was? En was 16 Isolation of Broken en Ugly of..? En Monkey Back speelde ze volgens mij al veel eerder en ik kan me Am I the One niet herinneren en Hiding Under Water ook niet..
A change is gonna come staat er trouwens ook niet op, super vet dat ze die weer deed! En dat ze Skin speelde..! Echt een prachtig lied dat ze volgens mij niet zo vaak live speelt.
Ze speelt sowieso wel echt goeie playlists waarbij ze echt van alle albums wat speelt en niet alleen hits ofzo.

Weinig intieme liedjes eigenlijk wel, het was allemaal best ruig dus was wel verbaasd! Soms was het geluid ook niet zo goed omdat het niet helemaal lekker afgestemd was bij de rocknummers (stem viel een beetje weg). Maar ik stond dan ook naast de boxen dus misschien hielp dat ook niet mee.

Maar ECHT een TOPartiest, en een te gek wijf gewoon! Ze is zo gek als
een deur, en heel eerlijk en schaamteloos, super tof! En gaat ze gewoon op de bar staan, haha, dat doet ook niemand.

Ik zeg: op naar Carré?!

Nog even over 't nieuwe album: ik vind Like You en Weight of the World echt geweldig mooi, maar ben blijkbaar een van de weinigen als ik naar de stemmen op de liedjes kijk..!

avatar van Michelle_
Het was inderdaad echt helemaal geweldig!! Ik had er af en toe ook last van dat Beth niet helemaal boven de band uitkwam in de rocknummers (stond vooraan bij de mic in het midden).

De juiste setlist kun je meestal vinden op bethhart.com. Deze klopt inderdaad niet helemaal, want de toegift was maar 1 nummer en dat was idd Change Gonna Come, hele mooier cover, ze deed 'm erg goed gisteren.

Mood, Sky Full, Under Water, Am I The One en Love Is the Hardest zijn niet gespeeld (helaas!) en Monkey Back kwam inderdaad eerder. Denk dat diegene de setlist heeft gekregen van Scott en dat heeft gepost, want daar stonden die niet-gespeelde nummers wel op. Bij Isolation heeft ze eerst een stuk van Isolation gespeeld, maar na de bandsolo's ging het nummer opeens over in Broken & Ugly, dus vandaar dat dat zo op de setlist staat.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de zanglijn van Sober live helemaal niet zo mooi vond eigenlijk. Verder wel gewoon een lekker rockend nummer, maar de zang was minder. Ondanks dat blijft Beth natuurlijk een geweldige zangeres en persoon. Het concert was echt super! Vind het wel jammer dat ze Take It Easy On Me nog nergens live heeft gespeeld en ben bang dat ze dat dan ook niet meer gaat doen in NL. Helaas, want dit is toch wel mijn favoriet van dit album.

Weight of the World vind ik ook prachtig, maar de nummers waarop ik heb gestemd (Life Is Calling, Sister H en Take It Easy..) krijgen bij mij toch net de voorkeur. Tekst van Like You vind ik ook heel erg goed, maar ik heb het nummer te vaak geluisterd toen het net uit was, dus ben 'm een klein beetje zat geworden en richt me nu meer op de rest van het album. Dit zal met de tijd nog wel bijtrekken denk ik.

Hopelijk heb je volgende keer meer geluk wat betreft soundcheck en Beth ontmoeten. Ik denk dat Beth het niet erg zal vinden hoor. Als fans buiten op haar wachten, neemt ze ook de tijd om een praatje te maken. Ze zal vast nog wel eens naar Paradiso komen, want ze lijkt het helemaal geweldig te vinden daar! ^^

Oja, Love is the Hardest heeft ze ook niet gedaan inderdaad. Jammer. Maar de toegift bestond uit twee nummers toch, want als laatste kwam Weight of the World.

Nee ik vind Everybody's Sober ook niet echt wat aan, ik herkende 'm ook pas bij het tweede couplet omdat ik alleen maar scheurende gitaren hoorde. Saai liedje wat wat mij betreft wel van het album af had gemogen (in deze versie iig).

Haha ja, volgens mij is Beth en Paradiso wel een goeie combinatie. Alleen ik vond zelf het publiek een beetje tam in het begin. Ik dacht soms echt: hallo zing eens even mee of joel eens iets meer. Als ik in het midden keek zag ik de meeste mensen echt stilstaan. Maar dat kwam gelukkig later wel goed.

Oja wat ik nog wou zeggen, is dat ik schrok van de omvang van haar borsten! Haha echt e-norm. En dan bij zo'n smal lijfje; ik dacht dat ze best vol was (in d'r armen vooral) maar ze was echt behoorlijk slank. Maar goed, ik zag van de week een hele oude opname en daar had ze echt geen tieten; heeft ze een vergroting gedaan ofzo..?

avatar van Seamus
Nubis schreef:

Als je de foto op haar eerste cd "Immortal" ziet (waar ze jammer genoeg te weinig nummers van speelt live) moet je er niet aan twijfelen

Twijfelen aan wat en in welke zin?

Wat een onzinnige discussie over haar uiterlijk. Als jullie echte fans zijn zouden jullie toch moeten weten dat Beth terug is van een stevige periode van drank en drugs. Ze mag dan 38 jaar zijn, maar heeft misschien voor het dubbele geliefd. Het zal sommigen toch wel opgevallen zijn dat veel teksten zeer autobiografisch zijn. Het feit dat ze geïnspireerd (en qua stem ook vergeleken) werd door Janis Joplin leverde een prachtig album (Screamin'For My Supper) op. Na 2003 was haar carriere in Amerka naar de knoppen. Dankzij Nederland (o.a. haar Paradiso cd en dvd) is zijn gelukkig weer terug in de picture en komt dit album ook in de USA weer uit in 2011. Ik ben blij dat ze "terug" is. Zowel op persoonlijk als muzikaal gebied met dit geweldige album. Ik kan er tenminste geen genoeg van krijgen.

avatar van Seamus
Helemaal niet onzinnig ! Mijn antwoord was simpelweg kijk effe naar de foto van haar debuutalbum en dan weet je het.

En inderdaad zowel zij als haar borsten zijn er op vooruit gegaan.
Knap werk!

Seamus schreef:

En inderdaad zowel zij als haar borsten zijn er op vooruit gegaan.
Knap werk!
Prima dat jij dat vindt. Altijd interessant op een muzieksite.

avatar van clayhill
Net terug van Oosterpoort, Groningen met beide dochters.... Prachtig concert ! Life is Calling. Wow !

Jezus alsof ik Beth's levensverhaal niet ken. Ik schrijf nota bene een uitgebreid bericht over het concert in Paradiso en heb megaveel respect voor d'r. Dus hoezo discussie over haar uiterlijk. Ik mag toch gewoon zeggen dat ik serieus schrok? Ik zeg toch verder ook niks over haar uiterlijk en al helemaal niet in relatie tot haar muziek?
Als ik al iets te zeggen zou hebben, is dat ik me afvraag waarom ze het nodig vond. Ik was gewoon verbaasd. En om dan te zeggen dat je geen echte fan bent, doe eens normaal. Alsof je alleen over de muziek an sich mag praten. Jij begint toch ook over d'r zware leven? Die eventuele borstvergroting en d'r zwarte steile haar heeft vast en zeker met de fase van haar leven te maken. Punt.

avatar van Kevin91
Prachtig album! Heel anders dan hoor vorige cd's. Veel ingetogener en ze weet mij echt te raken met deze plaat. Ik ben zeker van plan om haar concert in Carré te bezoeken.

Op haar website zijn trouwens live versies te bekijken van 'Life is Calling' en 'Weight of the World' opgenomen bij Giel Beelen op 3FM. Het interview met Beth is ook te beluisteren..

avatar van blonde redhead
Ben tot nu toe de enige die dit album echt minder vind. Ik heb het gevoel dat ik naar skyradio zit te luisteren en daar had ik Beth Hart lang niet verwacht. Omdat de nummers en haar stem nog wel aardig zijn toch 3 steren maar voor haar muziek zal het m.i. niet verkeerd zijn als ze weer een terugval heeft.

avatar van principal2000
Blonde redhead, ook ik kan (tot nu toe) niet heel positief zijn over dit album. Ik mis de rauwheid en krijg het gevoel dat Beth Hart nu te groot is geworden dan muzikaal goed voor haar is. Dit album is voor mij veel te grijs en had merendeels door een gemiddelde vrouwelijke artieste op de markt gezet kunnen worden. Haar vocale vaardigheden worden nauwelijks benut. Gisteren heb ik de dame voor de 3e keer live gezien en ik vond hier ook duidelijk merkbaar dat Beth Hart steeds meer en meer een grote act wordt. De guitaar begint in mijn ogen ook teveel de overhand te nemen. Beth zal altijd iets van een rockbitch in zich hebben, maar juist met haar gevoelige nummers die ze zelf prachtig begeleid op de piano bereikt ze pieken (in mijn ogen). Ik zie ook graag weer de soul en gospel terugkeren net zoals op Leave The Light On het geval was.

avatar van bommel
Wat een PRACHTIG album.
Tot nu toe had ik niet zoveel met Beth Hart, maar in deze stijl vindt ik haar fenomenaal.
Een prachtige stem en een schitterende begeleiding
Onmogelijk om 3 nummers te kiezen