Fad Gadget - The Best Of (2001)

Rock / Electronic
Label: Mute

1. Back to Nature (5:49)
  2. The Box (4:15)
  3. Ricky's Hand (4:10)
  4. Handshake (4:27)
  5. Fireside Favourite (4:17)
  6. Insecticide (3:11)
  7. Make Room (4:14)
  8. Lady Shave (5:49)
  9. Saturday Night Special (4:34)
  10. King of the Flies (3:07)
  11. Life on the Line (3:57)
  12. 4m (3:09)
  13. For Whom the Bells Toll (3:36)
  14. Love Parasite (3:17)
  15. I Discover Love (3:50)
  16. Collapsing New People (4:17)
  17. One Man's Meat (3:28)
  18. Luxury (4:05)
  19. Collapsing New People [Berlin Mix] (7:09)
  20. Fireside Favourite [Toasted Crumpet Mix] (4:48)
  21. Swallow It (Reguritated) (4:55)
  22. Love Parasite (2) (6:33)
  23. Luxury [Remix] (7:07)
  24. For Whom the Bells Toll (3) (8:05)
  25. I Discover Love [Extended Version] (5:47)
  26. Sleep [Electro Induced Original] (3:55)
  27. Life on the Line [Version 2] (5:10)
  28. One Man's Meat [Remix] (6:29)
  29. Immobilise [Foot Binding Trot Mix] (4:24)
  30. Collapsing New People [London Mix] (9:28)
avatar van ravenstein
Back To Nature, Lady Shave, Collapsing New People...
Toen het jeugdhuis waar ik vroeger ieder week-end zat (Den Doetsjé in Kapelle-op-den-Bos) nog een New Wave-kot was, passeerden oa die nummers zeer regelmatig de revue.

avatar van andré
ravenstein schreef:
Back To Nature, Lady Shave, Collapsing New People...

Fad Gadget wordt ook regelmatig op Studio Brussel gedraaid (ik lees wel eens de playlists). In Nederland is deze artiest volgens mij redelijk onbekend. Hij verdient toch wel meer vind ik. Liefhebbers van hippe bands uit New York en Engeland zouden hier eens naar moeten luisteren. Lady Shave blijft inderdaad onovertroffen, geweldig nummer.

Helaas is de beste man niet meer onder ons, een aantal jaar geleden is ie overleden.

avatar van lebowski
In de jaren '80 had iedere zichzelf respecterende doemdenker (waaronder Uw lebowski) hem wel in de platenkast en was Collapsing New People een behoorlijke hit dacht ik, maar daarna is hij inderdaad snel op de achtergrond geraakt.

perfume
Hij had wel meer hitjes hoor! Coitus Interruptus, Lady Shave en Luxury staan mij nog het meest bij. Een van de belangrijkste electro-acts uit de 80's. Gek trouwens dat Coitus Interruptus er niet bijstaat op deze verzamelaar.

avatar van MartinoBasso
Idd, Coitus ontbreekt, voor de rest wel een prime verzamelaar.

avatar van Martijn Jonkers
Lady Shave is voor mij 1 van de beste electro dancetracks uit de jaren '80,

Vrij compleet verzamelalbum van Fad Gadget.
Maar nummers als Coïtus Interruptus en State Of The Nation zijn hier onvergevelijk over het hoofd gezien.

Super is dan weer dat men het fantastische nummer met die geweldige bas,dat hij onder eigen naam uitbracht,Luxury er wel heeft opgezet.Toen ik dat nummer voor het eerst in '85 hoorde dacht ik dat het van Gary Numan was.Het was pas een paar jaar later dat ik achter de echte uitvoerder kwam.

Verder zijn de hoogtepunten Back To Nature,Lady Shave,Love Parasite en Collapsing New People.Make Room heeft zo een typische belpopsound zoals o.a. de funk-new wave van Lavvi Ebbel.Cd2 met de extended mixen is om van te smullen.

Producer van Yazoo Eric Radcliffe en zangeres Alison Moyet verlenen op sommige nummers hun medewerking.

Heb de man een paar maanden voor zijn dood live aan het werk gezien in het sportpaleis.Hij stond in het voorprogramma van Depeche Mode.Had nooit kunnen denken dat het de laatste keer was...