Scorpions - In Trance (1975)

West-Duitsland
Label: RCA

1. Dark Lady (3:25)
  2. In Trance (4:42)
  3. Life's Like a River (3:50)
  4. Top of the Bill (3:22)
  5. Living and Dying (3:18)
  6. Robot Man (2:42)
  7. Evening Wind (5:02)
  8. Sun in My Hand (4:20)
  9. Longing for Fire (2:42)
  10. Night Lights (3:14)
avatar van lennert
Hey, ik bleek deze gewoon op LP (inclusief borst en tepel op de cover) te hebben en tien jaar geleden nog best veel geluisterd te hebben. Dark Lady was toen nog een behoorlijke verrassing, omdat ik niet aan deze zang gewend was (kende alleen de hits) totdat bleek dat het hier ook ging om Roth in plaats van Meine. De verschillen qua composities zijn wel duidelijk. Roth heeft nog steeds de meer bluesy en psychedelische klanken, terwijl de Meine en Schenker songs meer richting de hardrock/vroege heavy metal gaan. De combinatie werkt echter nog behoorlijk goed.

Zo'n song als Evening Wind heeft een dreigende openingsriff en erg mooi gitaarwerk. Beetje Black Sabbath-light. Dark Lady heeft een fantastische krijsende Meine. In Trance is een van de betere balladesque tracks van de band uit de vroege jaren. Top Of The Bill, Living And Dying en Robot Man rocken heerlijk en Longing For Fire heeft wederom fantastische baslijnen.

Hoeveel charme de voorgangers ook hebben, In Trance is het eerste album dat echt klopt. Een vroege heavy metal-klassieker en het bewijs dat er buiten het Verenigd Koninkrijk toen al genoeg moois op heavy gebied gebeurde. De teksten en het accent vergeef ik ze hier maar even.

Voorlopige tussenstand:
1. In Trance
2. Lonesome Crow
3. Fly To The Rainbow

avatar van RuudC
Wauw! Wat een vervolg! Ik rekende wel op progressie, maar zo goed had ik niet verwacht. De inconsistentie van het vorige album is helemaal weg. Meine. Schenker en Roth hebben een prachtige balans gevonden tussen de lekker scheurende hardrock en de fijnere psychedelica. Dit geluid doet me heel erg denken aan Manilla Road, dat pas vijf jaar hierna zal debuteren. Ik durf zelfs te zeggen dat Dark Lady een proto speed metal anthem is. Heerlijke vibe en gitaarwerk om van te smullen. Helaas wel meteen het hoogtepunt van dit album, maar dat wat volgt, smaakt ook erg lekker. Het gitaarwerk is goed. Meine begint nu eindelijk goed te zingen en ook Roth kan ik achter de microfoon wel goed hebben. In Trance is een leuke, energieke plaat waar het helemaal goed voelt.

Tussenstand:
1. In Trance