Beady Eye - Different Gear, Still Speeding (2011)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Four Letter Word (4:17)
  2. Millionaire (3:19)
  3. The Roller (3:34)
  4. Beatles and Stones (2:56)
  5. Wind Up Dream (3:27)
  6. Bring the Light (3:39)
  7. For Anyone (2:15)
  8. Kill for a Dream (4:39)
  9. Standing on the Edge of the Noise (2:52)
  10. Wigwam (6:39)
  11. Three Ring Circus (3:09)
  12. The Beat Goes On (4:45)
  13. The Morning Son (6:03)
  14. Man of Misery * (2:36)
  15. Sons of the Stage * (4:38)
  16. World Outside My Room * (4:20)
avatar van Gloom
Kben benieuwd. Kvond de eerste single "Bring the Light" in begin maar saai, maar ik kan hem ondertussen wel apprecieren.

avatar van Robbie Keane
Doet me soms erg sterk denken aan Oasis, dit bandje. de 1e single heb ik gehoord... die miste toch iets...
Ben wel benieuwd naar de rest.
Vrij aardige debuut single al met al

avatar van starsailor
Single vind ik ronduit matig, echter het b-kantje Sons of the Stage is echt weergaloos!!

Inderdaad zeg!
Ik denk dat als ze nog een songwriter met kwaliteit die bij kans ook nog weergaloos gitaar speelt weten te strikken dat ze best ver kunnen komen.

Inderdaad zeg!

Ik denk dat je de rol van Andy Bell onderschat. Deze man heeft goede muziek gemaakt met voornamelijk Ride (en Hurricane #1).

Ik moest lachen =D

starsailor schreef:

Dat is trouwens een cover

Dat is trouwens een cover

Tsja...dat is idd. een dompertje. Wist ik niet

avatar van Robbie Keane
Sorry als ik het nu voor je heb verpest

op nme.com is er een snippet te horen en te zien van een nieuwe nummer!

avatar van Thuurke
Leuk bandje, jammer dat ze een gitarist missen die ook de songteksen schrijft. Ik weet er nog wel een en die heeft nu toch geen werk. Daarnaast moeten ze de bandnaam veranderen. Suggesties?

Cd is wel geproduceerd door Steve Lillywhite, bekend van U2, Simple Minds, Pogues, Peter Gabriel, Talking Heads, Rolling Stones, etc dus dat belooft wel wat.

avatar van lowieke
Hmmm ik vind het natuurlijk 4 keer niks vergeleken met Oasis. Maar stiekem is bring the light toch wel leuk...

Thuurke schreef:
Leuk bandje, jammer dat ze een gitarist missen die ook de songteksen schrijft.

Andy Bell (musician) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van Thuurke
Ja, je gaat toch niet zeggen dat de songteksten van Bring The Light beter zijn dan van een willekeurig B-kant nummer dat geschreven is door Noel Gallagher.

Thuurke schreef:

Nee, dat zeg ik niet, even voorop gesteld, dat Noel niet alleen maar briljante teksten uitpoept.
Verder vind ik dat goede nummers niet per definitie uit goede teksten moet bestaan.

Ik wil hiermee aantonen dat Andy Bell geen prutser is en men eerst maar eens moet afwachten wat dit album straks brengt voordat men de boel bij voorbaat al afserveerd.
Overigens vind ik Bring the Light een matig nummer, maar dat had ik hier al gezegd...

Bring the light...Ligt eraan hoe je er tegen aan kijkt. Het is zeker geen briljant nummer, niet eens een hele goede nummer. Het is wel een lekkere feelgood song, old school jaren 50 rock & roll. Dat vind ik dan weer heerlijk om naar te luisteren. De Jerry Lee Lewis piano, de Motown vocalen van de meiden, de tempo, het past eigenlijk helemaal bij Liam, just rock & roll, having fun.

avatar van Thuurke
Wie speelt dan de piano op Bring The Light: Ian Stewart, Nicky Hopkins, die zijn beiden allang dood.

Inmiddels heb ik de '30 seconden' clipjes al veelvuldig beluisterd. Mijn verwachting was vantevoren niet erg hoog, maar inmiddels (okay, na aanleiding van hele korte fragmenten) kijk ik erg uit naar de release. Vooral 'Four Letter Word' kan wel eens een gigant worden.

avatar van lowieke
Four letter word is nu ook uitgebracht, vind het wederom niet heel denderend.

avatar van tevelenco
Ik ben toch wel wat teleurgesteld door de wat slappe single "bring the light".
Had er toch wel wat meer van verwacht.
De B-kant "sons on the stage"vind ik daarintegen wel erg goed.
En bezit een veel ruigere sound en veel meer bravoure.
Iets wat we toch wel gewend waren van deze rockers.
Die B-kant maakt me dan ook erg nieuwsgierig naar de andere songs...........

2e single Four letter word vind ik daarentegen wel een sterk nummer. Een goede refrein/chorus ontbreekt er naar mijn mening, dat zal uiteindelijk het grote verschil zijn met Oasis. Noel Gallagher heeft het talent om melodieuze catchy hooks te schrijven terwijl Liam, Andy en Gem wel een goede nummer kunnen schrijven maar het niet weten af te maken met een killer refrein.

avatar van Robbie Keane
Ja maar na 12 bier klink ik bij de karaoke net zoals Liam.

avatar van Tha)Sven
Toch verwacht ik dat deze band enorm gehyped gaat worden.

avatar van Robbie Keane
Ik zou ook niet weten waarom niet

The Roller is te horen op de website en youtube. na drie nummers gehoord te hebben heb ik er alle vertrouwen in dat Liam het ook zonder Noel kan. Bring the light was minder, Four letter word een echte Oasis rocker en The roller is een prachtige ballad.

Kan niet wachten om ze te zien in Paradiso op 21 maart!

avatar van Robbie Keane
Liam is niet om aan te horen daar

avatar van Robbie Keane
Nouja niet aan te horen is overdreven maar hij klinkt niet opperbest en The Roller is een saai nummer vind ik

avatar van Ampivinni
Four Letter World is f*ckin' brilliant

Sally Can Wait
The Roller 'al' 6x gedraaid op 3FM. Benieuwd of ze 'm daar echt op de playlist gaan zetten.

avatar van Robbie Keane
Bedoel je deze tracklist?
Die is definitief hoor, het album is zelfs al af zeggen ze.
Maar als Noel nou ook gewoon meedoet is iedereen gelukkig