The Bravery - The Bravery (2005)

Label: Island

1. An Honest Mistake (3:41)
  2. No Brakes (3:04)
  3. Fearless (3:07)
  4. Tyrant (4:44)
  5. Give In (2:49)
  6. Swollen Summer (3:18)
  7. Public Service Announcement (3:35)
  8. Out of Line (3:04)
  9. Unconditional (3:19)
  10. The Ring Song (3:28)
  11. Rites of Spring (3:22)
  12. Hot Pursuit * (3:07)
  13. Hey Sunshiney Day * (2:26)
De nummervolgorde die hierboven staat klopt niet.

Ziggy007
Thomasch schreef:

De nummervolgorde die hierboven staat klopt niet.

Want? Gebruik anders de corrigeerknop.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maargoed, hun optreden op Lowlands 2005.

Ik ga van een 4* naar een 4.5*. Het boeit mij echt totaal niet dat het mss niet allemaal even vernieuwend is en hier en daar op elkaar lijkt (dat is toch in feite overal wel zo?), het is gewoon verdomd lekker Zelfs de twee bonusnummers zijn goed te pruimen. Het was nog wel even schrikken toen de New Yorkers het podium op kwamen, wat een strakke broekjes Maar toen ze eenmaal begonnen te spelen lette ik meer op de muziek Echt heerlijk om al die nummers live voorbij te horen komen, en de Grolsch tent ging toch ook berhoorlijk uit zijn bolletje volgens mij. De zanger was trouwens behoorlijk arrogant, stoned, whatever Direct na het optreden smeerde die hem (itt de bandleden) en ook tussen de nummers door glipte hij nog wel eens weg, mss aan de racekak

Ze hebben waarschijnlijk wel meer albums gemaakt (niet op MuM aanwezig), want ik kende toch zo'n 30% van de nummers niet, en ik begreep het niet als nieuwe singles oid. Kortom, ik ga binnenkort is ff researchen. Er zaten best een paar aardige nummers bij (en dat voor de eerste keer dat je het hoort). Heeft iemand misschien zo uit het hoofd hier weet van?

Is er überhaupt iemand van MuM naar het optreden geweest?

avatar van starbright boy
The Bravery heeft echt maar één album uit. De nummers die je niet kent zijn waarschijnlijk:
1) Nieuwe nummers (eventueel voor het volgende album)
2) B-kantjes van de singles
3) Nummers die het album niet haalden.

Ziggy007
starbright boy schreef:

1) Nieuwe nummers (eventueel voor het volgende album)
2) B-kantjes van de singles
3) Nummers die het album niet haalden.

ok thnx, dat scheelt mij weer werk.

Dan gaan we daar iig naar op zoek

Ziggy007 schreef:

Want? Gebruik anders de corrigeerknop.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maargoed, hun optreden op Lowlands 2005.

Is er überhaupt iemand van MuM naar het optreden geweest?

Ja, ik was er ook. Ik heb erg genoten van het optreden, en dat terwijl ik geen nummer kende. Ja, eentje dan: An Cat Dubh, maar da's een cover van U2.

Goede cd, maar Honest Mistake is eig het beste nummer, en de rest haalt dat niveau niet (op mss Swollen Summer na dan). Op een of andere manier lijken die nieuwe Amerikaanse bandjes het niet zo goed te doen als de nieuwe Engelse generatie. De albums van Am. lijken gewoon minder echt goede nummers te bevatten, en houden het maar op 1 hit. Eng. hebben mss niet zo'n hits (laten we uitzonderingen als Kaiser Chiefs Everyday i love you less and less even vergeten....) maar de cd's die ze afleveren bevatten wel meteen een dozijn aan briljante nummers. Mss dat the Bravery dat niveau nog moet gaan halen bij een van hun volgende cd's. Live zijn ze overgens wel erg goed. Een 3.5*

Na een paar keer luisteren verbeter ik mijn reactie van hiervoor. Hele leuke cd, vooral de laatste paar nummers zijn erg leuk. Toch een 4*

avatar van bonothecat
titan schreef:
Let op mijn woorden: dit wordt de hype van 2005.

Is geloof ik niet de hype geworden, dus de titel mr. hype die ik je in het vooruitzicht stelde, blijft vacant

avatar van andré
Hype of niet, deze plaat vind ik over de gehele linie stukken beter dan bijvoorbeeld het debuut van The Killers. Dat was natuurlijk dé hype van 2005 (het album is uit 2004, maar goed)

Killers hype van 2005? Hmm ik heb toch veel meer Kaiser Chiefs horen langskomen overal. Dat lijkt me eerder dé hype van vorig jaar. Maar goed dat is speculeerbaar natuurlijk. Hype's zijn niet te meten

Overigens vind ik hier echt helemaal niks meer aan. Zelfs An Honest Mistake kan me niet meer echt boeien.

obsessed schreef:

Misschien valt het in Nederland inderdaad wel mee met de hype. Maar wereldwijd zijn The Killers vorig jaar echt door iedereen zijn strot geduwd. Iedere backpacker/reiziger die ik heb gesproken heeft het op z'n iPod staan (overigens samen met Scissor Sisters).

Tja ik moet dan ook eerlijk bekennen dat het aantal backpackers/reizigers dat ik dit jaar over indie-muziek gesproken heb, op één hand te tellen valt

Goede plaat al vind ik The Killers, nou we het daar toch over hebben, toch net wat origineler. Moderne jaren 80 pop zullen we maar zeggen. An Honest Mistake en Fearless zijn erg goede nummers.

Electro_
Is echt zo'n band waar je over tien jaar niks meer van hoort. Misschien zelfs over twee jaar al niet meer. An Honest Mistake is wel een leuk nummer, maar niet meer dan dat. 2,5*

Ehm, misschien zelfs over een half jaar niet meer.

avatar van VanDeGriend
Naar aanleiding van hun vermakelijke optreden als support act van Depeche Mode toch maar eens uitgecheckt. Niet eerder gedaan vanwege de voortdurende vergelijking met de bepaald niet indrukwekkende Killers. Verwachtingspatroon dus laag en dan kan je positief verrast worden. Ja natuurlijk...100.000 invloeden van anderen en het geluid van de zanger komt me ook errug bekend voor. Maar ja, wat boeit t. Dit is gewoon een fijn en bij vlagen erg opzwepend plaatje. Oude wijn ja...in hele fraaie nieuwe zakken.4* om te beginnen.

Net als VanDeGriend heb ik gisteren The Bravery live mee mogen maken, en ik vond het zeker niet slecht, sterker zelfs, behoorlijk goed.
Het mag dan inderdaad allemaal niet bijster origineel zijn, net zoals VDG al zei oude wijn in hele fraaie nieuwe zakken, ik zit er toch eens over te denken dit album van The Bravery eens aan te schaffen. Waar deze support act van Depeche Mode al niet goed voor kan zijn.

Grappig dat ze als voorprogramma van DM toch weer onder de aandacht komen. Ik dacht dat ze nu wel uit de picture waren; dit album is immers ook al weer ruim een jaar uit...

Het viel me wel op dat ze nog geen nieuwe nummers speelden.

Geweldige cd met een toch wel erg sterk begin jaren '80 geluid, de stem doet me trouwens zo op z'n tijd op de stem van Robert Smith van The Cure lijken.
De meeste nummers klinken toch wel lekker energiek, en live in het voorprogramma van Depeche Mode klonken ze toch ook wel erg goed.
Een fascinerende band waar we in de toekomst mischien toch eens een doorbraak van kunnen verwachten.
Het is The Strokes, Bloc Party, Kaiser Chiefs, en Franz Ferdinand toch ook gelukt, en dat vind ik toch ook wel muziek uit een beetje dezelfde hoek.

avatar van Ward
Ach, op zich zijn ze best doorgebroken (80 stemmen is best veel). Ik vind alleen dat het op de lange termijn helemaal geen blijvertje is en het wordt ze vaak verweten dat ze nogal nep en bedacht overkomen. Toch staan er wel een paar aardige nummers op.

avatar van Migo
Ik vind dit album echt nergens echt leuk worden.. ben ook niet zo gek van de stem van de zanger. Het is het allemaal net niet. Ik mis toch een beetje de originaliteit.

The Ring Song doet me trouwens wel heel erg denken aan The Strokes.

avatar van Pellie
Ik heb 2 jaar geleden ook een stukje op Lowlands gehoord. Het enige wat ik me kan herinneren is dat de zanger behoorlijk vals zong. De clip van Honest Mistake, echt een 'Lauf der Dingen' clip ziet er leuk uit, maar is werkelijk uit het niets verzonnen.

Het plaatje is muzikaal verder dik in orde. Wederom zo'n plaatje die ik al vaak door de cd-speler gehaald heb.

Toch ook wel leuk, ik had hem ongeveer een half jaar op de pc staan en maar een keer geluisterd, maar doordat die tweede zo aansloeg bij mij ben ik deze ook maar eens wat beter gaan beluisteren.

Blijkt dat ik dit ook zeer leuke muziek vind. Fearless is erg cool, Tyrant is ook een nummer dat blijft hangen en swollen summer is weer zo'n nummer waar de kwaliteiten van de girarist sterk naar voren komen.

Ook unconditional is mooi, maar het beste nummer vind ik Honest Mistake. Alles klopt echt op dat plaatje.

Helaas vind ik de meeste nummers op het einde van de plaat iets minder maak ik er uiteindelijk toch 3 sterren van.

De zang zit tussen The Cure en Killing Joke. Ik vond dit een goed album toen ik hem net hoorde. De kracht is nu wel een stuk minder. Ik weet eigenlijk niet echt goed wat ik er mee aan moet. Toch maar een halfje omlaag.

avatar van LennartDG
Ongeveer anderhalf jaar geleden veel beluisterd, nu na lange tijd nog eens, en wat me vooral opviel is dat het allemaal héél repetitief is. Leuke muziek, maar et mist een hoop diepgang. 3.5*

avatar van kaj_666
Bij mij is het allemaal ook wat minder pakkend dan toen ie net uit was, maar ik zet hem nog steeds graag af en toe op. Want, eerlijk is eerlijk, ik blijf An Honest Mistake, Unconditional, Swollen Summer en Out Of Line - om er maar een paar te noemen - gewoon heerlijke nummertjes vinden! Niet eerder op gestemd, en als ik had gestemd toen ie pas uit was waren het ongetwijfeld 4½ sterren geworden.. Inmiddels is de glans er een klein beetje af, maar lager dan 4 sterren ga ik hiervoor echt niet hoor! Daarvoor word ik veel te vrolijk van deze muziek!

avatar van Helicon
Leuk brits klinkend plaatje van een stel New Yorkers. An honest mistake en Tyrant, zijn heerlijke nummers!

avatar van Mjuman
Overschatte plaat - draai 'em weer eens en snap echt niet waarom dit toen zo bijzonder werd gevonden. Gedateerde powerpop, leuk voor in de auto op de A1.

avatar van TEQUILA SUNRISE
De band eveneens in het voorprogramma gezien van Depechte Mode in Ahoy.
Nu 6 jaar na dato eens de plaat beluisterd op spotify, de raakvlakken met de Killers & Franz Ferdinand zijn zeker aanwezig.
Prima album die ik nog een paar keer ga beluisteren ( of in huis ga halen ) om een waardering op te plakken.

Mjuman schreef:

De plaat heeft voor mij enorm aan kracht verloren nu ik hem weer luister. An Honest Mistake blijft overeind. Unconditional ook. Voor de rest vallen alleen de goede baslijnen en de dansbaarheid op. Maar echt bijzonder, nee. Toch zal ik The Bravery, eigenlijk alle drie de albums, wel zo nu en dan blijven luisteren. Toch een van die bands waarmee ik met meer alternatieve muziek in aanraking kwam.

avatar van luigifort
herman schreef:
Ik heb ze gisteren in een bomvolle Melkweg gezien. Was best een leuk concert en ik heb me voor het eerst in jaren weer 's in de pit begeven.

Ik ben nu wel tot de conclusie gekomen dat de singles Honest Mistake en Unconditional echt top zijn en dat de rest maar net aan bovengemiddeld scoort.

Waren er nog meer mensen trouwens?

Ik was er ook..vond t wel goed maar kort..ik vond Thom Revolver als voorprogramma n stuk beter..jammer dat die gestopt zijn toen..ben erna ook bij Anti-Flag gaan kijken..dat vond ik ook wel vet...

avatar van TEQUILA SUNRISE
Eindelijk voor een zacht prijsje aangeschaft maar ben hier t.o.v mijn vorige post uit 2011 toch een stuk minder enthousiast over geworden.
Afgelopen dagen meerdere malen beluisterd maar het beklijft niet ( meer).
Opener An Honest Mistake, Tyrant & Public Service Announcement blijven fier overeind, de rest is aardig maar weinig memorabel.