Frank Zappa - Does Humor Belong in Music? (1986)

Rock / Avant-Garde
Label: EMI

1. Zoot Allures (5:27)
  2. Tinsel Town Rebellion (4:43)
  3. Trouble Every Day (5:32)
  4. Penguin in Bondage (6:50)
  5. Hot Plate Heaven at the Green Hotel (6:37)
  6. What's New in Baltimore? (4:48)
  7. Cock-Suckers' Ball (1:05)
  8. WPLJ (1:30)
  9. Let's Move to Cleveland (15:45)
  10. Whipping Post (8:27)
gewoon genieten

whipping post als perfecte afsluiter

avatar van Reinbo
Geweldig concert ook op DVD verkrijgbaar.

avatar van c-moon
ik heb enkel de DVD. Wist eerlijk gezegd niet of ie als audio cd bestond, dit is dus voor mij een meer dan aangename verrassing!!!

Dat concert is gewoon hilarisch en superfantastisch!!

Hier enkele clips:

Zoot Allures

Whipping Post

The Torture Never Stops (staat niet op CD, maar is wel van zelfde concert

EVANSHEWSON
Antwoord : Humor does really belong in music!

Zappa had dat helemaal door!

Prima plaat is dit

4 sterren. ****

Favo's : Tinsel Town Rebellion, Hot plate Heaven at the Green Hotel

en op dat cock-sucker's ball had ik wel een kijkje willen nemen...

avatar van kaztor
Handjes omhoog voor degenen die het Jingle Bells-motiefje hoort in Penguin In Bondage!

Muzikaal vakmanschap en vunzigheid gaan vrolijk hand in hand in het maffe wereldje dat Frank Zappa heet.

Ga ook a.u.b. achter de DVD aan.

spoort nie, heerlijk!

avatar van Reinbo
Ik zie nu dat het toch een aantal andere nummers bevat dan de dvd. Daarop staan o.a. Bobby Brown, Dancin' Fool & Be in my Video.

What's New in Baltimore?
Cock-Suckers' Ball
WPLJ
Let's Move to Cleveland

Staan daar niet op.

avatar van kaztor
Ik vind het materiaal dat op de cd staat beter. De dvd moet het meer hebben van de novelty-momenten.

LocoHermano
Zappa's Whipping Post bevalt me beter dan het origineel. Naast humor, zitten hier ook prachtige stukken tussen, met als topper Let's Move To Cleveland. Ik vind dat pianostuk geweldig.

absolute topper indeed

avatar van ricardo
En op dit live album staat Whipping Post(Allman Brothers Band cover) weer op, wat ik ook een erg goed nummer vind.Jammer dat er niet een live(verzamel) album van Zappa op de markt is waar de voor mij ''beste'' Zappa nummers op staan als Black Napkins,Water Melon In Easter Hay,Whipping Post,Willy The Pimp,Peaches Of Regalla,Inca Roads,Pygmy Twylyte en RDNZL.Wat deze nummers betreft komt ycdtosa vol 2 nog het dichtst in de buurt bij, wat de voor mij optimale samenstelling zou zijn, als het om instrumentale en goede gitaarnummers zou gaan dan,want van de net genoemde nummers,daar krijg ik dus echt kippenvel van,zo ''goed'' vind ik die nummers nu inmiddels.De nummers met (meer) text vind ik overigens ook echt briljant en goed genietbaar hoor,alleen moet je daar meer ''zin'' voor maken,en de bovengenoemde nummers,daar kan ik altijd wel naar luisteren,ongeacht mijn stemming dus.

Joy
de toegankelijke nummers, veelal de all time favorites van de meeste fans, zijn de nummer die jij opnoemt

beluister meer en je ontdekt dat de minder toegankelijke nummers ook net zo goed de moeite waard zijn

eenmaal zappa hooked kom je er niet meer vanaf

een verzamelaar doet al snel te kort aan het werk van zappa

avatar van ricardo
Maar waarom staan de door mij genoemde ''beste'' Zappa nummers dan bijna niet op de verzamelaars van Zappa dan?

Joy
op de verzamelaars staan veelal de meezingers, die vrij snel in je hoofd blijven hangen

avatar van ricardo
Gelukkig maar dan, heb ik in de korte tijd dat ik met Zappa bezig ben, toch een beetje een ''echte'' Zappa smaak gekregen dus .

Joy
je hebt iig hoog ingezet

avatar van ricardo
Is dit nu een compleet live concert van de 1984 band? en is dit concert ook een beetje goed, of kan ik beter nog een van de live albums van de 6 ycdtosa delen erbij gaan kopen.

Joy
je stelt in feite steeds dezelfde vraag merk ik, je vraagt je af welke cd je moet aanschaffen en welke je moet kiezen

de vraag is niet welke,de vraag is, wanneer

de ycdtosa reeks is net zo boeiend en relevant als deze

tip: lees de reviews van andere zappa platen en je komt er achter welke je niet moet kopen en welke wel

avatar van kaztor
De enige die je m.i. kan laten liggen is Thing-Fish.
De andere albums zijn allemaal op z'n minst een voldoende.
Zelfs het alom gehate Francesco Zappa vind ik klinken als een klok.

psychotic playgrounds?

Playground Psychotics

om het even, blijft een kutplaat ;0

avatar van ricardo
Dit is een live plaat die is uitgebracht in 1986,maar is het concert ook van 1986?Heb deze zien liggen voor een tientje en heb er wel belang bij,samen met Tinseltown Rebellion,want die heb ik ook zien liggen voor 10 euro.

avatar van ricardo
Deze vanmiddag samen met Tinseltown Rebellion aangeschaft.In het boekje staat dat dit album gaat over de 1984 tour,over een periode van 6 maanden(van 8-10-1984 tot 23-12-1984) uitgespreid en in totaal 9 concerten bevatte in 1984,waar er verschillende songs van op dit album uitgebracht zijn,en dus pas in 1986 is uitgegeven. Verder staat er ook nog in dat dit album 100 procent live is en ook zonder over-dubs is uitgebracht.

ricardo schreef:
Deze vanmiddag samen met Tinseltown Rebellion aangeschaft.

Deze + Tinseltown Rebellion samen aanschaffen = .
Beiden hebben hetzelfde lekkere sfeertje gaande.

avatar van ricardo
Ik vind deze geloof ik nog net iets beter dan Tinseltown ,vooral het laatste nummer Whipping Post vind ik een erg goed nummer,en is ook 1 van mijn favoriete Zappa covers. En het gitaarwerk op deze plaat komt volgens mij nog iets duidelijker naar voren dan op Tinseltown.Nietemin weer een echte topplaat van Zappa die bij zijn leven is uitgebracht.Ook deze geef ik de volle map van 5*.

avatar van ricardo
Vandaag Whipping Post wel 10 keer teruggeskipt,maar wat een fantastisch nummer vind ik dat toch,dat is nu echt een nummer waar ik echt geen genoeg van kan krijgen.Constant kippevel bij dat nummer,ook na 10 keer terugskippen nog.

Joy
dit is ook de heftigste whippin' ' floss' versie van zappa, met the dweezzzz

waarbij de zang van hoe heet die knakker echt helemaal top is, kan niet beter kanniet hoger kanniet uitbundiger

hoezee!

Bobby Martin!!
Lekkere foute kleren had ie ook altijd aan!

Inderdaad beestachtig goed, maar ik vind het arrangement op Them Or Us toch iets beter.