Kurt Vile - Smoke Ring for My Halo (2011)

Label: Matador

1. Baby's Arms (3:56)
  2. Jesus Fever (3:46)
  3. Puppet to the Man (3:52)
  4. On Tour (5:26)
  5. Society Is My Friend (5:39)
  6. Runner Ups (4:00)
  7. In My Time (3:47)
  8. Peeping Tomboy (4:24)
  9. Smoke Ring for My Halo (4:35)
  10. Ghost Town (6:23)
  15. Laughing Stock *
  16. Downbound Train *
  17. (So Outta Reach) *
avatar van sydbarrett
Nieuwe Kurt Vile, ik wacht af in spanning. Vind toch dat ie nooit echt een heel constant niveau heeft gehaald op één van z'n albums, terwijl ik z'n muziek wel kan waarderen.

avatar van OmeWillem
Er staan altijd mindere nummers tussen, dat is waar. Maar toch weet hij elk album wel een 4 sterren waardering van mij te scoren. Lekkere spacende zang en open akoorden, heel lekker. Ben dus benieuwd. Opvallend overigens dat er elk album 1 nummer minder op staat (13, 12, 11 en nu nog maar 10)

avatar van sydbarrett
als ie steeds een minder goede zou weglaten, zou dat een verbetering zijn... we zullen zien

avatar van OmeWillem
Na een eerste luisterbeurt kan ik zeggen dat deze plaat me bevalt, geen grote verassing want tot nu toe vond ik elke plaat van Kurt Vile goed. Het album ligt in het verlengde van de vorig jaar verschenen EP Square Shells. Dat betekent minder rock en meer akoestische gitaar en het volgt een beetje de stijl van het debuut. Aanrader dus, maar ik verwacht dat de plaat in Nederland weer in de marge zal blijven hangen.

avatar van The Scientist
Wauw... deze is echt mooi

avatar van wexxel99
In nummer 2 doet hij me echt aan David Berman denken. Heerlijke dromerige plaat.

Deze is nu Pitchfork's best new music en krijgt een fijne 8.4

avatar van sydbarrett
ohh dan maar ff snel verhogen mn stem

avatar van Musico Pinjo
Kende deze beste man totaal niet, door Pitchfork nieuwsgierig geworden en valt absoluut niet tegen. Wat een lekkere plaat. Nog maar eens een aantal keer goed luisteren, de eerste indruk is me wel vier sterren waard.

avatar van Masimo
Lekker albumpje dit. Society Is My Friend is het sterkste nummer van de plaat, maar het gehele album blijft bij mij iets minder hangen. Waar ik bij het in 2009 uitgebrachte 'Childish Prodigy' nog wel eens vaak opveerde en 'Nondeju!' dacht, heb ik dat hier een stuk minder. Desondanks is het allemaal nog steeds erg mooi hoor.

Ik trap af met een 3,5.

avatar van philtuper
Hmmm, ik heb zijn vorige albums juist niet gekocht omdat het telkens 'net niet' leek. Deze had ik ook al bijna laten liggen maar ik heb er geen spijt van dat ik 'm gekocht heb. Heerlijk album, klinkt lekker op vinyl en Society is my Friend is de voorlopige topper. Op het laatst zakt ie een klein beetje in maar wel een heel mooi album.

avatar van Ataloona
Vandaag op Luisterpaal gehoord en dit is een erg leuk plaatje.
Nog nooit van de man gehoord maar dit is echt een goede plaat, beoordeling volgt nog.

Gregson
Prachtplaat! Heeft ook wel wat Elliott Smith trekjes. Erg mooi!

avatar van GothicBowie
Skynet Blogs : Erreur 404 - festivalblog.skynetblogs.be recensie op festivalblog. nog steeds ''experimenteel'' maar toch beetje meer open naar een groter publiek toe deze nieuwe van Kurt Vile, een 4,5

avatar van himpie
Doet me vaak denken aan The Tallest Man On Earth en Elliot Smith, en dat is zeker een compliment!

avatar van Wasabi
Ik zit enorm te twijfelen tussen 4 en 4,5* maar trap af met een 4*. Zeker groeipotentie en een van de meest genietbare releases dit jaar.

avatar van WJW
WJW
Voor mij tot nu toe het beste album van 2011.

avatar van Xel
Xel
Ik zie niet echt het verband met Elliott Smith vooralsnog, en ik merk dat de plaat me steeds meer begint te ergeren. Society Is My Friend springt er in positieve zin uit voor mij, maar de rest bekoort matig tot heden. Nog zeker geen groeiplaat, meer een "krimper". In anderhalve dag een sterretje minder.
Ik heb meestal geen moeite met wat "zeurderige zang" en "wat dreinerigheid in liedjes", maar in Vile's geval voelt het als een maniertje. Een maniertje die vaak wordt herhaald en die me onbehaaglijk maakt. Een stemming waar ik nu effe geen zin in heb, moet ik zeggen.
(Ik had vandaag echt zin om de CD uit mijn autoradio te halen en door het raam naar buiten te keilen..... Maar dat kwam ook omdat ik een uur filerijden achter de rug had.)

avatar van Kaaasgaaf
In mijn wekelijkse radio-rubriek 'De Keuze van Kas' op AmsterdamFM heb ik vandaag dit album besproken, beluister het hier.

avatar van Thomas91
Heerlijk album! Fijne gitaarmelodieën en een prettige stem om naar te luisteren. Dit gaat hoog eindigen in mijn jaarlijstje.

avatar van Xel
Xel
Mea Culpa.... Ik was fout:

Xel schreef:
Ik zie niet echt het verband met Elliott Smith vooralsnog, en ik merk dat de plaat me steeds meer begint te ergeren. (Ik had vandaag echt zin om de CD uit mijn autoradio te halen en door het raam naar buiten te keilen..... .)

JoeD.Barrelman
Lekkere nonchalante stem, dat me soms ergens doet denken aan jonge Lou Reed, maar dan meer uit-de-bocht-vliegend. Ik moest even wennen aan deze plaat, maar na 3 luisterbeurten was ik om. 4*!

paranoidandroid
als je dit goed vindt, luister dan ook even naar deze EP: Kurt Vile & The Violators - The Hunchback EP (2009)

avatar van Madjack71
Na in contact te zijn gekomen met The War on Drugs en het album Slave Ambient, kwam ik ook bij Kurt Vile. De frontman die solo is gegaan. Bij het horen van Smoke Ring for my Halo, zijn er zeker raakvlakken met WoD. Het transparante gitaarspel, psychedelische tintjes en de wat vlakke, nasale zang. Het album heeft wel een 'warme' klank over zich en een aantal nummers die eruit weten te springen; Society is My Friend en Smoke Ring for My Halo zijn daar een paar van, maar een heel album weet het mij nog niet te overtuigen...er zit zeker meer in het vat.

Zo'n quasi ongeinteresseerde stem vind ik op een of andere manier prachtig. Lekker plaatje van Kurt Vile, de single uitvoering van In My Time is wel een stuk beter dan deze op de lp versie. Dat bij vlagen hypnotiserend gitaarloopjes kan ik geen genoeg van krijgen. Prachtige liedjes met een bite en lekker uit de losse pols gespeeld, Mooie plaat.

avatar van tsjong
Het lijkt bij mij net alsof er op de achterkant Snoke Ring for My Halo staat bij track 9. Vond het vrij apart

avatar van wibro
Ook dit album op goed geluk gaan beluisteren en dat pakte voor de zoveelste maal weer goed uit. Een vrij rustig album met mooi gitaarwerk en de stem van die zanger ligt mij ook wel. Mooiste nummers; "Jesus Fever", "Puppet to the Man" en "In My time".
Dat ik mij ruim een jaar geleden op MusicMeter heb ingeschreven begint trouwens zijn vruchten af te werpen. Sindsdien heel wat mooie albums ontdekt waarvan ik nog nooit iets van op de radio heb gehoord, ook op Kink FM niet, wiens afwezigheid ik absoluut niet mis. Het was de laatste jaren trouwens hard achteruit gegaan met die zender.

avatar van IllumSphere
Voor mij heeft Kurt Vile iets unieks in handen. Zijn stem die lijkt alsof hij zijn muziek ongeïnteresseerd brengt is voor mij iets unieks. Voor de rest een lekkere plaat van Kurt die voor mij beter is dan het laatste album van The War On Drugs. Favorieten zijn 'Baby's Arms', 'Jesus Fever' en 'In My Time'.

avatar van KampF
Wat een heerlijke plaat! Jesus Fever is geniaal.

rabbit
Jesus Fever was het nummer dat mij over de streep trok om dit album 'ns te beluisteren, maar ik ga nu toch meer voor In My Time en Ghost Town. Prachtige nummers! Ik vind (Shell Blues) trouwens ook wel tof. Klinkt 'n beetje als een lugubere soundtrack voor een verlaten begraafplaats of iets dergelijks.