Dinosaur Jr - Where You Been (1993)

Label: Blanco Y Negro

1. Out There (5:52)
  2. Start Choppin (5:39)
  3. What Else Is New (5:09)
  4. On the Way (3:27)
  5. Not the Same (6:00)
  6. Get Me (5:50)
  7. Drawerings (4:49)
  8. Hide (4:11)
  9. Goin Home (4:14)
  10. I Ain't Sayin (2:27)
Beste CD van dinosaur jr !!op de eerste cd,s staan simpelweg niet zoveel en goed geproduceerde nummers. op vooral de eesrte vier nummers van deze cd zijn kwa gitaarspel om kippevel van te krijgen.....

In ieder de geval de meest toegankelijke van Dinosaur Jr tot nu toe. Going Home en Not The Same zijn mooie, akoestische intermezzo's tussen die gierende gitaren. Met als hoogtepunt What Else Is New.

Bob Cremers
Goede muziek een beetje drukjes.

avatar van UmmaGumma 44
Wat een heerlijke cd, met name de onvervalste geluiden van Start Chopin', waar een stem in zit alsof de zanger wel heel verveeld is... ondanks dat een fantastisch nummer dat ik een jaar of 10 geleden grijs heb gedraaid!

Start choppin' is mijn favoriet van de band, maar nit the same is ook een geweldig nummer. beste plaat dit!

avatar van mathias
Wervelende plaat van Dinosaur Jr., die een soort van speelsheid over zich heen heeft die ik bij bijvoorbeeld Suede ook terug vind. Niet dat dit album veel gemeen heeft met Suede, maar ergens hebben ze alletwee dat bepaalde randje rond hun muziek, waardoor ik ze wel met elkaar associeer. Ook de versie met drie bonustracks is zeker de moeite waard. Toch ligt het hart van de plaat voor mij vooraan, bij de eerste vier nummers, die werkelijk te subliem voor woorden zijn (zoals ook Sterling opmerkte). Het vervolg is iets minder, maar nog altijd ruimschoots voldoende voor een dikke 4*

AC/DC
Goed album voor mij niet hun beste maar er staan een paar leuke nummers op zoals start choppin', what els is new, drawerings. Ik vind dat de hoes ook iets heeft. ( ik ga er vrijdag naar kijken op pukkelpop )

avatar van jellorum
ik heb deze met 3 extra nummers erbij waaronder een magistrale live-versie van what else is new die bijna 11 min duurt
misscchien hun beste maar ik twijfel nog tussen deze en you're living all over me

AC/DC
Nog wat beluisterd en eigenlijk is het toch een prachtige plaat met vooral get me die ik nu ook al enkele keren goed beluisterd heb.
ik verhoog naar 4

skyline
Dit is de enige die ik heb en ik vind hem geweldig. Welke is dan de grootste aanrader om mee door te gaan?
Youre living.....?

avatar van fatima
Ja. Gewoon ja. En dan Bug.

avatar van Lexicon Devil
Hoppa.....wat een solo's.....tjezus hoe doet ie man het, bijna geen solo klinkt gedwongen of past niet bij het nummer. Ook erg leuk die octaaf verhogingen van de vocals. Ook de set-ups van de tracks is fenomenaal, rustig wanneer het hoort en snoeihard wanneer het moet.
Start Chopping, On The Way, Out There en Hide zijn hier voorbeelden van.

Maar mens....wat een solo's

avatar van jellorum
Dit week-end nog eens met volume op 10 geluisterd....al bij al uitstekende plaat die in het begin wat sterker is maar nergens onder de maat is...
Minder rauw dan de voorgangers en misschien wel het laatste interessante album van Dinosaur Jr.
Zoals eerder al gezegd, die live-versie van What Else is New rules!!

avatar van dj maus
Alles is hieronder geloof ik al gezegd.

Briljante plaat. Briljante comeback ook, na twee matige platen.

avatar van ðe waan
Nadat altijd meer werd beweerd dat de "vroege" Dinosaur Jr zo veel beter was, heb ik You're living... en Bug ook aangeschaft, maar Where you been blijft toch mijn absolute favoriet.

Volgens mij de enige plaat die er voor zorgt dat ik al binnen drie seconden het kippenvel op mijn armen heb staan. Wat een zalig gitaarwerk, wat een solo's en wat een heerlijk desolate sfeer. En op deze plaat komt het door de meer heldere productie toch allemaal wat beter uit de verf dan op de eerdere (en ook zeker niet slechte) albums.

Enig minpuntje is dat het op het eind iets inzakt. Daarom ook niet de volle mep.

avatar van vins75
J. Mascis is de enige persoon op aarde die van mij een liedje mag beginnen met een gitaarsolo!

avatar van fatima
Van mij ook. En hij mag er het hele nummer mee doorgaan.

Ook de meester van de perfecte pop song(zie Sebadoh), vaak gemixt met een flinke lading feeback.

hoezo, zie sebadoh?

dj maus schreef:
hoezo, zie sebadoh?

Dat gaat meer de poprichting in, en daarin blinkt Barlow's talent voor een goede/geweldige popsong te schrijven nog veel meer uit .

avatar van itchy
Mascis speelt niet in Sebadoh (als je dat bedoelt).
En Barlow zat ten tijde van deze plaat niet meer in Dinosaur (als je dat bedoelt).
Anyhow, er klopt iets niet

Dat bedoel ik.

itchy schreef:
Mascis speelt niet in Sebadoh (als je dat bedoelt).
Anyhow, er klopt iets niet

Dat bedoelde ik niet maar het was een wat verkeerd geplaatse opmerking .
Mijn exuses

avatar van Obscure Thing
van de ze ken ik alleen "Out There". echt een prachtig nummer.
ik heb Bug en Your living al, maar deze lijkt me ook zeker de moeite waard.

avatar van gemaster
Ietwat conventioneler dan de vroegere Dinosaur Jr. Ik vind het ook wat minder goed, maar dit is nog steeds een uitstekend album. Het gitaarspel lijkt wel van een andere planeet. Zo ongedwongen, maar ook zó goed. Binnenkort maar eens het laatste album van de heren luisteren en dan heb ik het relevante gedeelte van deze fantastische band wel gehad.

avatar van Chungking
gemaster schreef:

Eens. Een goed album met nog altijd superieur gitaarwerk, maar met naar Dinosaur Jr. normen verdacht veel single-potentieel. Het is dus allemaal wat rustiger (braver?) dan in voorgangers als You're living... en Bug, ik vind deze plaat dan ook duidelijk minder goed dan deze twee, maar aan de andere kant is dit voor veel mensen misschien net wel de beste introductie tot deze groep omdat het wat lichter verteerbaar is.

Na deze plaat werd het allemaal minder interessant met deze groep... totdat Lou Barlow terugkeerde, en ze met Beyond opnieuw een absolute topper afleverden (na 10 jaar stilte), en mijn favoriet Dinosaur plaat na You're living.

avatar van Schizophrenia
Chungking schreef:

Je vergeet de drummer Murph te noemen

avatar van steven
dat heeeeele zeurderige Get Me met die meesterlijke gitaarsolo's , is toch wel een vreselijk mooi liedje .........

avatar van Chungking
Schizophrenia schreef:

Je vergeet de drummer Murph te noemen

Ach, ja, drummers... Gewoon wat op een cimbaal staan rammen achteraan, dat kan toch iedereen.

Nee je hebt gelijk hoor, ik doe de mens onrecht aan.

avatar van dj maus
Mascis zelf drumt toch ook best aardig...