The Beach Boys - Carl and the Passions – "So Tough" (1972)

Label: Brother

1. You Need a Mess of Help to Stand Alone (3:26)
  2. Here She Comes (5:08)
  3. He Come Down (4:40)
  4. Marcella (3:52)
  5. Hold On Dear Brother (4:42)
  6. Make It Good (2:34)
  7. All This Is That (3:57)
  8. Cuddle Up (5:42)
  9. Wouldn't It Be Nice * (2:24)
  10. You Still Believe in Me * (2:36)
  11. That's Not Me * (2:30)
  12. Don't Talk (Put Your Head on My Shoulder) * (2:55)
  13. I'm Waiting for the Day * (3:06)
  14. Let's Go Away for Awhile * (2:24)
  15. Sloop John B * (2:55)
  16. God Only Knows * (2:52)
  17. I Know There's an Answer * (3:11)
  18. Here Today * (2:57)
avatar van avdj
Wat een ongelooflijk laag gemiddelde heeft dit album zeg. The Beach Boys laten hier een hele andere kant van zichzelf zien. De songs zijn wat grootser, ja soms zelfs wat melancholisch. Vrolijke popsongs maken plaats voor serieuzere nummers, maar het is allemaal met veel vernuft gecomponeerd. 4,25* ster.

avatar van E-Clect-Eddy
Eerst mijn persoonlijk favoriet van de strandjongens Surf's Up (1971) geluisterd en dan is het altijd gewaagd om een album te verkennen die je nog niet kent.

De eerste beluisteringen bevallen gelukkig prima. Fijne kennismaking.

Here She Comes zou ik (bijna) nooit herkend hebben als een Beach Boys nummers als ik het niet hier eerst gehoord had. Het schuift richting Jazzy Rock met een dot Funk en dan ook nog een gitaar-solo, de samenzang is ook compleet anders van opzet.

Fraai gebruik van een orkest op nummers als Make It Good en Cuddle Up is echt prachtig dramatisch en doet me ook wel denken aan George Martin.

OP het album klinkt het alsof The Beach Boys zoekende zijn naar een nieuwe geluid, diverse stijlen worden uitgeprobeerd zoals het Gospel-achtige He Come Down met dito Christelijke teksten.

De ingetogen B-kant klinkt meer in het verlengde van de iets wat sombere voorganger Surf's Up en spreekt me daarom meteen aan. De A-kant heeft deels een typisch vroege 70s geluid waarin andere stijlen uitgeprobeerd worden.