Simply Red - Stretched & Reconstructed (2004)

Alternatieve titel: 12" & Remixes

Dance
Label: Warner Bros.

1. Fairground [Extended Single Mix] (5:33)
  2. Holding Back the Years [12'' Original Extended Version] (5:41)
  3. It's Only Love [Valentine Mix] (5:46)
  4. The Right Thing [12" Original Extended Version] (5:34)
  5. Ain't That a Lot of Love [Club 69 Underground Dub Mix] (6:36)
  6. Money's Too Tight [To Mention) (Fire Island Dub] (7:24)
  7. Jericho [Long Version] (6:01)
  8. Come to My Aid [12" Original Extended Version] (5:03)
  9. Thrill Me [Masters at Work House Mix] (5:26)
  10. Your Eyes [Ignorants Remix] (4:41)
  11. Love Has Said Goodbye Again [Rae and Christian Mix] (5:14)
  12. Ghetto Girl [Blood and Fire Sound System Mix] (3:44)
  13. Angel [Mousse T's Mix] (4:09)
avatar van IntoMusic
Ik ben niet zo van de remix-albums, maar vind deze toch wel geslaagd. Vooral Right Thing, Jericho, Thrill me en Money's Too Thight zijn lekkere mixes. Voor de rest gewoon lekker voor in de auto of trein.

avatar van pureshores
het zijn meer extended versions en een paar stevige clubstampers , de Mousse T remix van Angel is wel leuk in zijn eenvoud

In de jaren '80 had popgroep Simply Red succes in het 12" circuit met een aantal voortreffelijke extended versions, net als bijvoorbeeld Talk Talk. Op deze verzamelaar vind je er een aantal van terug + een aantal remixen van later. Gelukkig zit daar dan wel weer een remix bij van Masters at Work.
Let in de tracklist dus vooral op de originele 12-inches. Erg goed zijn bijvoorbeeld The Right Thing, Jericho & Come to My Aid. Jammer dat hier de dub versie op staat van de geweldige 12" van Money's Too Tight (To Mention), hoewel ook deze mix goed is. Toch zeker de moeite waard.

avatar van pureshores
wel grappig, die Masters at Work house mix is gewoon een b-boy ritme, foutje van de persfabriek of drukker??? Is er uberhaupt een masters at work house remix? Op de originele 12" staan naast de albumversie alleen een live mix en een Nellee Hooper remix

Het zwaktebod op deze leuke verzamelaar zijn nummers 9 t/m 11 omdat dat ook mindere tracks zijn dan de 80's nummers naar mijn mening. Maar zo blijft er altijd wat (bijv die nrs hadden leuk vervangen kunnen worden door A new flame/Remembering the first time en Never never love)

Meen je dat nou? Niet van Masters At Work? Zelfs op Discogs staat dat niet vermeld. Nu moet ik zeggen dat ik van dit album met name die oude mixen dus draai, ik zal 'm dus nog eens op zetten.
Overigens heb je groot gelijk: Simply Red na de 80's is een stuk minder, zeker op 12"-mix / remix gebied.

avatar van pureshores
Heb hem vanavond nog eens gedraaid. Het kan wel van MAW zijn maar het is geen house mix en het lijkt ontzettend op de album versie. En MAW staan bekend om hun groteske verbouwingen
En moet mezelf even op de vingers tikken: bedoelde tracks 10 en 11 als zwakkelingen.
Ghetto girl (Blood and Fire Sound System mix) zet Mick Hucknall in een zweterige nachtelijke rieten tent op Jamaica in een ganja damp, deze remix transformeert een kabbelend origineel naar een monster dancehall track, toch heel knap gedaan.
Maar Your eyes had met gemak door (tik 2 op de vingers) vervangen kunnen worden door de grote afwezige: Something got me started

avatar van IntoMusic
Ik dacht al , Thrill me vind ik absoluut bij één van de betere tracks horen. Door jullie toch ook weer eens gedraaid en zoals ik eerder had gemeld, houd ik normaal gesproken niet van het remix-concept en hoor ik liever het origineel. Dit album blijft nog steeds lekker met hier en daar wat dipjes...

avatar van pureshores
zo-laatste onderzoek klaar-er zijn toch wel Masters At Work remixes, alleen promo

Simply Red - Thrill Me (Vinyl) at Discogs

@Intomusic wat zijn naar jouw mening de dipjes?

Grappig dat dit album toch vrij bekend is aangezien het maar low profile aandacht kreeg (heb het uit een aanbiedingrek van de FRS ooit gevist)

avatar van IntoMusic
Schrik niet , maar track 1 (originele versie vind ik ook ruk), 10 en 11 inderdaad met ook 14.

pureshores schreef:

Het is een Nederlandse uitgave en daarom hier ooit vrij goed te krijgen. Op bijvoorbeeld de marketplace van Amazon doet 'ie nu bijvoorbeeld 86 Pond...

Onlangs een cd ontdekt genaamd 12" ers uit '87 van Japanse makelij.
En sinds vandaag in mijn bezit,het gaat om enkel de mixes van Picture Book en één track van Men And Woman.Meer mijn ding dan deze uit 2004.

Tracklist:
Open Up The Red Box (12" Mix) 4:20
The Right Thing (Extended Version) 5:36

Wel spijtig dat Red Box geen 6:24 duurt zoals op Picture Book

avatar van pureshores
Vandaag weer geluisterd, wordt steeds lyrischer over Come to my aid-een nummer wat ik blijkbaar in de pubertijd nooit heb opgemerkt