Krezip - Nothing Less (2000)

Label: WEA

1. All Unsaid (3:07)
  2. Won't Cry (3:14)
  3. Give My Live (3:27)
  4. I Would Stay (3:50)
  5. Protection (2:46)
  6. Why Do I (3:59)
  7. Thought That You Would Be (2:42)
  8. Get It On (3:55)
  9. Everything and More (4:05)
  10. Happy Now (3:39)
  11. I'll Be Gone (2:42)
  12. Let It Go (3:03)
  13. Fine (4:22)
  14. Run Away (0:58)
avatar van miss_gnr
Ik vind dit echt een hele goede cd. Beluister hem regelmatig nog wel eens. 4* vind ik dan ook niet meer dan verdiend.

avatar van douwens
I would stay blijft toch nog steeds een van de beste Nederlandse popsongs van dit decennia. Ik kan het nog steeds meebleiren en ach het was toch een leuk bandje toentertijd.

Pieter Paal
'I would stay' is net zo'n evergreen als 'Sailing' van Rod Stewart of 'Your song' van Elton John. Het is altijd gaaf om te zien en horen dat het publiek tijdens dit nummer keihard gaat juichen en het uit volle borst meezingt.
'Nothing less' is een goed album, maar het album dat hierna komt is net ietsje beter. Een goed album-debuut!

Everything and more is zo'n ontzettend mooi nummer! Beste van Krezip vind ik!

khonnor
Ik ken de CD niet....

hoef hem ook niet te kennen

tienermuziek voor teiners door tieners

en wat is i would stay een walgelijk nummer.... tja, een simpel pianomelodietje en een krolse kat die erover jankt is blijkbaar voldoende om eem hit te scoren

avatar van douwens
Nou beetje overdreven niet, toch vrij weinig mis met dit plaatje. Ok het is geen meesterwerk nee, maar om het tienermuziek voor tienertjes te noemen ligt tegen het denegrerende aan.
Krezip bestaat uit goede muzikanten dat lijkt me een understatement, dus ik vind dat je ze tekort doet, vooral als je een album niet eens kent.

avatar van otherfool
khonnor schreef:
Ik ken de CD niet....

hoef hem ook niet te kennen

tienermuziek voor teiners door tieners

Zozo, stoer hoor!

avatar van douwens
Om bang van te worden.. niet!

avatar van SirNoodle
1,0
volledig afgeknapt op het foeilelijke engels in 'i would stay'... echt niet om aan te horen.

en voor de rest lijkt het allemaal zo'n beetje prefab-achtig... gemaakte rebellie, categorie avril lavigne & co.

ach aardig plaatje en I would Stay is toch wel een leuke meezinger. 3*

@khonnor: Als je de cd had gehoord dan was je opgevallen dat de cd niet alleen nummers zoals I would stay bevat maar ook andere goede platen. Sneu dat je een cd afbrand omdat er een nummer op staat wat toevallig in de top 40 heeft gestaan en omdat je het daarvan kent.

Ik vind het wel een goede plaat!

avatar van Youri
@khonnor: Beetje kort door de bocht als je maar 1 nummer kan. Would I Stay is misschien wel het minste nummer, de rest van deze cd is erg goed.

khonnor
ik heb me toch heel duidelijk uitgedrukt denk ik

1. ik heb niet op dit album gestemd
2. dus heb ik het nooit beluisterd
3. dus interesseert het me niet

duidelijk toch?

enige doel was wereldkundig maken dat ik i would stay zowaar een walgelijk kutnummer vind. saaie pianomelodie, saaie zangmelodie, gebrekkig engels...en toch een grote hit scoren? foute boel hoor...

enne, ik heb hen een keer live gezien op een festival... laten we het er op houden dat ze me niet konden boeien. en das nog zachtjes uitgedrukt.

avatar van Reijersen
Ten tijde van de monsterhit 'I Would Stay' heb ik deze plaat aangeschaft en ik beluister 'm nog regelmatig. Staan een paar heerlijke rocknummers op, maar juist de ballads overtuigen mij. Vaak er mooi.

EVANSHEWSON
SirNoodle schreef:

Mooie term "gemaakte rebellie"

Ik zou het erg onvolwassen prefab bubblegum of zo durven te noemen, in elk geval not my peace of cake;
Zie ook; Avril Lavigne (zoals je al opmerkte), Anouk, Tokyo Hotel en dergelijke, ach.... pffffft

Natuurlijk is het onvolwassen, ik geloof dat ze gemiddeld zo'n 16 waren toen dit album werd opgenomen. Zelf heb ik dit album ook wel gehoord en alhoewel ik het vrij middelmatig vond, heeft het ergens ook wel iets leuk kneuterigs, vooral vanwege het plezier dat de band uitstraalde. Maar dat komt ook wel doordat ik ze eens voor 100 man heb zien optreden nog voordat ze doorbraken (in '99 denk ik, misschien begin '00) en toen maakten ze al een uiterst enthousiaste indruk.

avatar van LucM
Destijds die CD aangekocht vanwege hun monsterhit "I Would Stay" dat ik wel mooi vond en een evergreen is geworden. Hun muziek is niet erg origineel en doet inderdaad puberaal aan (logisch vanwege hun leeftijd), maar heeft wel charme en de stemmen vind ik mooi, vooral in de ballades.
Nadien niets meer gekocht van hen, er is geen ontwikkeling in hun muziek en ze blijven zichzelf kopiëren en in het bijzonder hun hit "I Would Stay".

avatar van Lexicon Devil
SirNoodle schreef:

Ik kan het niet beter verwoorden.

tangmaster
Laatst 2 x gehoord bij een vriend die hopeloos fan is van dit album.
Maar sorry ik kan hier echt niets mee, op sommige momenten werkt het zelfs op m'n zenuwen. Nee dit komt mijn platen kast niet in.

Een geweldige CD! Lekker pop/rock, geweldige stem en gewoon een van de beste NLse bands ever!

avatar van RogerV
Vreselijk overhypete band destijds. Werden door pers op handen gedragen vanwege een hoge schattigheidsfactor want verder was het behoorlijke 13 in een dozijn muziek.

Slecht waren ze ook niet maar het is niet vreemd dat Nederland nooit grote bands krijgt wanneer alle energie steeds in zoiets wordt gestoken.

avatar van PEN15
Ik vind het zelfs nog erger, I would stay ging als nagels over een schoolbord door me heen, kattengejank, nog minder dan het gemiddelde J-POP gekrijs. Helaas was dat zo commercieel dat je er 4 biljoen remixen van had en het 54 keer per dag op de radio kwam. I would stay was een liedje waar ik totaal niet tegen kon. Als we ergens in de kantine zaten en dit liedje kwam op de radio daar, dan ging ik nog liever weer aan de slag ook al was ik dringend aan rust toe. Wat moet ik anders, mijn gehoor gaan afdekken? Mijn collegae zullen ook destijds gedacht hebben, wat is dat voor een rare kwibus. Hij gaat zomaar ineens weg?

16 jaar of niet, als je graag in het Engels wilt zingen zul je op je uitspraak moeten oefenen, je moet er toch niet aan denken dat we onze reputatie te grabbel gooien met deze kromme Nederlandse accenten. We hebben altijd de reputatie gehad van meest accentloos Engels, maar tegenwoordig zijn we dat al lang kwijt. Ik heb kroatische bands gehoord waar het engels veel beter klinkt.

Elke keer als er van zo'n radiozender dit soort nummers door je strot werden gedouwd heb ik inderdaad ook aan mezelf getwijfeld dat ik de enige was die graag wilde dat ik doof was geboren als I would stay te horen was. Gelukkig heb ik destijds een hoop mensen gesproken die die mening deelden. Zelfs een paar duitsers die deze muziek blijkbaar in hun eigen land ook konden horen . Als ik ergens op de rand van een flatgebouw sta en je draait I would stay voor mij, dan spring ik daar met een snoekduik van af!! (en dan steek in mijn vingers in mijn oren)

Father McKenzie
Véél erger dan dit kan niet, vind ik ook....

avatar van Shelter
zoooo slecht vind ik ze ook alweer niet, wat een overdreven gedoe zeg. Goed zijn ze niet, maar echt shit lijkt me ook niet.
veel erger dan dit kan zeker weten wel.... kijk maar naar Di-rect das pas een kutband.

the x
PEN15 schreef:

Wat kan ik mij ergeren aan de mensen die alles wat naar het commerciele neigt en wat nederlands is afkraken. Ok, de engelse uitspraak is niet perfect, maar je kan mij niet vertellen dat je dit zo verschrikkelijk vind. Het zit allemaal prima in elkaar (behalve de uitspraak) en is gewoon een prima pop liedje. Ik ben ook geen fan er van maar ga dit niet in de grond boren omdat het commercieel en nederlands is, dat wil ik niet eens want het is gewoon een prima nummer voor een nederlandse band. de reactie die jij geeft vind ik ver overdreven en pas eerder bij het kaliber zanger rinus.

avatar van LucM
Dit album heb ik al een tijd niet meer gedraaid, het blijkt geen lange houdbaarheid te hebben en Krezip kun je een kruising noemen van Anouk en K's Choice.
Natuurlijk is hun Engels verre van perfect (wat wil je met 16-jarigen?) maar anderzijds vind ik het wel charmant en oprecht klinken en deze band heeft nog enigszins gevoel voor melodie en zingen kunnen ze. Daar kan ik nog enige sympathie voor opbrengen. Iets wat ik niet kan zeggen bij bv. Di-Rect en vooral Kane.

avatar van PEN15
Ik wilde eigenlijk wat van mijn uitspraak intrekken, maar mijn bericht is al aangehaald. Ik wil niemand uitdagen, het is een pure frustratie dat me vooral tussen 2000 en 2003 op de pijnbank legde. Ik doel ook op I would stay in het bijzonder. Voor mij persoonlijk is er geen erger nummer ooit gemaakt dat me zo martelde als deze, dus hierbij even de belofte dat ik in geen ander topic of album beoordeling fans van een band ga uitdagen. Gelukkig voor julile allemaal goed werk, maar ik ren echt de kamer uit.

avatar van Slowgaze
1,0
Nochtans kunnen 16-jarigen ook volwassen muziek maken. Net zoals je op je twintigste nog puberale muziek kunt maken. Wat dat betreft is Krezip consequent, het blijft puberaal, emo-gevoelens in liedjes die of schreeuwen "Kijk mij eens stoer zijn" of "Kijk mij eens integer zijn". En geveinsde integriteit schreeuwen werkt al helemaal niet.
Schamen ze zich nou zelf niet voor hun teksten?

Berichten die teveel op de man gingen verwijderd.

Hoorde I would stay toevallig weer. In 2000 vond ik het een mooi nummer, in die zomer kregen ze er veel zalen mee plat. Ik trok het beter dan Bernal.

Maar ik vind het zeker geen evergreen. Kan het nummer niet meer aanhoren. Het slechte Engels viel me later pas echt goed op (nee, if I kud), maar vooral de langdradige and 'aaaaahhhhh wanna tell you' stukken gaan me nu door merg en been.