Yelawolf - Trunk Muzik 0-60 (2010)

Label: Interscope

1. Get the Fuck Up! (3:03)
  2. Daddy's Lambo (3:47)
  3. That's What We on Now (4:42)
  4. I Just Wanna Party (5:12)

met Gucci Mane

met Rittz

8. Good to Go (3:38)

met Bun B

9. Marijuana (2:59)
  10. Love Is Not Enough (3:44)
  11. I Wish (4:22)

met Raekwon

12. Trunk Muzik (3:41)
avatar van flow natural
Twee a la kid rock tracks "get the fuck up" en "marijuana".
Beide zijn goed alleen dat marijuana geschreeuw irriteerd wel.

Track drie vind ik de minste terwijl de andere nummers zeker goed zijn.
Zijn freestyles mochten eventueel nog als bonus materiaal erop staan :d.
Bijvoorbeeld die freestyle op "aint going out like that" van Cypress hill.

avatar van TheLegacy
Deze man is getekend bij Shady Records, hij heeft me nog niet echt gepakt maar ik vind het toch interessant.

avatar van Game
Ik vind het eigenlijk wel een leuke rapper. Hij heeft vrij harde beats en een apart stemgeluid.

avatar van TheLegacy
Daar ben ik het mee eens, maar ik ben benieuwd of echt een volwaardig studioalbum mij kan boeien.

avatar van InnerFreedomInt
Wel als dat onder contract is bij shady records!!

avatar van Anne Maaike
Ik vind dit maar een middelmatig album. Ik hoop dat hij bij Shady Records wat meer laat zien. Hij heeft best een fijn stemgeluid.

De Schaafkaas
I Just Wanna Party klinkt erg vermakelijk, maar verder dan 5 tracks van de beste man kwam ik niet... Hij klinkt erg eentonig en 'standaard'. Ik begrijp wel waarom hij bij Shady Records/Interscope getekend is, aangezien hij een duidelijke toevoeging is aan het label wat betreft het bereiken van doelgroepen.

avatar van flow natural
De man weet zeker mijn aandacht te trekken,het is begonnen met die freestyles geloof ik.
Zeker een aparte flow vind ik,kan ook andere flows gebruiken en zijn southern trashi accent en taaltje en aggressieve rapstijl maken het allemaal speciaal.

De cd is zeker wel goed en ben benieuw naar ander werk.
In ieder geval de inhoud qua teksten zijn in ieder geval interessante dan in de tijd kid rock nog rap rock maakte

avatar van idioot2
Pop the Trunk is verreweg het beste nummer. Een echte banger!!!

avatar van Delars
Pff.. Pop The Trunk is een vieze track.
Wat een featuring van Ritzz The Rapper trouwens

avatar van Yestsida
Zoals bij velen was dit mijn introductie tot Yelawolf.

Toen Eminem begin 2011 het nieuws naar buiten bracht dat hij Slaughterhouse en Yelawolf getekend had en zij bij het tijdsperk van Shady 2.0 gingen horen was ik nog niet bekend met deze rapper uit Alabama. Buiten een (prima) refrein dat hij verzorgde op I Run van Slim Thug denk ik niet dat ik hem al eens gehoord had, snel ging ik achter dit project aan.

Initieel kon Yelawolf mij niet boeien en ik vond hem vrij matige muziek maken, doorheen de jaren is mijn perceptie sterk geëvolueerd. Trunk Muzik 0-60 is een EP (uitgebracht door onder andere Interscope Records) dat een retail re-release is van zijn mixtape Trunk Muzik dat eerder in 2010 gratis het daglicht zag, een tape dat me onbekend is. De titeltrack, Good to Go, Pop the Trunk, Box Chevy 3, I Wish en Love Is Not Enough waren al op de oorspronkelijke versie te vinden, de rest is effectief voor deze EP gemaakt.

Yelawolf laat hier al goed horen dat er verschillende kanten aan hem zijn als artiest. Hij is een onbeschaamde Hillbilly/Redneck en That's What We on Now is hier een schoolvoorbeeld van, op I Just Wanna Party laat hij horen een feestbeest te zijn dat niet vies is van drank en drugs, op Billy Crystal vertelt hij over het titulair personage wat een fictieve drugdealer is en laat hij horen een begenadigd verhalenverteller te zijn, zijn voorliefde van Rock neemt de overhand op Marijuana, hij stelt zich kwetsbaar op over een op de klippen gelopen relatie op Love Is Not Enough en verzekert hij iedereen wel degelijk een plaats in Hip Hop te hebben op I Wish.
Wat voor soort nummer hij ook maakt, het klinkt authentiek en laat horen een rapper te zijn die een plaat van veel variatie kan verzorgen.

Daddy's Lambo en Pop the Trunk zijn uiteraard onvervalste klassieker die wat mij betreft nog steeds tot het summum van de discografie van Yelawolf horen. Box Chevy 3 moet hier niet veel voor onder doen en bevat een uitstekende gastbijdrage van Rittz (the Rapper)... wat een leuk duo waren zij toch!
De overige nummers zijn van een klasse lager maar nog steeds gewoon goed. Get the Fuck Up! doet me het minste, vage productie en een raar refrein. Marijuana zal door de harde Rock-achtige beat ook nooit een favoriet worden.

Trunk Muzik (en 0-60?) heeft ervoor gezorgd dat Eminem zijn interesse gewekt was en Yelawolf zo een contract bij Shady Records aangeboden kreeg.

avatar van Juul1998B
Pop the trunk