menu

Star One - Victims of the Modern Age (2010)

mijn stem
3,70 (88)
88 stemmen

Nederland
Metal
Label: Inside Out

  1. Down the Rabbit Hole (1:20)
  2. Digital Rain (6:23)
  3. Earth That Was (6:08)
  4. Victim of the Modern Age (6:27)
  5. Human See, Human Do (5:14)
  6. 24 Hours (7:20)
  7. Cassandra Complex (5:24)
  8. It's Alive, She's Alive, We're Alive (5:07)
  9. It All Ends Here (9:46)
  10. As the Crow Dies * (4:42)
  11. Two Plus Two Equals Five * (5:04)
  12. Lastday * (4:46)
  13. Closer to the Stars * (5:11)
  14. Knife Edge * (4:25)
toon 5 bonustracks
totale tijdsduur: 53:09 (1:17:17)
zoeken in:
avatar van Alexepex
4,0
Uitstekende tweede release waar de voetjes van Dhr. Lucassen dit keer op Aarde blijven staan ipv te zweven in outer space.
Hij heeft er goed aangedaan om VotMA met dezelfde team op te nemen, met toevoeging van Pieter Vink op bas.
Vindt het wel een korte cd, van mij had er toch een paar nummers bij gemogen, en als klein minpuntje zou ik toch willen vermelden dat zowel As the Crow Dies (gezongen door Mike Anderson van de Zweedse prog-metal band Cloudscape) en Closer to the Stars (gezongen door Tony Martin, o.a. de vroegere zanger van Black Sabbath) op de bonus disc staan want beide nummers zijn zeer goed te noemen, en verdiende wel een plekje op het eigenlijke album.

avatar van Ayreonfreak
3,5
Alexepex schreef:
Uitstekende tweede release waar de voetjes van Dhr. Lucassen dit keer op Aarde blijven staan ipv te zweven in outer space.
Hij heeft er goed aangedaan om VotMA met dezelfde team op te nemen, met toevoeging van Pieter Vink op bas.
Vindt het wel een korte cd, van mij had er toch een paar nummers bij gemogen, en als klein minpuntje zou ik toch willen vermelden dat zowel As the Crow Dies (gezongen door Mike Anderson van de Zweedse prog-metal band Cloudscape) en Closer to the Stars (gezongen door Tony Martin, o.a. de vroegere zanger van Black Sabbath) op de bonus disc staan want beide nummers zijn zeer goed te noemen, en verdiende wel een plekje op het eigenlijke album.


Voor mij ook wel een gemis, ik durf het zelfs een fout te noemen. De hele bonusdisk is beter dan een aantal nummers op de reguliere cd.

avatar van Harrymans
4,0
Harrymans schreef:
Een keer beluisterd met mijn tegelijkertijd geleverde nieuwe speakers maar valt mij ook nog niet tegen. Russel en Damian blijven toch heerlijke zangers en die inderdaad lekker vette gitaarsound blijft ook lekker. Voordat ik mijn stemmen geef eerst nog ff paar keertjes luisteren.


Nu na een paar luisterbeurten begint de plaat echt wel te groeien. Blijft wel staan dat 2 nummers van de bonus CD (As the Crow dies en Closer to the stars) mijns inziens de beste zijn. Op dit moment voor mij een dikke 4 sterren.

avatar van Metalhead99
4,0
De eerste releases van 2011 druppelen ook alweer binnen, maar ik ben ook nog steeds mijn luisterachterstand van 2010 aan het bijwerken. Zo kwam ik ook bij deze plaat. Het is weer een fraaie plaat geworden moet ik zeggen. Één van de betere releases van vorig jaar.

avatar van Dr.Pat
3,5

Nu na een paar luisterbeurten begint de plaat echt wel te groeien. Blijft wel staan dat 2 nummers van de bonus CD (As the Crow dies en Closer to the stars) mijns inziens de beste zijn. Op dit
moment voor mij een dikke 4 sterren.


ik dacht al dat het aan mij lag

avatar van The_CrY
4,0
Uiteindelijk heb ik m dan toch een aantal keer goed geluisterd en eigenlijk vind ik het toch wel een vette plaat. Het is allemaal een stuk zwaarder en donkerder dan op Space Metal, maar dat mag de pret eigenlijk niet drukken. Eigenlijk klinkt alleen Cassandra Complex nog als vanouds.

De bonus cd heb ik nog niet zo vaak beluisterd. Bonus schijfjes vind ik altijd leuk voor de heb maar echt luisteren doe ik ze meestal niet. Lastday was me wel al opgevallen als een prachtig nummer.

Verder ben ik zeer te spreken over de productie. Want deze plaat klinkt me toch vet. Het gitaargeluid alleen al hakt er heerlijk in. Dan die hoge galmende synths erbij en de welbekende zanglijnen van Lucassen en het grootse geluid alleen al is iets waar ik graag naar luister.

avatar van jasper1991
4,0
Een wat hardere en directere Ayreon. De eerste drie nummers na het intro vind ik erg sterk, maar echt constant wil het album niet blijven. Misschien is het ook wat leuker als je van SciFi- films houdt. Net iets te veel eighties-geluiden uit de keyboards ook wat mij betreft. Wel goede zang van Allen, Floor Jansen en een paar voor mij onbekende namen, hoewel de heren af en toe moeten oppassen elkaar niet te overschreeuwen - beetje veel van hetzelfde soort aanwezig. Aardig werkje wat mij betreft.

avatar van The_CrY
4,0
Damian Wilson is toch zeker geen onbekende naam mag ik hopen? Anders wou ik je wat huiswerk meegeven

avatar van Torch
Recent door Arjen bevestigd: er komt een Star One 3!!!

avatar van namsaap
4,0
Victims Of The Modern Earth is geschreven in dezelfde tijd als On This Perfect Day van Guilt Machine. Waar het laatstgenoemde album een wat lichter geluid meekreeg, kan het contrast met Victims Of The Modern Age haast niet groter zijn. Dit is veruit het meest heavy dat een album van Lucassen heeft geklonken tot nu toe. De 7-snarige gitaar is hier ondermeer debet aan en Lucassen weet een staalhard en vet gitaar gitaargeluid neer te zetten op dit album.

Dezelfde vier zangers die op Space Metal meededen zingen ook dit album naar grote hoogte. Helaas is niet alle songmateriaal even sterk als op het debuut. Het album begint sterk met Digital Rain en Earth That Was, maar kakt een beetje in met het titelnummer. De Rainbow-adoratie van Arjen klinkt door in het lekkere Human See, Human Do en Cassandra Complex. Daartussen zit nog hét hoogtepunt van deze plaat, 24 Hours. Wat leveren Russell Allen en Damian Wilson hier een geweldige zangpartijen! De laatste twee nummers halen het niveau helaas weer een betje naar beneden. Victims… is echt wel een vet album geworden maar haalt het qua niveau niet bij het eerste deel.

1. Ayreon - Into The Electric Castle
2. Ayreon - The Human Equation
3. Star One - Space Metal
4. Ayreon -The Dream Sequencer
5. Ayreon - 01011001
6. Ayreon -Flight Of The Migrator
7. Guilt Machine - On This Perfect Day
8. Star One - Victims Of The Modern Age
9. Ayreon - Actual Fantasy
10. Ayreon - The Final Experiment
11. Ambeon - Fate Of A Dreamer
12. Stream Of Passion - Embrace The Storm

avatar van RuudC
4,0
Een van de platen waar ik eigenlijk een beetje tegenop keek. Ondanks dat ik de eerste altijd wel heel tof vond, heb ik deze bij release ook laten liggen. Ergens vreesde ik heel erg teleurgesteld te worden. Zo las ik ook wel verhalen over dat dit album wel echt anders was. Een stuk duisterder in elk geval. Qua thema is dat dan weer niet heel verwonderlijk, want het gaat over dystopische films. Overigens een genre waar ik echt dol op ben.

Nu ontkom ik er uiteraard niet aan en dat is maar goed ook. Eigenlijk ben ik wel blij dat dit heel anders is dan Space Metal. Damian Wilson, Russell Allen en Floor Jansen zijn wederom de belangrijkste zangers, maar dan zonder de gedachte van "daar heb je die weer". Vertrouwd maar toch weer iets nieuws. Dat het een duistere plaat geworden is, is na Guilt Machine (en ook wel 01011001), dan weer niet echt een verrassing. Arjen Lucassen levert, zoals eigenlijk altijd wel, kwaliteit af. Digital Rain, Earth That Was, Human See, Human Do... het mag zich gerust scharen in het rijtje van puike songs die Arjen eerder al schreef. Het hoogtepunt is It All Ends Here, waar echt alles uit de kast getrokken wordt. Als ik een top vijf moet maken van beste nummers van Lucassen, dan staat deze er waarschijnlijk wel in. Een prachtig nummer dat goed past bij een fenomenale film als Blade Runner. Maar bij zo'n mooie uitschieter, vallen ook de mindere composities op in negatievere zin. Dan klinkt dat refrein van 24 Hours toch net niet helemaal lekker. Complimenten verder voor het aantrekken van Tony Martin. Dat maakt Closer To The Stars toch net wat meer de moeite waard. Let overigens niet meer op de tussenstand hieronder. Deze marathon duurt inmiddels al enkele maanden en daardoor is het echt heel lastig om deze albums (die kwalitatief erg dicht bij elkaar zitten) juist te ranken.


Tussenstand:
1. Star One - Space Metal
2. Ayreon - The Universal Migrator - Part One: The Dream Sequencer
3. Ayreon - The Human Equation
4. Ayreon - The Universal Migrator - Part Two: Flight of the Migrator
5. Guilt Machine - On This Perfect Day
6. Star One - Victims of a Modern Age
7. Ayreon - The Final Experiment
8. Ayreon - 01011001
9. Ambeon - Fate of a Dreamer
10. Ayreon - Into The Electric Castle
11. Stream of Passion - Embrace The Storm
12. Ayreon - Actual Fantasy

Gast
geplaatst: vandaag om 06:07 uur

geplaatst: vandaag om 06:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.