J. Geils Band - "Live" Full House (1972)

Rock / Blues
Label: Atlantic

1. First I Look at the Purse (4:09)
  2. Homework (2:43)
  3. Pack Fair & Square (2:34)
  4. Whammer Jammer (2:37)
  5. Hard Drivin' Man (4:39)
  6. Serves You Right to Suffer (9:57)
  7. Cruisin' for a Love (3:38)
  8. Lookin' for a Love (5:27)
avatar van lebowski
Tja uit de tijd dat elpee's een half uurtje mochten duren. Maar wel een gouden half uur, deze schijf is van A tot Z een zinderende rock-'n-roll revue, met als hoogtepunt Magic Dick aka Whammer Jammer op zijn mondharmonica. Voor de praktizerenden onder you: http://www.coast2coastmusic.co...

Serves Your Right to Suffer is het beste nummer van deze cd vind, homework en Cruisin' For a Love zijn ook nog aardig te noemen, maar Centerfold blijft hun beste nummer maar die staat hier dus niet op.

avatar van Droombolus
Met Blow Your Face Out mijn fave J. Geils Band plaat. Dit soort muziek komt gewoon in een live setting het best tot zijn recht en al helemaal met zo'n showpik als de Peter Wolf voor de band. De focus staat naast Wolf op deze plaat voornamelijk op Magic Dick, wat een mondharmonica blazer zeg ..........
Homework en Pack Fair & Square zouden 8 jaar later nog eens dunnetjes overgedaan worden door Nine Below Zero, ook al met zo'n ontzagwekkend mondharmonica fenomeen in de gelederen.........

Harald
Alhoewel het een heel goede band was, was de "J. Geils Band" nooit echt mijn ding. Ik heb wel al hun platen, dat wel, ik heb ze ook twee keer live gezien, en hun live optredens zijn ook hun sterkte. Live zijn ze absoluut 5*****

Jammer dat van "Nine Below Zero" slechts één album op deze site staat. Ik heb deze band een keer live gezien, als ik me niet vergis zijn ze begin jaar 80 support act van de "KinKs" geweest.. Het harp spel van Mark Feltham was absolut top.

Hun beste plaat is "Live at the Marquee" 4.5 *

gevolgd door

"Third Degree" 4.5*

en

"Don't point your finger" 4*

Geen idee waarom 9 Below Zero de grote doorbraak niet kon bereiken, het potentieel was er wel.

avatar van jellorum
deze zag ik gisteren staan voor luttele euroots, zocht op de achterkant naar Centrefold, maar dit stamt al uit '72, toen dat nummer nog lang niet bestond...nu vraag ik me af wat voor muziek die heren dan wel maakten in de jaren '70? just plain rock music? bluesrock..?

bikkel
1 van de energiekste livealbums ooit.De groep maakte lang voor Centerfold en Freeze Fame(hitjes begin jaren 80)een aanstekelijke vorm van Blues,Rock en Soul.
Deze opname gaat in een razend tempo.Heerlijke opzwepende nummers.De passie en het zweet komt je tegemoet uit de speakers.
Ik vind The J.Geils Band een liveband bij uitstek.Wellicht nooit helemaal het succes gehad wat ze toekwam.
Enige smet,de korte speelduur.Voor je het goed en wel in de gaten heb is het allemaal weer voorbij.
Langdradigheid uitgesloten op dit nogmaals beregoede album.

LIVE FULL HOUSE

Onweerstaanbaar eerste live album
met alle bekende tracks uit hun twee eerste albums ...
En wat meer is ... de live versies zijn tien keer sterker dan de studio versies.

Een must!!!

avatar van deedee
Een van de beste live albums ooit. Serves your right to suffer baby ... serves your right to be alone en vervolgens een van de mooiste gitaar licks die ik ken. De stereo moet wel op 10. John Lee Hooker was er vast trots op.
First I look at the puse is ook al zo'n opwindend prijsnummer. Maar 2 keer gezien deze band, maar helaas nooit in een zaaltje, waar ze volgens mij het meest tot hun recht kwamen. Daar heb ik soortgelijke bands als Dr Feelgood en Nine Below Zero wel gezien.

Maar J. Geils was top. Wat mij betreft speelden ze de Stones van het podium in de Kuip ergens begin 80er jaren. Blow your face out van een paar jaar daarna is ook een (live) aanrader (luister naar Chimes!).

Geweldig live album! Mijn pa is hier helemaal weg van, en toen ook dazzler enthousiast sprak over deze band heb ik deze direct geluisterd. De eerste luisterbeurt was positief, maar bij de tweede was ik echt overtuigd. Heerlijke energieke rock n roll/bluesrock. En wát een geweldig mondharmonica spel, fenomenaal! En die gitaarsound... heerlijk!

Allemaal klasse nummers, zo maken ze ze tegenwoordig niet meer. Ik ga zeker meer van deze band beluisteren (en kopen)!

Stijn_Slayer schreef:
Ik ga zeker meer van deze band beluisteren (en kopen)!

Niet zo gemakkelijk verkrijgbaar in Europa.
CDs bestaan in gewone en geremasterde versie,
als dateert de remaster van halverwege de jaren 90.

Aanraders.

Freeze Frame

en bovenal live
Blow Your Face out
Showtime

Blij dat we er een fan bij hebben ...

Dankjewel, ik ga op zoek. Als ik geen CD's tegenkom bestel ik ze wel bij cdwow, of ik koop tweedehands LP's.

avatar van Droombolus
Weet iemand of er een verhaal achter het artwork van deze plaat zit ? De kaarten erop maken namelijk helemaal geen Full House ........

Droombolus schreef:

Harten dame is de spelbreekster, dacht ik.
Vind ik anders een intrigerend addertje onder het gras.

Maar het viel me nog nooit op ... tot jij er me attent op maakte.
Zou het kunnen dat het om gebroken harten gaat in de rhythm 'n' blues?

Zojuist voor 2 euro op LP gekocht, de CD versie was nog 12 euro bij Kroese.

Stijn_Slayer schreef:
Zojuist voor 2 euro op LP gekocht, de CD versie was nog 12 euro bij Kroese.

En nu op naar Blooshot, hun beste studio album
met 7 eigen nummers en slechts 2 covers.

dazzler schreef:

En nu op naar Blooshot, hun beste studio album
met 7 eigen nummers en slechts 2 covers.

Pa heeft die ook ja. Is inderdaad een goede, die wil ik ook eens scoren.

beaster1256
en binnenkort te verkrijgen via rhino , een speciale editie met 31 nummers !!!!!en speelkaarten ( 6 ) van ieder lid van de groep !

beaster1256 schreef:

Graag een link, want ik kan hierover geen info vinden op het net.

beaster1256
ik kan geen links leggen maar als je surft naar rhino records vind je iets ?

beaster1256
geef me anders je email adres dan kan ik je mijn mail van rhino doorsturen !

Gevonden ...

Rhino | "Live" Full House

Take out those false teeth mama ... I wanna suck on your gum ...

avatar van djeebee
on your licken stick Mr. Magic Dick !!

avatar van dazzler
Take out your false teeth mama, I wanna suck on your gum.

avatar van viking1
Wat een heerlijk live album.
Wat een power en energie!
Dit swingt en rockt als de neten!!!

Heb deze en de live cd blow your face out!
Beide cd's top.
Wat rockt deze band live man ha.
Prachtige hoes trouwens.
Enige min punt de cd is veel te kort.

avatar van dazzler
Er werd twee jaar geleden door Rhino een deluxe release beloofd met het volledige concert.
Ik heb hem echter nog nooit gespot, zowel online niet als in de winkels niet. Jammer.

avatar van iggy
Ik sluit me aan bij alle vorige berichtjes. Een heerlijke live plaat die helaas te kort duurt

avatar van bikkel2
Enige smet..... de tijdsduur. Gezien de karige reactie's heb ik het vermoeden dat deze zeer energieke liveplaat zo'n beetje vergeten is. Tijd voor een herwaardering.

bikkel2 schreef:

Ken jij Blow Your Face Out? Qua alles verglijkbaar met deze. Behalve de tijdsduur dan. En daardoor beter dan Full House.

avatar van bikkel2
Nee, ken ik niet Iggy. Zelfde periode ??

avatar van iggy
Uit 1976 dus min of meer wel.
Er zit trouwens een enorm verschil tussen J. Geils live en studio. Studio heeft deze band mij nooit kunnen overtuigen. Terwijl ze live Rocken als de beste.

De solo platen van Peter Wolf zijn ook zeer te pruimen. Met name Sleepless (2002) en in iets mindere mate Midnight Souvenirs (2010).