TLC - CrazySexyCool (1994)

R&B
Label: LaFace

1. Intro-Lude (1:01)

met Phife Dawg

2. Creep (4:29)
  3. Kick Your Game (4:13)

met Jermaine Dupri

4. Diggin' on You (4:14)
  5. Case of the Fake People (4:03)
  6. CrazySexyCool - Interlude (1:42)
  7. Red Light Special (5:02)
  8. Waterfalls (4:39)
  9. Intermission-Lude (0:42)
  10. Let's Do It Again (4:17)
  11. If I Was Your Girlfriend (4:43)
  12. Sexy - Interlude (1:35)
  13. Take Our Time (4:33)
  14. Can I Get a Witness - Interlude (2:57)

met Busta Rhymes

15. Switch (3:30)
  16. Sumthin' Wicked This Way Comes (4:30)

met André 3000

avatar van musicfriek
Ben geen groot R&B liefhebber, maar zo op zijn tijd vind ik een album als dit wel lekker. Diggin' on You, Red Light Special en Waterfalls vind ik wel de prettigste om te luisteren. Grote favoriet is Creep, heerlijk, met dat trompetje.

avatar van principal2000
Dit is toch best wel een sterk en tijdloos album. De hits Diggin' On You, Red Light Special, Waterfalls en Creep zijn sowieso sterk. Vooral de laatste 2 vind ik nog steeds ijzersterk. Daarnaast zijn er nog een handjevol albumtracks die nog altijd erg goed en totaal niet gedateerd klinken: Kick Your Game, If I Was Your Girlfriend, Switch en Sumethin' Wicked This Way Comes ( ). Al met al toch zo'n 8 goede nummers op een album met 16 nummers waaronder 4 interludes. Dus eigenlijk zijn 8 van de 12 nummers goed. Dat vind ik wel 4* waard.

Ik heb mijn albums op alfabetische volgorde in de kast staan; altijd al gedaan, gewoon een tik van mij.
Hierdoor viel mij altijd op als mijn jongere zus cd’s van mij had geleend, zonder dit te vragen.
Vrijwel altijd stonden die dan op de verkeerde plek.
Laatst nog met haar over gesproken, met de vraag of ik ooit een cd van haar had geluisterd, zonder dit te vragen.
Ja, CrazySexyCool van TLC.
Niet dat ik alles zo geweldig vond, maar Creep was heerlijk om je huiswerk bij te maken, en Waterfalls is gewoon erg sterk, zo zeker ook de clip hierbij.
Diggin' on You is zwoel, en vond een toenmalige vriendinnetje ook wel erg goed.
Verder ook niks mis met de Prince cover van If I Was Your Girlfriend; de dames hadden ook wel de uitstraling en het uiterlijk mee, waardoor het begrijpelijk zou zijn als ze ooit nog samen met Prince zouden werken.
Volgens mij is dat helaas nooit gebeurd.
Er waren een paar R&B girlbands die ik absoluut de moeite waard vond.
Salt 'N' Pepa, maar die bleef ik volgen na de Hip-Hop klassieker Push It, En Vogue, daarbij sloeg Hold On al gelijk in als een bom, en uiteraard TLC.
Een latere act als Destiny’s Child boeide mij totaal niet, maar het solowerk van Beyoncé weer wel.
TLC is dan niet zo veelzijdig als Salt 'N' Pepa en En Vogue, maar volgens mij wel een van de grondleggers van de huidige R&B.