The Black Eyed Peas - The Beginning (2010)

Dance / Pop
Label: Interscope

1. The Time (Dirty Bit) (5:08)
  2. Light Up the Night (4:21)
  3. Love You Long Time (3:45)
  4. XOXOXO (3:45)
  5. Someday (4:33)
  6. Whenever (3:16)
  7. Fashion Beats (5:20)
  8. Don't Stop the Party (6:07)
  9. Do It Like This (5:29)
  10. The Best One Yet (The Boy) (4:25)
  11. Just Can't Get Enough (3:39)
  12. Play It Loud (4:21)
  13. The Situation * (3:46)
  14. The Coming * (4:19)
  15. Own It * (3:13)
  16. Everything Wonderful * (4:03)

met David Guetta

17. Phenomenon * (3:40)
  18. Take It Off * (4:02)
  19. Boom Boom Pow * (4:11)
  20. I Gotta Feeling * (4:49)
  21. Meet Me Halfway * (4:44)
  22. Imma Be * (4:17)
  23. Rock That Body * (4:32)
avatar van Bert Wasbeer
Ik ga niet stemmen maar heb slechts een vraagje: waarom zijn alle grote rap/hiphopnamen (groot in commerciele zin, niet in muzikale waarde oid) ineens zo geïnteresseerd in eurohouse?

avatar van niels94
Omdat het geld blijkt op te leveren.

avatar van lovegun
Arrie schreef:

Wat hij zichzelf aandoet? Lijkt me duidelijk dat hij het zichzelf aandoet dat ie heel veel geld verdient.

ik neem aan dat ze in hun Elephant/Monkey business periode ook meer dan genoeg verdiende
en toen scoorde ze ook hit na hit, ze hebben al dat gesample van oude nummers en die simpele beats niet nodig om geld te verdienen

(ik kan het nu ook fout hebben, ik weet niet hoe het gaat in de muziekindustrie)

Wat een drama zeg...
Omdat will.i.am het ergens hiphop durft te noemen heb ik dit besproken voor Hiphopleeft, maar ook als pop of wat dan ook stelt het niets voor.

The-Batman
Dit vind ik een heel vermakkelijk album.

1,0
Ik vind het heel erg spijtig dat The Black Eyed Peas met dit genre zijn voortgegaan, Will.I.Am vertelde dat dit iets vernieuwend zou zijn, maar het is gewoonweg hetzelfde als het vorige album.. Uitmelken noem ik dat.

Vroeger maakte ze tenminste echte hip-hop, een voorbeeldje : Where Is The Love vond ik een prachtig nummer. Het ging over dat de wereld niet meer goed 'functioneerde' en dat niemand meer om elkaar gaf, een goede weergave van realiteit. De teksten, als je die leest, die betekende echt veel..

Nu, een paar losse zinnen die geen inhoud hebben..
Maar ja, iedereen past zich aan zeker, om geld te verdienen, en dus commercieel te gaan. Ze besteden nu meer tijd aan hun videoclips, die zijn precies belangrijker.

Conclusie : Ze zwakken af met het album, dit zou beter The End heten. Ze moeten zich echt herpakken, want op deze manier zullen ze niet meer verder geraken.

avatar van ni slecht
en dit is nog maar het begin..

Aaronvl schreef:

Ik denk dat ze lekker door zullen gaan, het gaat prima zo voor hen, lekker veel geld verdienen.

The-Batman
ni slecht schreef:
en dit is nog maar het begin..

Altijd zo negatief hier!! Gewoon een lekker album!!

avatar van MJ_DA_MAN
Jij zelf kent geen muziek die je minder vindt?

avatar van Gloeilamp
0,5
Ik verlaag mijn stem.
wat een teleurstelling.
Ik hoopte op een beter album dan The END maar deze is minstens zo slecht,
en dan die eerste single The Time, wat een vreselijk raar nummer.
en staan er op die bonus disc, alleen maar oude nummers?

niels94 schreef:

Ja, ik denk het ook .. Velen geven toe aan het geld, en denken niet meer aan hun teksten, alles geven ze er voor op.. Dat is enorm spijtig, alles wordt gecommercialiseerd

avatar van lovegun
1,0
Toch nog maar een 1 voor de Blondie ripoff (Fashion Beats)

lovegun schreef:

Zonder de samples is het helemaal niks meer.

avatar van Robbie Keane
Dirty Bit is gewoon een dikke club knaller.
Als je die kut vind en alleen op je MP3 speler onderweg naar je werk in de metro heb gehoord dan snap ik dat je het matig vind.
Maar dan doe je iets fout

avatar van HannahMontana
iets minder goed dan de andere cd's , maar wel tof
mijn favo's? xoxoxo, the time,

avatar van Gloeilamp
0,5
HannahMontana schreef:
iets minder goed dan de andere cd's , maar wel tof
mijn favo's? xoxoxo, the time,

Behoorlijk wat minder dan de eerdere cd's

Alex Van Der Hulst van OOR heeft het waarschijnlijk goed begrepen.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Daarstraks voor het eerst (!) de videoclip van "The Time" gezien. Ik wist al langer dat Fergie niet bepaald de meest begenadigde zangeres ter wereld is, maar blijkbaar is will.i.am dit keer vergeten om de autotune aan te zetten - wat ze daar in de eerste strofe "presteert", klinkt namelijk wel zèèr vals. *huivert*

avatar van Robbie Keane
Ja en Fergie verandert in blokjes, dat is ook zonde

avatar van Joren999
kaztor schreef:
Alex Van Der Hulst van OOR heeft het waarschijnlijk goed begrepen.
Oei ja, die recensie was niet kritisch, die was gewoon vernietigend. In die 2 jaar dat ik abonnement heb ik ze zo nog niet gezien...

Ik ga dit niet beluisteren, heb ik ook helemaal geen behoefte, dus ik kan niet zeggen of ik het ermee eens ben of niet.

avatar van joeri_musicfreak
op welk album zit time of my life ?

avatar van Arrie
Dat is het eerste nummer op dit album: The Time (Dirty Bit)

avatar van Snoeperd
@joeri_musicfreak

Op dit album:

Dirty Dancing - Time Of My ...

Althans het nog enigszins mooie nummer, de verkrachting staat hier op.

avatar van niels94
Ik vind het origineel ook niks

avatar van catdog
Blijf het zonde vinden dat Fergie zich tot dit niveau verlaagd. Het is duidelijk dat haar talenten elders liggen: KLIK. Ook het concept heeft Fergie zelf bedacht.

avatar van BB King
om te huilen en het leek allemaal zoveel belovend ten tijde van Elephunk.

avatar van joeri_musicfreak
hoe kwam je daarbij dan ?

avatar van BB King
toen was het nog een fijn mengsel van R&B, Pop en Rock. Nu is de sound volledig doordrengt met eurohouse of iets dergelijks.