Ik moest deze album meerdere luisterbeurten geven, maar dat geeft niets! Ik begin namelijk jazz steeds meer te waarderen en zeker op de manier van Thelonious Monk het aanpakt. Heb wel het idee dat deze jazz behoorlijk sophisticated is en ook wat minder toegankelijk in het begin. Deze plaat bestaat uit vijf lange instrumentale nummers, met vaak een fragmentarisch riedeltje, dat door meerdere instrumenten bespeeld wordt in diverse tempo's. Er wordt er lekker op los gevarieerd. De piano, één van mijn favo-instrumenten doet ook nog een muzikale duit in het zakje, ik vond dit dus na een tijdje echt niet verkeerd!
Briljant (sorry, no pun intended) vond ik trouwens Pannonica. Hoe heerlijk chill klinkt dit nummer. Het thema wordt eerst op een eenvoudige xylofoon (of was is het?) gespeeld en daarna komen de blazers en de piano weer om de hoek. Het is echt een heel mooi ingetogen nummer. Het laatste nummer, Bensha Swing, vond ik ook een hoogtepunt. Wat een goede swingende (de benaming van de track zei het al

) afsluiter is dit geworden.