Zappa / Beefheart / Mothers - Bongo Fury (1975)

Label: DiscReet

1. Debra Kadabra (3:54)
  2. Carolina Hard Core Ecstasy (6:00)
  3. Sam with the Showing Scalp Flat Top (3:22)
  4. Poofter's Froth Wyoming Plans Ahead (2:33)
  5. 200 Years Old (4:32)
  6. Cucamonga (2:24)
  7. Advance Romance (11:18)
  8. Man with the Woman Head (1:29)
  9. Muffin Man (5:33)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Deze week heb ik mijn tijd genomen voor dit album, etappe 21 in mijn (her)ontdekkingsreis. Vooraf diende ik toch de naam Captain Beefheart alias Don Van Vliet even te googlen: klik.

Opener Debra Kadabra wil nog altijd niet wennen, het ligt niet aan de stem van Captain Beefheart, noch aan de rare teksten, ik vind het nummer niet zo goed. Carolina Hard-Core Ecstasy is een kraker. Zijn voordracht op Sam With The Showing Scalp Flat Top doet vervelend aan tot men de muziek inzet op de tonen van Louie Louie. Hetzelfde gaat op voor Man with the Woman Head. Op Poofter's Froth Wyoming Plans Ahead is hij heerlijk bezig. 200 Years Old en Cucamonga maken weinig bij mij los. Advance Romance en Muffin Man zijn hierop mijn lievelingsnummers. Vraagje betreffende Advance Romance: hoor ik daar goed en wel de basslijn van Chunga’s Revenge?

Conclusie: opnieuw een goed bluesy zompig album waarin Frank Zappa de hoofdviool speelt en Captain Beefheart de tweede viool. Jammer van de opener en de gesproken voordrachten van Don Van Vliet maar de muziek is in orde.