Robyn - Body Talk (2010)

Zweden
Pop / Dance
Label: Konichiwa

1. Fembot (3:35)
  2. Don't Fucking Tell Me What to Do (4:11)
  3. Dancing on My Own (4:49)
  4. Indestructible (3:41)
  5. Time Machine (3:33)
  6. Love Kills (4:32)
  7. Hang with Me (4:21)
  8. Call Your Girlfriend (3:47)
  9. None of Dem (5:13)

met Röyksopp

10. We Dance to the Beat (4:39)
  11. U Should Know Better (4:01)

met Snoop Dogg

12. Dancehall Queen (3:39)
  13. Get Myself Together (3:41)
  14. In My Eyes (4:08)
  15. Stars 4-Ever (4:00)
avatar van Zwammer
Vijf nieuwe nummers. Ik ben benieuwd, al vind ik het nieuwe nummer Indestructible een beetje tegenvallen. Verder mis ik Cry When You Get Older op deze cd, erg vreemd dat deze er niet op staat.

Vergeleken met de vorige twee EP's vind ik dit ook de minst mooie cover.

avatar van MusicFreak
Ok, een soort samenvatting van de 2 voorgaande body talk albums..
Na 1x luisteren naar de single versie van Indestructible moet ik zeggen dat ik dit (voorlopig iig) de minste van de singles vind..

Had het wel leuker gevonden als op deze 3e CD nieuwe nummers hadden gestaan..

avatar van NewYorkCityLight
Er staan toch ook nieuwe nummers op?

avatar van Editoor
NewYorkCityLight schreef:
Er staan toch ook nieuwe nummers op?

Welke dan? Op haar beide ep's staan in totaal 15 nummers.

Time Machine, Call Your Girlfriend, Get Myself Together, Star 4-Ever en Indestructible zijn nieuw. Die laatste stond al wel als een akoestische versie op de 2e EP.

avatar van MusicFreak
Ja, klopt idd. Zie het nu ook.
Ben benieuwd naar de nieuwe nummers!!

De nieuwe nummers zijn stuk voor stuk pop-juweeltjes. Ze hadden denk ik allemaal uit de toon gevallen op de eerdere Body Talk albums, maar hier komen ze tot hun recht. 'Time Machine' is geniaal, met een absurd groot refrein. Hopelijk wordt deel drie nog los uitgebracht, ik heb deel een en twee al fysiek gekocht..

avatar van NewYorkCityLight
Ik ga dit ook maar eens proberen. Ik knapte al snel af op d'r vorige album na het horen van Konichiwa Bitches, maar nu is mijn nieuwsgierigheid toch wel weer gewekt.

Het grootste gedeelte is natuurlijk al 'oude koek' maar zeker nog niet oudbakken: frisse popsongs van een frisse artiest die momenteel een leuker, of eerder, beter album aflevert dan bijvoorbeeld een Kylie.
Dit is pop zoals pop anno nu hoort te klinken: luchtig, boeiend, dansbaar en vooral met veel plezier.
Ik luister graag naar Robyn tussen alle andere albums door waar ik doorgaans naar luister. Niks zwaarmoedigs, niks baroks, geen bombast. Gewoon lekker puntig en goed in elkaar zittend. Soms heb je gewoon niet zoveel meer nodig.
Natuurlijk is het enigszins jammer dat dit album niet echt nieuw meer is door het voorafgaan van de twee Body Talk EP's maar ach waarom zouden we daar over zeuren. Ik ben al blij met de uptempo versie van Indestructible. Zo had ik ze graag tegengekomen op de laatste Kylie.
Drie kwartier met een brede glimlach geluisterd naar Body Talk en de neiging om swingend door het huis te bewegen was lastig te onderdrukken. Goed teken!

avatar van Pinsnider
Hee NYCL: ga die vorige plaat gauw eens luisteren en skip die eerste, niet-representatieve track en waag je aan de schoonheid van vooral Be Mine en Who's That Girl!!!!
Ben toch wel razend benieuwd aan het raken naar deze hele plaat na de twee zeer smakelijke voorafjes. Ik krijg zomaar het idee dat ik het, zoals wel vaker, weer helemaal eens met de heer Aero zal zijn, maar ik wacht af...

avatar van NewYorkCityLight
Ik denk dat ik dat dan inderdaad maar eens ga doen. Deze heb ik namelijk ook beluisterd en bevalt me uitstekend (stem volgt later). Hopelijk is de rest van ''Robyn (het album)'' een beetje in de lijn van dit album, maar aan With Every Heartbeat te horen wel.

avatar van coldwarkids
Die klote platenmaatschappijen ook he.. totaal niet denkend aan de fans (doen ze natuurlijk nooit) na 3 parts.. uit eindelijk toch een volledig album vrijgegeven van die 3 parts

khonnor
bwaah, valt toch mee? op amazon.co.uk is ie voor 8,95 GBP te bestellen. net een pondje meer dan de twee ep's daar initieel kostten.

zie het als een extended versie van de derde ep

en een zalige verzameling popsongs of course, eentje die een dikke 5 verdient. perfectie gegoten in dijken van songs, een dito stem, een hoop heerlijke bliepjes, beatjes en synths, en een lekkere 'fuck you, robyn's here" mentaliteit

avatar van Nickstbo
Heeft iemand al deze in de winkel zien liggen hier?? Op andere sites staan namelijk 22 november

avatar van Nickstbo
en sommige sites zeggen zelfs 3 december, dan is de releasedate die hier stond wel fout..

avatar van Waste Management
Jammer dat de 3 nummers: Cry When You Get Older (Body Talk Pt 1), Include Me Out en Criminal Intent (Body Talk Pt 2) er niet opstaan.

avatar van MusicFreak
Wederom een topalbum van deze dame!
de nieuwe nummers zijn een mooie aanvulling op de rest!

avatar van Waste Management
Vooral Time Machine is een prachtig nummer

Electro_
Robyn is in korte tijd ineens mijn meest geluisterde artiest ooit geworden. Ik ben verliefd geworden op haar Body Talk-serie, en deze laatste (compilatie) bevat mijn favoriet en tevens mijn kanshebber voor beste nummer van het jaar, wie weet wel decennium; Call Your Girlfriend. Wat een slim, geweldig geproduceerd, catchy, geweldig goed nummer is dat.
Maar dit album kent daarnaast nog veel meer hoogtepunten, en kent werkelijk geen enkel slecht nummer. Daarom gewoon vijf sterren, ookal kan ik het niet vergelijken met een meer 'diepgaand' album waar ik dezelfde beoordeling voor geef.

avatar van Pinsnider
Tsjongejongejonge mensen mensen mensen.... WAT een plaat weer....
Ik blijf er bij dat Dancing On My Own de topper is, maar verder ook weer helemaal fantastisch!!!!
En het beste nieuws: eind van het jaar komt-ie ook op plaat!!!!
Wel jammer dat het één na beste Robyn-nummer van de laatste twee jaar niet op deze Body Talk trilogie is terechtgekomen: The Girl and The Robot, op Junior van Royksopp. Wie het niet kent: van vergelijkbare klasse, zo niet hogere, als het gebodene op dit album!!!

Pinsnider schreef:

Dat ben ik helemaal met je eens: dijk van een nummer!

Electro_
Robyn op 1 op MusicMeter, zozo! Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat er anti-stemmen komen.

avatar van laboomzaa
Ik zag het ook, ben benieuwd, heb hem meteen maar eens op den Ipod gezet...

avatar van steven
De volle mep dan toch voor Body Talk. Zelden hoor je een popplaat die zo verslavend is en zo als een instant classic aanvoelt. Ik blijf het maar draaien.

Ik had niet gedacht dat ze nog beter kon als "Robyn" , maar ze heeft het toch voor elkaar.

favorieten: Hang with me , Call your girlfriend , Fembot , None of dem, Indestructible, Dancing on my own , (en toch ook) Dancehall Queen.

oh god , your jaw has dropped.... idd

coldwarkids schreef:

Er is wel degelijk een Body Talk pt. 3 uitgebracht (met 5 songs). Deze is (nog) niet in Nederland uitgebracht, dus je zal hem op een internationale website moeten bestellen.

mivd schreef:

Je kan hem ook via kroese-online bestellen, of bij velvetmusic. Hij is helaas alleen in Duitsland en Scandinavië gereleased als ik me niet vergis..

avatar van predator
Believe the hype, heerlijke dance/popcd. Ben 'm gaan luisteren en heb 'm aangeschaft, mede op grond van MM, en ik ben er erg blij mee.

Wat mij betreft één van de toppers van 2010.

avatar van steven
predator schreef:

Wat mij betreft één van de toppers van 2010.

ja het is echt een geweldige plaat.

ter info : Pitchfork heeft 2 nummers van de plaat in de top 50 songs van het jaar gezet.
hang with me ,en dancing on my own (op 4 geloof ik)

avatar van Booyo
Enkele hele gave nummers. Maar de meerderheid doet me helaas helemaal niks. Vind het allemaal een beetje standaard, zou niet misstaan op slam-fm. Helaas heb ik het daar niets mee, en zodoende dus ook niet met de meeste nummers.

Raar dat ik Don't Fucking Tell Me What to Do dan weer een heel vet nummer vind, en ik de eerste ben die het als favoriet aanvinkt.

avatar van NewYorkCityLight
Wel een goed album van Robyn, al ben ik bang dat ik het in de toekomst verder verlaag.

Naar het einde toe worden de nummers steeds slechter. En de laatste 4 vind ik zelfs ongeinspireerd.

Don't Fucking Tell Me What To Do is ook een van mijn favorieten, samen met Time Machine en Love Kills.
Call Your Girlfriend is ook wel noemenswaardig.