Lykke Li - Wounded Rhymes (2011)

Zweden
Label: LL

1. Youth Knows No Pain (2:59)
  2. I Follow Rivers (3:48)
  3. Love Out of Lust (4:43)
  4. Unrequited Love (3:11)
  5. Get Some (3:22)
  6. Rich Kids Blues (3:01)
  7. Sadness Is a Blessing (4:00)
  8. I Know Places (6:06)
  9. Jerome (4:22)
  10. Silent My Song (5:24)
  11. Made You Move * (2:46)
  12. The Only * (3:50)
  13. I Follow Rivers [Acoustic] * (3:20)
  14. Jerome [Acoustic] * (3:45)
  15. I Follow Rivers [The Magician Remix] * (4:40)
  16. I Follow Rivers [Tyler the Creator Remix] * (3:42)
  17. Get Some [Beck Remix] * (4:46)
  18. Get Some [Mike D Remix] * (3:50)
Nog maar een maandje wachten. Heb er erg veel zin in, de twee singles klinken alvast een stuk vreemder en onrustiger dan haar debuut.

avatar van Guinness1980
Ik heb nog geen enkel nummer van dit album gehoord maar ben wel benieuwd!

I Follow Rivers en Get Some zijn al op youtube te vinden.

avatar van Shinobi
Een nieuw album van mevrouw Li, ben benieuwd.

avatar van Bart
Op dit moment ben ik de plaat aan het beluisteren. 'Get Some' verraste me een tijdje terug, een lekker catchy nummer! 'I Follow Rivers' (een prachtige videoclip, trouwens) werd na een aantal draaibeurten ook al beter en beter.

Haar stem bevalt me erg. De andere nummers moet ik vaker draaien om een eerste echte beoordeling te geven, maar het album heeft veel te bieden.

Youth Novels bleek het net niet te zijn voor mij (3*). Toch krijgt ze een herkansing daar ik haar single behoorlijk kan waarderen.
Niet alles op dit album vind ik leuk (Unrequited Love bijvoorbeeld), maar er staan ook een hoop leuke momenten op: prikkelend, bruisend en vol energie.
Hierdoor kan ik al een stuk meer genieten van dit album. Het lijkt op het eerste gehoor allemaal makkelijke pop, maar het zit vol laagjes en leuke, scherpe randjes, waardoor je wel even een tijdje zoet kan zijn hiermee.

avatar van Guinness1980
Ik kijk al een tijdje uit naar dit album.
Door bovenstaande berichten ben ik zojuist gaan zoeken en heb hem inmiddels op de pc staan.
Straks na het werk maar gauw eens luisteren!

avatar van archangel9
Go Lykke go! Ik heb een zwak voor deze dame met de Björkse nukkigheid. Toen ik voor het eerst met haar kennismaakte was ik echter niet bijster onder de indruk. Dance, dance dance, daar liepen veel van mijn muziekvrienden mee weg en zeiden: Lykke is DE ontdekking. Maar ik miste pit en avontuur. Hoe had ik kunnen bevroeden dat dit 'schuchtere' meisje een Jekyll and Hyde in zich zou herbergen? Totaal verrast was ik door Youth novels. Spannend en sfeervol. En na het live optreden dat ik van haar had gezien heeft ze me helemaal overtuigd. Schuchter meisje? Allerminst! Lief? Forget it. Daar stond een bitch van het zuiverste water die met een felheid en zelfs een zekere agressie haar nummers vertolkte. Verbeten, alsof de duivel op haar hielen zat. Met vaste en zekere stem. Weg waren de fluisterende zuchten van haar debuut.
Get some en I follow rivers beloofden al veel goeds en
zowaar, haar nieuwe album blijkt geen teleurstelling. Uitschieters zijn de al genoemde singles, maar ook Rich kid blues en Youth Knows No Pain zijn ijzersterk. Het avontuurlijke is gebleven en ook hier een heel eigen, bijna sprookjesachtige sfeer. Maar of je het er zonder kleerscheuren af brengt als je in Lykkes wereld verdwaalt? Desalniettemin, Wounded Rhymes blijkt een album om om van te houden.

Ik was al groot fan van het debuut en zoals archangel9 al zegt, live bleek ze een pittige tante te zijn. Iets wat op Wounded Rhymes ook snel duidelijk wordt. Het is allemaal wat donkerder en spannender, iets wat ik alleen maar kan toejuichen.

avatar van de_nis_
Ik waardeer dan weer meer het lieflijke onschuldige van 'Youth Novels'.

Neemt niet weg dat 'Wounded Rhymes' 4* krijgt.
Dus zeer de moeite waard.

avatar van joostfesten
Komt pas 1 maart uit? En op sommige sites staat nog veel later.
Maar gewoon al gekocht de afgelopen week bij de platenboer.....:-)

Lekker album dat niet de eerste keer te doorgronden is. Het lieflijke van het debuut is deels verdween en ingeruild voor wat wat bijterige songs.

Dit album zal nog wel groeien als je het vaker hoort!

avatar van kemm
Lykke Li kan alle richtingen uit, en doet dat dan ook! Het klinkt allemaal bijzonder avontuurlijk en energiek, maar met een plan. Nooit krijg je het gevoel dat ze verloren loopt in al deze drukte.
Haar karakter behoudt de overhand en stuurt deze plaat de richtingen uit die zij wil. Het plotse integere I Know Places is des te prachtiger, juist door de plotsheid ervan. Heel Wounded Rhymes valt gewoon op, niet alleen door de zeer aanwezige instrumentatie, ook door de interessante paden die Lykke Li bewandelt. Een zeer uiteenlopende tocht, gelukkig in één enkel bos!

De Klever
Ik ken haar nog niet echt, maar I follow rivers maakt dat ik geinteresseerd ben naar de rest. Ben benieuwd!

avatar van Kuk
Kuk
joostfesten schreef:

Dat schattige vond ik nou zo leuk aan haar eerste! Als een amper 21-jarig meissie met schattige stem door lieflijke toontjes 'I'm not the complaint department' zingt, ben ik verkocht. Maar dit klinkt allemaal wat bombastischer, wat grootser. Na een eerste luisterronde had dat van mij niet gehoeven. Maar zoals wel vaker, beoordeling komt pas na een keer of vier, vijf. Kan nog groeien en dat hoop ik vurig

avatar van klaezman
Eerste helft van Youth Novels was erg sterk, de tweede heel kut. Schrok heel even na de eerste drie fantastische nummers van deze plaat dat het weer zo zou gaan, maar gelukkig is Unrequited Love de enige draak. Sterke composities en een spannende stem. Heb nu al zin in Motel Mozaique!

avatar van YoG
YoG
Gisteren de clip van Get Some gezien... lekker nummer!

avatar van Shinobi
Het onschuldige en liefelijke is op dit album niet meer te horen, aan de ene kant jammer aan de kant ook weer niet. Je hoort een meer volwassenen Li zingen wat zorgt voor een meer imponerende klank. Alleen jammer van 'Unrequited Love'.

4,0 Sterren.

avatar van rolandobabel
Wat haar uniek maakte op haar (overgeproduceerde) eerste album, hoor ik hier niet terug.
Haar stem die tegelijk lieflijk en enorm stoer was, is nu enkel stoer. Met andere woorden hij kan me niet meer echt raken. En dat is jammer want haar eerste album vond ik ondanks goede liedjes slecht geproduceerd.

(bijv. veel teveel synthesizer in tonight terwijl dit nummer niks nodig heeft, het koordje op dance dance e.d.)

rolandobabel schreef:

Unrequited Love, I know places, silent my song? Toch duidelijk nummers die doen terugdenken aan het "liefelijke" van het eerste album.

avatar van Kuk
Kuk
Moet toch zeggen dat ik blij ben met de stap die Lykke Li heeft gemaakt. Het klinkt alsof ze meer haar straatje heeft gevonden, zonder daarbij een drastische koerswijziging door te voeren. Het klinkt kamervullend maar niet overdreven bombastisch, vlot maar niet eenvoudig. Favorietjes zijn Youth Knows No Pain, Love Out of Lust, Get Some en Sadness Is a Blessing. Jammie

De eerste twee singles zijn echt heeeerlijk. Beide nummers (vooral 'Get Some') hebben een beetje de magie van de liedjes die Quentin Tarantino altijd in z'n films gebruikt. Dan ben ik verkocht. Het is anders, maar supergoed. Beide videoclips zijn ook fantastisch! Dit album gaat zeker aangeschaft worden

avatar van AOVV
Leuk plaatje! Lykke Li heeft een aangename stem, en de muziek valt niet te vangen onder één noemer. Ik vind haar stem nog het best uit de verf komen in rustige nummers, zoals 'Unrequited Love' en 'I Know Places'. Daar doet haar stem me soms denken aan haar landgenotes van First Aid Kit, ik herken er dezelfde verbitterde snik in terug..

Via 'Get Some' ben ik te weten gekomen over Lykke Li. Nieuwsgierig geworden besloot ik maar eens haar album 'Wounded Rhymes' te beluisteren. Hoewel ik nog niet weet wat ik ga stemmen, weet ik wel dat ik aangenaam ben verrast. Het klinkt goed, en het album heeft iets waar ik niet zo goed mijn vinger op kan leggen. Tegelijkertijd heeft het ook iets waardoor ik iets heb van 'ja.... het is eigenlijk niet helemaal mijn ding, maar toch.....' Ik weet niet, het is iig een erg bijzonder album!

avatar van king_pin
Rich Kids Blues doet me toch telkens weer heel erg denken aan Type O Negative

avatar van Madjack71
Een rijke gevarieerde plaat, dat zich niet direct laat plaatsen in een hoekje. Het heeft de juiste eigenzinnigheid, maar niet te obstinaat, waardoor ik geboeid blijf. Ik vind het knap dat dit Wounded Rhymes een veelheid aan nummers heeft te bieden, die een eigen karakter over zich hebben, zonder dat het de algehele sfeer van het album te kort doet. Interessante tante.

avatar van AOVV
Gevarieerde plaat, zoals Madjack71 al zegt. Ik zie er wel één constante in: de scherpe stem van Lykke Li, die zo te horen bij opmerkelijk veel genres goed past. 'I Know Places' is magnifiek, en het onbetwiste hoogtepunt van de plaat. Ik merk dat ik deze plaat liever en liever ben gaan draaien; een eerste luisterbeurt was aarzelend, ik stond er nogal sceptisch tegenover, maar uiteindelijk heeft deze dame me toch deels weten te betoveren. Ik moet soms denken aan landgenotes van haar, First Aid Kit, vooral in de rustige nummers. In de meer energieke nummers is zij gewoon 100% Lykke Li!

'Unrequited Love' was na twee luisterbeurten één van mijn favorieten, en ik vind het nog altijd een mooi nummer, maar het is een beetje weggezakt.. Zo'n nummer als 'Get Some', een pak energieker en vinniger, begint me steeds beter te liggen. Over het algemeen is dit een erg diverse plaat, met misschien één of twee mindere nummers ('Jerome' vind ik bijvoorbeeld maar niets), goed voor een meer dan degelijk cijfer.

3,5 sterren

LoveStoned
Ik vond "I Follow Rivers" en "Get Some" een beetje te heldhaftige-Scandinavische-viking-muziek. Terwijl "Sadness Is a Blessing" en "I Know Places" echt geweldig waren.

avatar van MusicFreak
Get Some kende ik al en vond ik erg lekker klinken maar nu is er een video gemaakt bij Sadness Is A Blessing en ik vind het een prachtig nummer. Heeft er ook toe geleid dat ik het hele album ben gaan beluisteren. Valt zeker niet tegen, zitten wat mindere nummers tussen maar ook een aantal die me erg aanspreken!

avatar van Cor
Cor
Smaakvolle opvolger van het aardige debuut. Ritmischer met meer dynamiek. Soms is haar stem niet helemaal zuiver en wat schel, maar ze heeft wel lef. Ik blijf deze dame nog wel even volgen.

avatar van hallo!
De twee singles die ik kende, Get Some en I Follow Rivers, vond ik zeer goed, vooral de eerstgenoemde. Daarna moest ik toch eens het hele album beluisteren. Get Some is nog steeds één van mijn favorieten. De rest van de plaat is echter ook zeer goed met slechts twee missers. Jerome en Love Out Of Lust zijn dan weer nummers die er bovenuit steken.