Frank Zappa - Does Humor Belong in Music? (1986)

Rock / Avant-Garde
Label: EMI

1. Zoot Allures (5:27)
  2. Tinsel Town Rebellion (4:43)
  3. Trouble Every Day (5:32)
  4. Penguin in Bondage (6:50)
  5. Hot Plate Heaven at the Green Hotel (6:37)
  6. What's New in Baltimore? (4:48)
  7. Cock-Suckers' Ball (1:05)
  8. WPLJ (1:30)
  9. Let's Move to Cleveland (15:45)
  10. Whipping Post (8:27)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
“Hey, this is for all the Republicans in the audience!”

Dit klinkt mij vertrouwder in de oren, na een reeks albums (vanaf London Symphony Orchestra tot en met Meets the Mothers of Prevention) die mijn oortjes niet zo kunnen bekoren: het is live, het bevat vele klassiekers, het is weer een klein feestje bouwen. Het is niet altijd een zuiver feest van de herkenning, luister maar eens naar een behoorlijk afwijkende versie van Trouble Every Day, van het album Freak Out! Klein puntje van kritiek of heiligschennis van de Zappa-fans is misschien de zeer lange versie van Let’s Move to Cleveland met solospots, de solo van toetsenist Allan Zavod is mooi, de solo van drummer Chad Wackerman is minder, de Snor laat wel een mooie gitaarsolo horen. Afsluiter Whippin’ Post van The Allman Brothers blijft een live kraker met gitaarsolo’s van Frank en Dweezil Zappa.