Frank Zappa - Lumpy Gravy (1967)

Rock / Avant-Garde
Label: Capitol

1. Lumpy Gravy Part One (15:48)
  2. Lumpy Gravy Part Two (15:51)
Dik ok?

Vanwaar de 2 dan?

avatar van Droombolus
1,0
Ik was gister in een goede bui met erg veel humor en hem 'm nog een keer in zijn geheel voorbij laten komen. Ik was eigenlijk stom verbaasd dat ik 'm nog 2* gegeven had en heb 'm meteen terug gezet naar 1* en da's nog aan de ruime kant eerlijk gezegd ........

kaztor schreef:
Dik ok?

Vanwaar de 2 dan?
Dik ok vind ik alleen het eerste nummer, de rest is voldoende vind ik. O ja ik zal hem nog even opwaarderen naar 3* dat is hij voor mij nu waard.

ricardo schreef:
het eerste nummer is dik ok vind ik

da's al heel wat als er maar twee nummers opstaan

Eindelijk ook eens deze in huis gehaald. Nu voor de tweede keer aan het luisteren. Klinkt veelbelovend. Tape-cutting stoort me niet echt (vind ik ook een leuk aspect van We're only in it for the money), en de melodieen klinken geweldig. Het klinkt wel wat als de instrumentale evenknie van WOIFTM.

4* voor nu. Kan niet klagen .

avatar van ricardo
Dit is ook zo'n vroege Zappa plaat waar ik maar niet aan kan wennen. Te weinig muziek en teveel geouwehoer en teveel gelul op deze plaat vind ik, het eerste gedeelte van het eerste nummer vind ik nog wel erg goed, maar als geheel kan ik er maar niet aan wennen.Nee Zappa is pas echt aan mij besteed vanaf 1969, want toen kwam hij met werkjes als Uncle Meat en Hot Rats op de proppen, dat zijn albums die ik veel lekkerder vind klinken en daarom ook stukken beter kan waarderen. Deze heb ik ook gedownd liggen, en komt er pas org als ik de collectie bijna compl zou hebben.

avatar van dj maus
Deel 1 is inderdaad beduidend beter uitgewerkt dan deel 2.
Daarom ook maar een 3,5.

ricardo schreef:
De praatsessies vallen eigenlijk wel mee vind ik, want dat is maar van korte duur eigenlijk.

ricardo schreef:
Te weinig muziek en teveel geouwehoer en teveel gelul op deze plaat vind ik

Is dit dezelfde Ricardo?

Er wordt toch wel een beetje voorbijgegaan aan het feit dat dat praten juist een essentiëel onderdeel is van het concept achter deze plaat. Het heeft geen enkele 'reverb' omdat het vanuit een piano wordt gedaan met behulp van de voetpedalen. Dat geeft een erg droog en in pitch-veranderend effect. Ikzelf vind het goed klinken, maar ik ben dan ook héél (en dan bedoel ik ook HÉÉL) wat gewend op het gebied van 'rare' muziek. Civilization Phaze III is een vervolg hierop, maar draait wat meer om losstaande composities. Misschien dat die je wat beter ligt (is wel duur en moeilijk om aan te komen, btw).

avatar van ricardo
Het is steeds dezelfde ricardo ja. Kun je zien dat ik er niet veel mee kan, ik heb hem zeker geprobeerd, maar kan hem eigenlijk niet echt waarderen. ik respecteer zeer zeker jouw mening hoor Kaztor, maar ik vind nou niet alle Zappa platen even goed, geeft ook niet want er blijft genoeg moois over vind ik, ik waardeer de platen vanaf 1969 een stuk meer dan al het werk wat hij daarvoor heeft uitgebracht. Ik vind een mega fan als jij bent van Zappa ook goed, je hebt me al een paar keer op een goede manier de weg gewezen, maar als ik iets niet goed vind of niet kan waarderen dan zeg ik dat ook eerlijk, en dan praat ik niet mee om vrienden te blijven. iedereen zijn mening is even belangrijk vind ik, jij bent er erg serieus mee bezig en je plaatst dan ook veel zinvolle info vind ik, al ben ik het er soms niet mee eens.

Dit is een van mijn favoriete Zappa platen. De muziek is fantastisch en de gesproken gedeelten passen hier uitstekend tussen.

Civilization Phaze III is hier een vervolg op. Lumpy Gravy is echter een stuk compacter en daarom ook beter te behapstukken.

Op mijn c.d. is Lumpy Gravy gekoppeld aan We're only in in for the money. Laatstgenoemde plaat is op mijn c.d. behoorlijk geremixed. Van de originele versie is niet veel overgebleven. Weet iemand van jullie of dit ook geldt voor de versie van Lumpy Gravy op mijn c.d.?

avatar van dj maus
Nee, dat geldt niet voor Lumpy Gravy.

Thanx.

Misterfool
voor veel mensen een prachtig (ten minste voldoende) album van Zappa. persoonlijk hoor ik niet veel genialiteit een beetje gepraat af en toe een mooi stukje muziek dat al even snel weer weg gaat.

zappa solo begint bij mij bij hot rats

avatar van ricardo
Ik vind deze plaat niet veel aan net als Were Only In It For The Money, alleen vind ik deze misschien ietsje beter, en dat komt dan met name door het wel leuke begin, daarna zakt het behoorlijk in en kan ik er niet echt meer van genieten. ook een album wat ik beter links kan laten liggen in het vervolg denk ik.

avatar van dj maus
Dit album is een essentiële sleutel tot het ware begrip van het fenomeen Zappa. Een autobiografisch cut & paste hoorspel. (Dat, toegegeven, in deel 2 wat minder goed is uitgewerkt.)

Jammer voor mensen als ricardo dat ze niet tot de diepere laag van 's mans kunst lijken door te kunnen dringen.

dj maus schreef:

Hoeft ook niet voor mij, want er blijft natuurlijk genoeg Zappa spul over wat ik wel enorm kan waarderen, en je kunt en hoeft nou eenmaal ook niet alles goed te vinden lijkt me.

rollingbeatle schreef:

Jammer van de remix van WOIIFTM want ik vind deze cd er perfect op aansluiten.

Ik word een beetje droevig van die 1, trouwens...

[quote]ricardo schreef:

dat verschilt per persoon

avatar van dj maus
En ook deze nu ook op vinyl in bezit.

dj maus schreef:
En ook deze nu ook op vinyl in bezit.

Hoe heb je die in hemelsnaam op de kop getikt en waar ?
Wat moest je er voor betalen dan ?

Dit is DE lp van Zappa die ik het allerliefst nog in mijn bezit wil hebben, maar ik heb het idee dat hij ontzettend duur is...

Mocht je nog eens een exemplaar tegenkomen, hou mij dan AUB op de hoogte.

ik had 'm voor 15 euro op eBay
bij een verkoper met de naam 'vinylus'

buitenkant hoes is perfect
binnenkant heeft wat vochtvlekjes
lp prima

kwestie van regelmatig eBay spotten en tactisch bieden, denk ik

Joy
20 gig zappa op mijn harde schijf en vandaag is daar 15 gig bijgekomen,waaronder deze, dankzij een vriend van mij, waaronder een hele hoop rechtstreeks van vinyl, een hele berg intervieuws en voor mij onbekend videomateriaal, en ik ken toch een hele hoop, en een hele zooi voor mij onbekend live materiaal, evenals ikweeniehoeveel versies van bekende nummers, allemaal anders uiteraard,wat een sinterklaaskado zeg

ik ken deze niet echt maar ik hoor zojuist sink trap en aangezien dat een verbasterde king kong overgaand on oh no is is mijn interesse meteen gewekt

ik ben benieuwd want het is weliswaar 15 gig maar het staat wel door elkaar allemaal

avatar van ricardo
Ik hoop dat je ervan genieten kunt van dit album. Het is zeker niet mijn ding, en een beetje vergelijkbaar met Were Only In It For The Money, qua stijl dan. Ik heb deze gedownd en gebrand op een cd. Org gaat hij er zeker niet komen, zonde van de muntjes vind ik.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Volgens mij is dit de eerste solo-plaat van Mr. Frank Zappa en past hier een hele boel achtergrond informatie bij waar ik niemand zal mee vervelen: daarvoor hebben wij het Wiki-gedoe. Met Frank Zappa weet jij op voorhand dat je je moet openstellen, want men durft nogal eens het roer om te gooien. Briljante muziekstukjes worden afgewisseld met amusante gesproken stukjes en veel minder klinkend gefreak. Dat gefreak haalt voor mij de dynamiek en vaart uit dit album en wat is dit nu eigenlijk: een album of een verzameling korte stukjes. Ik ben blij dat ik dit album heb beluisterd, maar of er nog luisterbeurten volgen, eens per zoveel maanden denk ik. Leuke momenten maar totaal geen samenhang, dan vind ik opvolger “Hot Rots” heel wat beter en verteerbaarder.

Antonio
Dit album is nu (samen met WOIIFTM) opnieuw uitgebracht als 3CD, onder de naam LUMPY MONEY.

Lumpy Gravy is dan te horen in de originele orkestrale versie, voordat het scheermesje van Zappa tussenbeide kwam om de versie te maken zoals we hem nu kennen...

$50 (!) Lumpy Gravy Money Business bedoelen ze zeker?

danieldk schreef:
$50 (!) Lumpy Gravy Money Business bedoelen ze zeker?

Ben benieuwd of hij in Amerika of Canada gewoon in de winkel ligt...
Ik ga 5 maart namelijk 2 weken naar the USA en Canada toe, dus het zou fijn zijn.

Maar inderdaad, het lijkt/is weer een hoop doekoe voor 3 CD's en ik twijfel sterk of ik het er voor over heb.
Ik zou erg graag de originele orkestrale Lumpy Gravy willen, maar voor de rest zegt deze uitgave mij niet echt veel.

Anderzijds kunnen ze met mijn eventuele 50 dollar dan eindelijk eens die al ruim 20 jaar in ontwikkeling zijnde ROXY DVD gaan afronden en uitbrengen... of Dance Me This....of Rage And The Fury

Eerlijk gezegd vind ik het een beetje de spuigaten uitlopen met hun releases. Ik heb er niks op tegen als ze met een fijne release komen met live-opnames of een projectje, maar dit Lumpy Money-gedoe vind ik, net als die MoFo-releases of die Best Of FZ, typische geldklopperij van Dweezil en de zijnen. En vrijwel altijd zijn de releases waardeloos verpakt. Kunnen ze die dingen niet eens degelijke doosjes meegeven voor die centen?