Gucci Mane - The Appeal: Georgia's Most Wanted (2010)

Label: Warner Bros.

1. Little Friend (5:19)

met Bun B

2. Trap Talk (4:38)
  3. Missing (4:48)
  4. What's It Gonna Be (4:24)
  5. Making Love to the Money (4:07)
  6. Gucci Time (2:55)

14. Weirdo (4:08)
  15. Grown Man (3:35)

met Estelle

De Schaafkaas
Wanneer hij niet té overdreven is (zoals op Brand New) vind ik Gucci Mane aardig klinken, zeker over producties als op deze cd.

Drie voor de moeite

avatar van Jordyp
Haterade is wel een lekker nummer. Ik kan echter die stem van Gucci echt niet een uur lang aanhoren...

avatar van NL_RAPPIN
Heb 'm binnen, ben benieuwd. Hoop ook dat hij de track met Lloyd Banks snel released.

avatar van UmindC
Nicki Minaj
Ik word echt niet goed van dat mens.

Jordyp schreef:

Haha ik vind hem juist wel vet. Guilty pleasure

avatar van Game
Deze gozer had wat mij betreft in de bak mogen blijven. Er zit geen greintje talent in zijn muziek.

De Schaafkaas
Op pitchfork vinden ze ieder ding wat Gucci aanraakt van goud. Zelfs de mixtapes worden daar met een 7 of 8 beoordeeld.

De Schaafkaas
Ik moet trouwens wel zeggen dat hij van tijd tot tijd erg lekker flowt. Dat viel me ook al op bij zijn eerdere werk. Het is niet natuurlijk inhoudelijk niet meer dan een Rick Ross of Lil Wayne, maar geen talent vind ik wel wat te ver gaan. Hij doet wel zijn eigen ding en klinkt op zich nog wel redelijk origineel (voor zover dat tegenwoordig toch nog al mogelijk is)

avatar van TheLegacy
Oké, ik heb me eraan gewaagd en het is me dik meegevallen het is me zelfs goed bevallen. Ja, Gucci Mane heeft een spraakgebrek en ja de beats zijn gewoon pompend en blazend maar god... wat heeft deze man een 'swagger'. Ik vond het eerst tien keer niks maar nu weet ik het wel te waarderen. Oja en deze is voor "Little Friend" en dan voornamelijk voor Bun B

TheLegacy schreef:

De beste man heeft een swagger waar menigeen nog wat van kan leren.

"I wanna be a billionaaaaaire! Me too, so I can count a billion cash of hundreds on Youtube."

Swag?

Die man rapt alsof ie verstandelijk gehandicapt is.

avatar van TheLegacy
Dat heb ik toch ook gezegd Maar hij heeft wel swagger imo.

avatar van Game
Als ik denk aan swagger, dan denk ik aan stijl. En dan vind ik rappers zoals Big Boi of Bun B rappers die écht swag hebben, niet Gucci Mane.

Game schreef:

Stijl is voor mij wat anders dan swagger. Swagger is een bepaalde x-factor die een artiest beter maakt dan hij/zij eigenlijk is. Stijl is de vraag hoe de muziek klinkt.

Zo vind ik Gucci Mane's stijl nogal meevallen, maar vind wel dat hij swagger heeft. Bij Big Boi is het juist andersom.

Gucci Mane moet het niet hebben van de stijl van zijn muziek, dat is dertien-in-een-dozijn. Zijn stem (en af en toe droge, grappige teksten) is echter wel een pluspunt, het maakt het totaalplaatje kloppend. Dat heb ik ook lichtelijk bij Lil Wayne. Niet dat ik dat zulke goede muziek vind, maar zijn unieke stem maakt het minder erg dan een Birdman of een Drake.

avatar van SvV
SvV
Een track van Gucci Mane die ik echt goed vind is er niet vaak, en als dat wel het geval is komt dat meestal door 1. een keiharde sterke beat en 2. een goede flow of lekker klinkende rap. Soms heeft hij een sterke flow, een soort van x-factor die ik moeilijk kan omschrijven. Maar zoals gezegd, het komt niet vaak voor. Op zijn vorige album kwam een track die én een goede beat had én waar Gucci een goede flow op had nog wel eens voor. Op dit album is het moeilijk die combinatie te vinden. Ondanks een stel goede producers vind ik er een niet echt een beat met kop en schouders uitsteken. En het enige nummer waar ik weer iets van die x-factor hoor is Gucci Time.

ODog begon ook erg sterk en na de lange aanloop van Wyclef verwachte ik een keiharde beat maar die viel erg tegen. Alleen het refrein spreekt me aan. Jim Jonsin zorgt nog wel eens voor een lekker klinkend nummer, maar Grown Man is niet zoals ik hoopte, er ontbreekt iets. Valt het anderen trouwens ook op dat Jim Jonsin heel vaak eenzelfde soort productie maakt? Producties die hij heeft gemaakt voor onder andere T.I., Twista, Rich Boy en nu Gucci lijken allemaal erg veel op elkaar.

Dit album is uiteindelijk een middelmatig album geworden met hooguit vier tracks die nog eens het luisteren waard zijn. En eigenlijk is dat ook wel het niveau waar ik Gucci Mane op inschat. 2*

SvV schreef:

Grappig, ik vond de gezongen refreinen van Wyclef juist het minpunt.

avatar van NL_RAPPIN
Vind het album steeds minder worden, z'n voorganger was beter. Wat ik hier mis is toch het trap gedeelte waar je hoofd van op en neer ging bewegen wat ik hier maar bij een paar nummers heb en ook missen z'n 1017 BrickSquad vrienden hier waar ik wel van kon genieten op z'n voorganger. Nu maar wachten op het album van hem samen met Waka Flocka Flame '' Ferarri Boyz ''.

avatar van Rhythm & Poetry
Lekkere plaat, wel wat te eentonig en te langdradig. Gastartiesten zijn wat mij betreft ook te matig. Maar Gucci Mane zijn swag maakt wat mij betreft veel goed en een aantal prima beats versterken mijn positieve gevoel.

avatar van Game
Komt er weer iemand aan die vindt dat Gucci Mane swag heeft...
Ik snap dat echt niet. En ik ben geen backpacker.

avatar van Rhythm & Poetry
Misschien is het je gebrek aan inswaggingsvermogen?

avatar van Stapler
Rob! Gij neologist!

avatar van Stapler
Heus niet !

avatar van Rhythm & Poetry
Dat weet toch iedereen al?

avatar van WEED DEMON
Gucci is hard.

avatar van bennerd
Lekkere plaat. Vooral de eerste helft is erg sterk, daarna zakt het wat in. Maar over het algemeen nog een vrij 'mooie' Gucci Mane-plaat met een heerlijk dik geluid. Gucci Time is bij mij de favoriet, kan ik urenlang op repeat knallen.

Gucci-Mane
Mijn album ziet er toch wel verzorgd uit..